Folgen
-
Tolleren, Levi, kalles til å følge Jesus. Det første han gjør som disippel er å invitere Jesus og de andre disiplene hjem til seg, på fest. Ikke alle som ser dem der er like begeistret over selskapet.
Hva kan vi lære om det å følge Jesus gjennom fortellingen om Levi og selskapet i hans hjem,
-
To av Jesu disipler ber om å få sitte ved Jesu høyre og venstre side i hans rike. De andre disiplene blir sinte på dem. For hvordan kan disse to tenke at de er større og skal få mer makt enn de andre som har fulgt Jesus.
Men hvem er egentlig den største i Guds rike?
Lytt til Daniel Ropstad og Unni Westlis samtalepreken.
-
Fehlende Folgen?
-
Lytt til Unni Westlis tale i Randesund frikirke fra søndag. 26. mai 2024. Talen er over den oppsatte teksten for denne søndagen fra Luk. 10, 21-24.
-
Teksten i dag handler om den rike unge mannen som kom til Jesus og spurte: Hva kan jeg gjøre for å arve evig liv. Svaret han fikk gjorde at han gikk skuffet bort. Rikdommen hans sto i veien for at han helhjertet kunne følge Jesus.
Men hvem av oss kan vel helhjertet følge Jesus. For mennesker er det umulig å komme inn i Guds rike, men Gud kan gjøre alt mulig!
-
Hva mente egentlig Jesus med lignelsen om det lille sennepsfrøet som når det blir sådd blir til "den største av alle hagevekster" og at "himmelens fugler skal finne ly under den vinger"? Kanskje får du noen svar om du lytter til denne talen fra Randesund frikirke.
-
Jesus inviterer disiplene med til et stille sted for å hvile, for det er så mange mennesker omkring dem hele tiden at de ikke fikk ro. I denne talen minner Jostein Ørum oss om at invitasjonen gjelder for oss i dag også - kom med Jesus til et stille sted og hvil deg litt.
-
Mange av oss kjenner fortellingen om Jesus som tar de små barna inntil seg og velsigner dem. Men hva betyr det i praksis for oss når Jesus sier at "Uten at du blir som et lite barn skal du ikke komme inn i Guds rike."
Hør talen fra Randesund frikirke over teksten i Mark. 10, 13-16.
-
Palmesøndag er søndagen da Jesus rir inn i Jerusalem på et esel, og hylles som Messias. De som hyllet ham forsto nok ikke hva det innbar at Jesus var Messias.
Vi hyller også Jesus som vår konge, i lovsang og tilbedelse. Men forstår vi hva det virkelig betyr at Jesus er konge i våre liv?
-
I dagens tekst kan vi lese om en kvinne som bokstavelig talt sløste sin kjærlighet ut over Jesus i form av en kostbar salve. Og om disiplene som ble forarget og den ene som bestemte seg for å forråde Jesus.
Hvordan nærmer vi oss Jesus? Er det med ydmyk kjærlighet og takknemlighet eller med sinne og stolthet?
-
I teksten fra Markus evangeliet møter vi en fortvilet far som roper ut en bønn om hjelp for sin sønn. Kan Jesus hjelpe? Alt er mulig for den som tror, svarer Jesus. Og mannen roper ut sin nød: Jeg tror - hjelp meg i min vantro! Og sønnen blir frisk.
Kan Jesus hjelpe også i dag?
-
Et av de ti bud handler om hviledagen - at vi skal holde hviledagen hellig. Jesus var i stadig konflikt med fariseerne om hva dette budet egentlig innebærer. I dagens tekst sier han: Hviledagen ble til for menneskenes skyld, ikke menneskene for hviledagen.
Hva betyr det for oss i dag at vi skal holde hviledagen hellig samtidig som vi skal huske at denne dagen ble til for vår skyld, og ikke vi for hviledagens skyld?
-
Vi er inne i fastetiden i kirkeåret. Jesus snakker om faste som om det er en helt naturlig ting: "Når dere faster.." sier han, og ikke "om dere faster.." I denne talen snakker pastor Tommy Strøm Andersen om hva faste er og hvordan vi kan faste.
-
Jesus hadde en hensikt med sitt liv; han skulle lide og dø for vår skyld, slik at vi fikk mulighet til liv sammen med Gud. Men han fryktet den veien han måtte gå, og han ble fristet til å gå bort fra den. Likevel valgte han å fullføre sitt oppdrag gjennom smerte.
Som Jesu etterfølgere kalles vi også noen ganger inn i smerte og lidelse. Hvordan kan vi lære å stå imot fristelsene til å gå bort fra Guds vei og inn på veier som virker enklere og bedre for oss?
-
Den 4. februar talte pastor Tommy Strøm Andersen over teksten fra Markus. 9,2-13. Tre av disiplene drar sammen med Jesus opp på et fjell, og der får de se Moses og Elia sammen med Jesus, og Gud taler fra en sky. Disiplene blir forskrekket av det de ser og hører, men når skyen letter, så de ingen andre enn Jesus, bare han var hos dem.
Hva ser vi når vi ser oss omkring. Jesus - og ham alene?
-
Vårsemesteret 2024 taler vi over tekster fra Markusevangeliet.
Den 28. januar var det vår pastor, Jostein Ørum som talte over teksten i Markus 1, 21-34. Det var en helt vanlig dag i Kapernaum, og hva gjorde Jesus og hans disipler på en helt vanlig sabbat. De oppsøkte synagogen - eller kirken, og etter det ble Jesus med Simon Peter og Andreas hjem.
Slik han også blir med oss hjem og deltar i våre hverdagsliv. Og vi kan, slik Peter gjorde, dele livene våre med ham, og la han gjøre sine under for og med oss.
-
Vårsemesteret 2024 taler vi over tekster fra Markusevangeliet.
Den 21. januar talte vår pastor, Tommy Strøm Andersen over teksten fra Markus 1, 1-8, om døperen Johannes som sto fram og forkynte omvendelse. Han ryddet vei for Herren.
Hvordan kan vi rydde vei for Herren? Hvor starter det hele? Med at vi setter av tid til Gud i våre egne liv. For bare når vi har fått pekt ut veien selv, kan vi peke ut veien for andre.
-
Våren 2024 taler vi over tekster fra Markusevangeliet i Randesund frikirke.
Søndag 14. januar hadde vi misjonsgudstjeneste med besøk av tidligere leder for frikirkens misjonsarbeid, Terje Bjørkås. Han talte over teksten i Mark. 16, 15-18, med tema: Oppdraget.
Om ikke du ber for dine naboer, hvem gjør det da? Vi må elske våre naboer til Kristus, ikke bare med ord, men med handling, og la Kristi sinnelag prege oss, sier Bjørkås.
-
Dette semesteret taler vi i Randesund frikirke ut fra tekster i Markusevangeliet. Søndag 7. januar ble Tommy Strøm Andersen, ordinert og innsatt som pastor hos oss, og vår tilsynsmann, Jan Inge Ringsby talte over teksten i Mark. 6, 7-12 over temaet kalt og sendt.
Tommy er kalt til pastor hos oss, men vi er alle kalt til å følge Jesus og sendt for å dele evangeliet med mennesker i vår nærhet.
-
Vi har kommet til den siste talen i vår serie med taler over Bibelens bøker, og avslutter med Hebreerbrevet. I talen oppsummer Jostein Ørum disse to årene med henvisninger til Hebreerbrevet, og med avslutningen i løftene fra Gud: Jeg svikter deg ikke og forlater deg ikke. Jesus Kristus - han vi møter i alle Bibelens bøker - er den samme som han alltid har vært, også i dag.
-
Johannesevangeliet er det siste av de fire evangeliene i Bibelen, som alle forteller om Jesu liv, død og oppstandelse. Dette evangeliet skiller seg fra de tre andre. Det er ikke de samme fortellingene som er gjengitt, og oppbygging og ordbruk er annerledes. Men hovedinnholdet er det samme - Jesus som er Gud, ble menneske, for at vi skulle få evig liv gjennom ham.
Her kan du lytte til Glenn Austegards tale over Johannesevangeliet.
- Mehr anzeigen