Folgen
-
#vaiheessa kausi 2, osa 10: Amerikka. Tervetuloa mukaan etunimipohjalle Mark Zuckerbergin kanssa. Jyri Engeström on varmaankin maamme kokenein Piilaakso-ikoni ja tässä jaksossa puhumme mm. perustajan dilemmasta, Steve Jobsin silmälaseista ja lapsista. Miten Paavi liittyi Jaikuun? Samilla on jetlag, mutta se ei menoa haittaa.
-
#vaiheessa kausi 2, osa 9: Johtaminen. Professori Mikko Vesa ja me rikomme sekä strategian muodostamisen että johtamisen jaksossa jossa Sami lähtee kesken pois, shortsit jalassa ministeriöön. Kaikenlaista, vauhti kiihtyy loppua kohden.
-
Fehlende Folgen?
-
#vaiheessa kausi 2, osa 8: Asiakaskokemus. Tuotteita ja palveluja tulee ja menee, mutta asiakaskokemus on uusi musta. Vieraanamme on Vanessa Lehtinen, Telian Head of (Digital) CX, jonka kanssa perustimme salaseuran. Onko kokemuksen kehitys ja innovointi yrityksen tärkein tehtävä?
-
#vaiheessa kausi 2, osa 7: Empatia. Vieraanamme on Katri Saarikivi, kognitiopsykologi ja aivotutkija. Hän tutkii Nemo-ohjelmassa Helsingin yliopistolla empatiaa. Jaksossa hiplataan mustaa Barbapapaa, juodaan kahvia ja pohditaan Tunnehihaa ja Synkronisaattoria tieteellisen ajattelun siivittämä. Mutta kenellä on todistusvastuu?
-
#vaiheessa kausi 2, osa 6: Markkinointi. Onko kaikki markkinointia? No ei todellakaan. Tässä jaksossa puhallamme henkeä menneeseen maailmaan, käymme läpi keskiluokan makuavaruuden ja olemme muutenkin aitoja. Vieraana Miltton Creativen strategi Sampo Axelsson, ja mukana myös firmatason paljastuksia.
-
#vaiheessa kausi 2, osa 5: Akatemia. Tässä jaksossa puhumme oikeasti viisaan miehen kanssa. Janne Korhonen on tutkija ja äärihipsteri joka on kunnostautunut mm. ilmastonmuutoksen ja nyttemmin blockchainin parissa.
-
#vaiheessa kausi 2, osa 4: Muutos. Saimme vieraaksemme tällä kertaa Peter Sjöbergin, Santanderin pohjoismaiden CDO:n. Tämän kauden ensimmäinen vieras siis, joka käy oikeissa töissä. Onko muutoksesta tullut kultti ja olemmeko jatkuvassa muutoksessa niin kiinni että emme saa mitään aikaan? Mitkä ovat viimeisimmät fintechin virtaukset?
-
#vaiheessa kausi 2, osa 3:Tämän kerran vieraamme Jari Saariaho on sekä alan konkari että galleristi joka edustaa mm LeBeouf/Turner/Rönkkö-kollektiivia. Liikumme tukevasti sfääreissä: Keksikö Freud modernin ihmisen sielun Wienissä 20-luvulla? Nyt mennään korkeammalla kuin koskaan, äärestä ääreen.
-
#vaiheessa kausi 2, osa 2:Tässä jaksossa vieraanamme on tyyliniekka ja toimittaja Jani Niipola. Menemme kovaa kohti hypoteesia siitä millainen media on huomenna. Mukana myös liikesalaisuuksia!.
-
#vaiheessa kausi 2 on täällä!
Ja heti mennään tunteisiin.Vieraana Camilla Tuominen, mm. Emotion Trackerin ja Tunnekuvakirjan luoja. #hullumuija ihan virallisesti. Subjektiivisuus on uusi musta, datajohtoiset yritykset ovat toistensa klooneja, tunnesiteet koneisiin sekä vihaaminen ovat teemoja joita käsittelemme. Vahvaa tunteilua siis. Tervetuloa takaisin mukaan!. -
Kaikki hyvä päättyy aikanaan. Vaiheessa-podcastin eeppisessä viimeisessä jaksossa summaamme menneen kauden yllätysvieraiden kanssa värivalojen loisteessa. Paljon asiaa, päälle puhumista ja vaaran tunnetta.
-
Kaikki on mahdollista, se miten sen ymmärtää on tärkeintä. Kuka jaksaa enää puhua tulevaisuudesta? Sami ja Petri puhuvat lempiaiheestaan: Tulevaisuus on yhtä passé kuin Wayfarerit —tulevaisuus tehdään nyt, siispä puhumme Utopiasta. Millaisen ohjenuoran muuttuvat yritykset tarvitsevat, mikä on uusi Suuri Tarina?
Tämä on yhdeksäs ja viimeinen #vaiheessa -teemajakso. Kymmenes, kaiken korjaava ja yhteenvetävä jakso nauhoitetaan 1.12. vieraiden kanssa jotka ovat vielä yllätys meillekin. Kiitos että kuuntelet. -
Onko nousu kollektiivinen vai yksilötason asia? Vaiheessa osa 8: Nousu. Tässä jaksossa lennämme jatkuvan nousun siivin Sarasvuosta ayahuascaan ja self-help-guruihin, sekä pohdimme sitä, miten jälkikapitalistinen maailma hahmottaa menneen ajan symbolit. Trump mainittu.
-
Tässä jaksossa Sami ja Petri pitävät epäonnistumista epämielenkiintoisena käsitteenä ja Umeå-hardcoren värittämän menneisyytensä johdosta puhuvat tuhosta. Jos olemme uuden edessä, vaatiiko sen esiinnousu tuhoa? Voiko tuho olla iloinen asia?
-
Kumpi määrää, määrä vai merkitys. Miten Sami ja Petri ovat kasvattaneet toisiaan? Tarkoittaako protestanttinen kulttuurimme sitä, että menestyjän on oltava myös Turmiolan Tommi? Tässä jaksossa puhutaan myös rahasta.
-
No nyt mennään. Sami ja Petri prosessoivat prosessin merkitystä ja prosessien välisiä eroja. Onko prosessi silta vai aikuisten päivähoitoa?
Podcast alkaa designin ja sprinttien maailmasta ja päättyy universaalin design -manifestin luomisen soidinkutsuun. Mukana myös puffi IxDA Helsingin sessiosta, joka on siis Nordkappissa 20.10 kello 17 alkaen. Kaisaniemenkatu 7 on uusi osoitteemme. -
Tässä jaksossa tulemme vitsillä sisään kevyesti sutkautellen, ja mietimme onko huumori tapa ohittaa vaikeat aiheet turhankin kevyesti.
Onko introverttien pakko olla mukavia, ja miten design-nosferatu lliittyy mihinkään? Miltä näyttää gootti pakkasella? Nyt kaksi kuulijakysymystä yhden hinnalla! -
Tässä jaksossa keskustelemme siitä mitä kaikkea laatu tarkoittaa. Menemme vaaran vyöhykkeelle myös siinä, että pohdimme millainen on laadukas asiakas.Sen lisäksi, kyseessä on manflu-episodi, Samin ääni on aistillisempi kuin koskaan. Mukana taas kuuntelijakysymys!
-
Se, miten se tehdään, ei ole niin tärkeää, kuin mitä se merkitsee. Pitääkö designerin osata puhua? Tässä jaksossa Sami ja Petri puhuvat kielestä, käsitteistä ja kommunikaatiosta. Mutta ei siinä vielä kaikki. Mitä tapahtuu, kun koneille joudutaan kehittämään kieli ja tavat olla yhteydessä ihmisiin? Matkustamme kauas lingvistiikasta, kohti othernessiä ja olemme huolissamme siitä, mitä tapahtuu jos Sami keksii vahingossa Skynetin.
-
Kaikkialla on designereita, kaikki on designiä. Tarkoittaako tämä sitä että designiä ei enää ole?