Folgen
-
Israels ageren i Gaza viser, at de er en brutal besættelsesmagt, der fratager palæstinensiske borgere deres rettigheder og begår folkedrab. Det mener dagens gæstevært Fathi el-Abed, der er formand i Dansk Palæstinensisk Venskabsforening. Medvirkende: Fathi el-Abed: Israel er en brutal besættelsesmagt som begår folkedrab i Gaza. Heidi Højmark Helveg, advokat med speciale i medieret. Joachim B. Olsen, debatredaktør på B.T. Otto Rühl, formand for Dansk Israelsk Selskab. Vært: Mathias Wissing
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Israels ageren i Gaza viser, at de er en brutal besættelsesmagt, der fratager palæstinensiske borgere deres rettigheder og begår folkedrab. Det mener dagens gæstevært Fathi el-Abed, der er formand i Dansk Palæstinensisk Venskabsforening. Medvirkende: Fathi el-Abed, Formand, Dansk Palæstinensisk Venskabsforening. Jaleh Tavakoli, dansk-iransk debattør og talskvinde for netværket Frit Iran. Henrik Chievitz Formand Fælleskomitéen for Israel. Charlotte Munch, Udenrigsordfører, Danmarksdemokraterne Vært: Mathias Wissing
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Fehlende Folgen?
-
Regeringen vil automatisk gøre alle voksne danskere til organdonorer, medmindre de aktivt siger fra. Men det er gravrøveri og tyveri ved højlys dag, mener den liberale debattør Christopher Arzrouni. Han mener, at hvis staten vil have vores organer, skal den være klar til at betale for dem, men det er staten ikke, så derfor vil den stjæle dem. Men det er en nærig og nidkær stat, der opfører sig sådan. Medvirkende: Christopher Arzrouni, liberal debattør Lasse Heidelbach, stifter og administrerende direktør, Organdonation - JA TAK! Henrik Gade Jensen, sognepræst Nana Cecilie Halmsted Kongsholm, filosof Mads Sebbelov, stiller af flere borgerforslag om formodet samtykke til organdonation
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Regeringen vil automatisk gøre alle voksne danskere til organdonorer, medmindre de aktivt siger fra. Men det er gravrøveri og tyveri ved højlys dag, mener den liberale debattør Christopher Arzrouni. Han mener, at hvis staten vil have vores organer, skal den være klar til at betale for dem, men det er staten ikke, så derfor vil den stjæle dem. Men det er en nærig og nidkær stat, der opfører sig sådan. Medvirkende: Christopher Arzrouni, liberal debattør Frederik Falkenberg, aktiv i Vilslevgruppen Jan E. Jørgensen, politisk ordfører, Venstre Stinus Lindgreen, sundhedsordfører, Radikale Venstre
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
LGBTQ+-miljøet er venstreorienteret og lukker sig om sig selv. Men det er højrefløjens skyld. Af frygt for at virke woke, har højrefløjen givet folkedomstolen og ekstremistiske organisationer for stor indflydelse på spørgsmål om minoriteters rettigheder. Det skubber minoriteterne i hænderne på venstrefløjen. Hvis LGBTQ+-miljøet skal være for alle, er det på tide, at højrefløjen også melder sig ind i kampen. Medvirkende: Sofie Mosgaard, folketingskandidat for Venstre på Fyn og Danmarksmester i debat Emil Samaras Eriksen, medlem af Rød-Grøn Ungdom og af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for Enhedslisten Tobias Pultz, debattør og tidligere vært på podcasten UnWoke Lars Henriksen, tidligere forperson for Copenhagen Pride Hanne Hjorth, kasserer i Dansk Regnbueråd
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
LGBTQ+-miljøet er venstreorienteret og lukker sig om sig selv. Men det er højrefløjens skyld. Af frygt for at virke woke, har højrefløjen givet folkedomstolen og ekstremistiske organisationer for stor indflydelse på spørgsmål om minoriteters rettigheder. Det skubber minoriteterne i hænderne på venstrefløjen. Hvis LGBTQ+-miljøet skal være for alle, er det på tide, at højrefløjen også melder sig ind i kampen. Medvirkende: Sofie Mosgaard, folketingskandidat for Venstre på Fyn og Danmarksmester i debat. Dina Raabjerg, ligestillingsordfører for Konservative. Poul Joachim Stender, sognepræst og kulturdebattør. Mikkel Andersson, journalist og debattør.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Israel kæmper den måske sværeste urbane krig i verdenshistorien. Der bor mange mennesker på meget lidt plads, og Hamas har omdannet hele området til en terrorbase både over og under jorden. Den krig kan ikke kæmpes uden, at der sker forfærdelig ting, og hvis man ikke kan acceptere det, har man accepteret, at Hamas har helle i Gaza. Samtidig sidder flere end 100 israelske gidsler stadig fanget i Gaza. Derfor er Israels krig både juridisk og moralsk retfærdig, mener mellemøstkorrespondent Jotam Confino. Medvirkende: Jotam Confino, mellemøstkorrespondent på B.T. og The Daily Telegraph. Mohammad Khani, tidligere imam i Imam Ali-Moskéen i København. Omar Shargawi, dansk-palæstinensisk filminstruktør, skuespiller og podcastvært. Malene Sønderskov, udviklingskonsulent og medlem af Mellemøstnetværket.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Israel kæmper den måske sværeste urbane krig i verdenshistorien. Der bor mange mennesker på meget lidt plads, og Hamas har omdannet hele området til en terrorbase både over og under jorden. Den krig kan ikke kæmpes uden, at der sker forfærdelig ting, og hvis man ikke kan acceptere det, har man accepteret, at Hamas har helle i Gaza. Samtidig sidder flere end 100 israelske gidsler stadig fanget i Gaza. Derfor er Israels krig både juridisk og moralsk retfærdig, mener mellemøstkorrespondent Jotam Confino. Medvirkende: Jotam Confino, mellemøstkorrespondent på B.T. og The Daily Telegraph. Marcus Rubin, kronikredaktør på Politiken og tidligere mellemøstkorrespondent. Jonathan Ofir, dansk-israelsk musiker, dirigent og skribent. Omar Marzouk, komiker.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Når vi danskere får børn, bliver vi statistisk set mindre lykkelige. Det er en konsekvens af, at samfundet ikke værdsætter familielivet, men sådan behøver det ikke være, mener Isabella Arendt, der er ugens gæstevært i Ta'r Jeg Fejl? Medvirkende: Isabella Arendt, familiepolitisk rådgiver i Tænketanken Prospekt. Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS. Monika Rubin, politisk ordfører hos Moderaterne. Leny Malacinsky, journalist hos Weekendavisen.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Når vi danskere får børn, bliver vi statistisk set mindre lykkelige. Det er en konsekvens af, at samfundet ikke værdsætter familielivet, men sådan behøver det ikke være, mener Isabella Arendt, der er ugens gæstevært i Ta'r Jeg Fejl? Medvirkende: Isabella Arendt, familiepolitisk rådgiver i Tænketanken Prospekt. Anni Matthiesen, børneordfører for Venstre. Mette Cramon, chefredaktør for Jydske Vestkysten. Nicoline Josephine Bach, Videnskabelig assistent hos VIVE, Ph.d. i Økonomi ved Aarhus Universitet.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
I 30 år har vi talt om ligestilling i erhvervslivet, men intet ændrer sig. Bestyrelser og direktionsgange er stadig domineret af mænd. Vi har prøvet med guleroden, nu er det på tide med pisken. Vi bør indføre en kvote på 40 procent for kvinder i bestyrelser, mener tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen. Medvirkende: Poul Madsen, tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet. Sòlbjørg Jakobsen, ligestillingsordfører i Liberal Alliance. Isabella Arendt, familiepolitisk rådgiver i tænketanken Prospekt. Gine Maltha Kampmann, Adm. direktør i Tænketanken Equalis.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
I 30 år har vi talt om ligestilling i erhvervslivet, men intet ændrer sig. Bestyrelser og direktionsgange er stadig domineret af mænd. Vi har prøvet med guleroden, nu er det på tide med pisken. Vi bør indføre en kvote på 40 procent for kvinder i bestyrelser, mener tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen. Medvirkende: Poul Madsen, tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet. Joachim B. Olsen, Debatredaktør og politisk kommentator på B.T. Line Andersen, økonom i CEPOS. Steen Thomsen, professor i virksomhedsledelse på CBS.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Vi kan sagtens leve med de konsekvenser, der er af klimaforandringerne lige nu - det handler kun om tilpasning og fremtiden ser ligefrem lys ud for kommende generationer. Det mener ugens gæstevært Martin Ågerup. Medvirkende: Eigil Kaas, Atmosfære-, vejr- og klimaforsker. Professor ved Niels Bohr Instituttet. Ida Dalsgaard Nicolaisen, talsperson for den danske fraktion af klimabevægelsen Extinction Rebellion. Samira Nawa, Klimaordfører for Radikale. Kristian Sloth, Journalist og debattør. Martin Ågerup, Tidligere direktør for den borgerligt-liberale tænketank CEPOS, i dag direktør i virksomheden Popoulos Analytics.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Vi kan sagtens leve med de konsekvenser, der er af klimaforandringerne lige nu - det handler kun om tilpasning og fremtiden ser ligefrem lys ud for kommende generationer. Det mener ugens gæstevært Martin Ågerup. Medvirkende: Torsten Gejl, Klimaordfører Alternativet. Adrian Lema, Chef for Nationalt Center for Klimaforskning hos DMI. Matthias Söderberg, Chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp. Martin Ågerup, Tidligere direktør for den borgerligt-liberale tænketank CEPOS, i dag direktør i virksomheden Popoulos Analytics.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Når danske feminister taler om glaslofter, undertrykkende patriarkater og sexistiske strukturer, lyder det som om, kvinder er jaget vildt. Sådan er virkeligheden bare ikke, mener journalist på Weekendavisen, Leny Malacinski. Kvinder i Danmark har nemlig en ekstremt stor grad af frihed, og der står intet i vejen for, at de kan leve, som de vil. Medvirkende: Gine Maltha Kampmann, adm. direktør i Tænketanken Equalis. Rikke Kristine Østergaard, medstifter af Ditto. Anne Stampe Olesen, direktør og medstifter af Nordic Female Founders og investor i DR-programmet Løvens Hule.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Når danske feminister taler om glaslofter, undertrykkende patriarkater og sexistiske strukturer, lyder det som om, kvinder er jaget vildt. Sådan er virkeligheden bare ikke, mener journalist på Weekendavisen, Leny Malacinski. Kvinder i Danmark har nemlig en ekstremt stor grad af frihed, og der står intet i vejen for, at de kan leve, som de vil. Medvirkende: Leny Malacinski, journalist på Weekendavisen. Trine Bramsen, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og tidligere ligestillingsminister. Helene Forsberg Madsen, direktør i Kvinderådet. Benedikte Løje Nielsen, direktør i Kvindeøkonomien.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
I Danmark har vi ingen vild natur, og hvis man vil opleve rigtig natur, kan man kun gøre det på TV. Derfor skal vi tage et opgør med forestillingen om, at rapsmarker er natur og afsætte 10 procent af Danmarks areal til strengt beskyttet vild natur med vilde køer og heste, mener Liberal Alliances naturordfører, Ole Birk Olesen. Medvirkende: Jesper Leth Bak, seniorrådgiver på Institut for Ecoscience på Aarhus Universitet. Dorthe Braüner Jensen, formand for foreningen "Stop vanrøgt af dyr bag hegn". Claus Lind Christensen, formand i Danmarks Jægerforbund.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
I Danmark har vi ingen vild natur, og hvis man vil opleve rigtig natur, kan man kun gøre det på TV. Derfor skal vi tage et opgør med forestillingen om, at rapsmarker er natur og afsætte 10 procent af Danmarks areal til strengt beskyttet vild natur med vilde køer og heste, mener Liberal Alliances naturordfører, Ole Birk Olesen. Medvirkende: Robert Olesen, bestyrelsesmedlem i foreningen Bevar de Danske Skove. Sybille Kyed, politisk chef i Økologisk Landsforening.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Rock er blevet båret frem af hvide mænd og er dybest set lavet af, med og for hvide mænd. Rock er i høj grad bygget på sorte, musikalske rødder, som hvide musikere stjal uden at tøve - og det er vi nødt til at indse. Det mener ugens gæstevært i Ta'r jeg fejl? Musiker og lektor på rytmisk musikkonservatorium, Henrik Marstal. Medvirkende: Mika Vandborg, Guitarist, sanger og sangskriver - blandt spillet sammen med Gnags, Claus Hempler og Love Shop. Poul Nowack, Ejer af Memory Lane Rockmuseum. Ole Rosenstand Svidt, Konstitueret chefredaktør på musikmagasinet GAFFA
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Rock er blevet båret frem af hvide mænd og er dybest set lavet af, med og for hvide mænd. Rock er i høj grad bygget på sorte, musikalske rødder, som hvide musikere stjal uden at tøve - og det er vi nødt til at indse. Det mener ugens gæstevært i Ta'r jeg fejl? Musiker og lektor på rytmisk musikkonservatorium, Henrik Marstal. Medvirkende: René Fredenborg, Kulturjournalist på Ekstra Bladet. Siggy Savery, Sanger og guitarist - blandt andet kendt fra bandet 'Reddi', der vandt Dansk Melodi Grand Prix 2022. Thomas Sandberg, Forperson i Dansk Musiker Forbund. Rasmus Rosenørn, Museumsinspektør, ph.d., Danmarks Rockmuseum.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
- Mehr anzeigen