Folgen
-
Praten over leiderschap is leuk en super interessant, maar hoe zit dat nou in de praktijk? In deze aflevering gaat Janet in gesprek met Peter Siewers, directeur hulpverlening bij de ANWB en Nick Hoogendoorn, directielid van Ormit Talent. Wat is voor hen goed leiderschap? Waarom is de beste professional van de werkvloer niet automatisch de beste leidinggevende? En waarom is het zo belangrijk om jezelf goed te leren kennen voordat je een goede leider kan zijn? Empathie hebben en openstaan voor feedback staan voor hen in ieder geval hoog op de checklist van goed leiderschap. Wat nog meer? Check het in deze aflevering van Unpacking Leadership!
-
Secure Base Leadership. Een term die maar lastig te vertalen is naar het Nederlands. Lenneke Hoogeboom en Hugo Brunsting, beide Talent Development Leaders bij Ormit Talent, gaan in deze podcast een poging wagen om goed onder woorden te brengen wat Secure Base Leadership precies is. Wat heeft het bijvoorbeeld met leren fietsen te maken en waarom is het zo belangrijk om het conflict aan te gaan? Dit en nog veel meer in deze aflevering van Unpacking Leadership!
-
Fehlende Folgen?
-
Nieuwsgierigheid. Iets wat goede leiders en young professionals volgens Ingrid van Tienen (director Ormit Talent en expert op het gebied van talentontwikkeling) en Yvette Eimers (assessment psycholoog) met elkaar gemeen hebben. Maar ja, nieuwsgierigheid is geen werkervaring of opleiding dat je op je CV kan zetten. Is dat CV wel zo belangrijk als je je toekomstige manager voor je team selecteert? Of zijn soft skills als nieuwsgierigheid, zelfbewustzijn, gemotiveerd zijn en vastberadenheid niet veel belangrijker? Onze host Janet bespreekt het met Ingrid en Yvette in deze eerste aflevering van de podcast Unpacking Leadership!
-
Impact maken en bijdragen aan een betere wereld, wie wil dat nou niet? Gen Z in ieder geval wel! Yol en Meike gaan het gesprek aan over wat impact maken voor hen betekent en dat dat ook in hele kleine gebaren kan zitten. Enne, een betere wereld begint bij jezelf, maar hoe zit dat met de verantwoordelijkheid van grote organisaties op dit gebied? En hoe kan jij dan op de werkvloer je steentje bijdragen? Dit en nog veel meer in alweer de laatste aflevering van Unpacking Gen Z!
-
In deze podcast gaan Daniel en Pomme het hebben over wat zij, als Gen Z'er, van hun leidinggevende verwachten. Is dat nou echt zo anders dan voorgaande generaties? Een hierarchische cultuur is in ieder geval voor hen echt een no-go en de 9 to 5 mentaliteit hoeft ook niet zo. En wat vinden ze van negatieve feedback ontvangen? En hoe kan je dat dan het beste geven als leidinggevende? Echt een must-listen voor alle leidinggevenden en team managers dus!
-
Deze aflevering gaat over de behoefte van Gen Z aan kaders en teglijkertijd ook vrijheid. Dat klinkt best pardoxaal...hoe zit dat? Anouk en Luchien bespreken het. Verder hebben ze het ook over het belang van autonomie en flexibiliteit, het gevaar van externe prikkels als je zelf je dag kan indelen en waarom je als manager een belangrijke rol speelt in het werkgeluk van Gen Z'ers.
-
Gen Z, de nieuwe generatie op de werkvloer én de generatie die het net even een tikje anders doet. In deze aflevering gaat Janet in gesprek met Gen Z'ers Abe en Sander over wennen aan een werkend leven. Blijft de 9 to 5 cultuur bestaan? Was de overgang van student naar collega lastig? En waarom lunchen we eigenlijk met z'n allen strak om 12 uur? Ook bespreken ze waarom het belangrijk is om heft in eigen handen te nemen als je de organisatie wil leren kennen en het fenomeen ongeschreven regels bij grote corporates.
-
Gen Z, de nieuwe generatie op de werkvloer. In deze aflevering gaat Janet in gesprek met Gen Z'ers Lisanne en Max over de keuze van hun eerste baan. Wat was voor hen belangrijk? En welke factoren hebben de doorslag gegeven? Daarnaast hun mening over werken bij een organisatie die impact maakt of wil maken en de zin en onzin van social media voor het aantrekken van young professionals.