Gudfadern Podcasts
-
Bio-trion är tillbaka! Och för att rivstarta denna säsongen inleder dem med filmernas film: Gudfadern (1972). Olivia börjar med en liten anekdot om sin kära far och hans största problem i livet; han ser inte skillnad på Al Pacino och Robert de Niro och som the cherry on the top tror han även att de båda är Sylvester Stallone. Har Olivia ärvt denna idiot-gen? Absolut. Malte vädrar hur hon tio minuter innan sändning frågat om han varit på Sicilien samtidigt som filmen spelades in. Nu till filmsnacket. Edith tycker att Vito Corleone kan liknas med både Ghandi och Martin Luther King Jr eftersom de alla tre förespråkar fred. Trion ställer sig även bakom Michael, det är lätthänt att råka gifta sig i Sicilien trots att man har en flickvän och även lätt att vara en hustrumisshandlare. Malte… Han håller i ett quiz från nätet och trion, som en organism, får reda på vilken karaktär de är ur filmen. Givetvis blev de inte alls nöjda med resultatet. Allt är i sin ordning, trion är tillbaka och om alla vill knulla Al Pacino efter det här? Självklart vill de det.
-
Nu har Navid varit så oproffsig i sin roll som poddare att han skrikit bort sin röst på Huskvarnas bortastå. Han håller ihop (någorlunda) för ett kort specialavsnitt.. Här pratas/kraxas det om hur en bra fest ska vara och hur man sabbar någon annans fest, om att vi haft två av seriens bästa backar som centrar på tok för länge, om att GUDFADERN är på plats och om vikten av att både spelare och publik fattar att det är max två matcher kvar av denna säsong. Ordinarie avsnitt 89 - inklusive de vanliga segmenten - kommer så fort Navid kan prata som folk.Känn DRAGET and press play
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Välkommen till Audiovideoklubben. En podcast om regissörer och filmserier med Viktor Landegren och Alexander Wahlgren.
Nu har vi nått mittpunkten av miniserien om Paul Thomas Anderson och Alex och Viktor pratar om There Will Be Blood.
Det pratas även om Alan Smithee, Tubthumping av Chumbawamba, Jag är Zlatan och svensk filmindustri, Carolas parasiterande på världskonflikter, Paul Thomas Andersons oscarsfusk, Varför Bill Murray gjorde Garfield och att Alex tycker om Josstice League mer än Snydercut.
Är Daniel Day-Lewis den bästa skådisen nånsin? Vad är en bokah? Är There will be Blood vår tids Gudfadern? Är inte olja märkligt?
Detta och mycket, mycket mer i veckans avsnitt.
Gilla, dela och sprid gärna våra inlägg. Det hjälper oss verkligen att nå ut till nya lyssnare i poddbruset!
Följ oss gärna på Instagram, Twitter och Facebook.
Hjälp oss nå våra mål genom att bli en Patreon på Audiovideonattklubben där du kan ta del av extramaterial som tack för ditt stöd.
Patreon.com/audiovideoklubben
Instagram.com/audiovideoklubben
Facebook.com/audiovideoklubben
Twitter.com/audiovideoklubb
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hur får man människor att göra som man vill? Varför lyssnar vi på några men ignorerar andra? Idag handlar Söndagsskolan om AUKTORITET. Vad är det? Hur utövas det - och vad är skillnaden mellan auktoritet och auktoritär? Varför ifrågasätts auktoritet i Sverige - kan det ha något med den gamla filmen "Hets" att göra? Bör en förälder vara en auktoritet? Känner Anna-Karin sig som en auktoritet - och har Ann upplevt att hennes auktoritet tagits ifrån henne. Som vanligt är det många frågor - och som vanligt utlovar vi minst lika många svar. PLUS: Folk som bryr sig så lite att de måste berätta att de inte bryr sig, dumma blondiner, en doft av femtiotal samt digital irritation. DESSUTOM: Foucault, Weber, Gramsci, Astrid Lindgren och Gudfadern.
Producerat av Silverdrake Förlag
Redaktör: Marcus Blomgren
Klipp: Patrik Sundén
[email protected]
www.silverdrakeförlag.se -
Hur får man människor att göra som man vill? Varför lyssnar vi på några men ignorerar andra? Idag handlar Söndagsskolan om AUKTORITET. Vad är det? Hur utövas det - och vad är skillnaden mellan auktoritet och auktoritär? Varför ifrågasätts auktoritet i Sverige - kan det ha något med den gamla filmen "Hets" att göra? Bör en förälder vara en auktoritet? Känner Anna-Karin sig som en auktoritet - och har Ann upplevt att hennes auktoritet tagits ifrån henne. Som vanligt är det många frågor - och som vanligt utlovar vi minst lika många svar. PLUS: Folk som bryr sig så lite att de måste berätta att de inte bryr sig, dumma blondiner, en doft av femtiotal samt digital irritation. DESSUTOM: Foucault, Weber, Gramsci, Astrid Lindgren och Gudfadern. Producerat av Silverdrake Förlag Redaktör: Marcus Blomgren Klipp: Patrik Sundén [email protected] www.silverdrakeförlag.se
-
För-produktion, inspelning, klippning, premiär, award season - ingenting var lätt när "Gudfadern" skulle bli film. Det är svårt att förstå hur "världens bästa film" kunde bli så bra. Det borde gått åt pipan så många gånger.
-
Gudfadern är "filmen som ingen ville göra". Trots detta, blev det en av filmhistoriens bästa filmer och den bildade skola för den moderna filmen. Helt ofrivilligt startade Gudfadern en ny våg i Hollywood där autencitet var i topp. Men resan dit var allt annat än lätt.
-
Placering 3 – Det nittioåttonde avsnittet av 100MICC Podcast, i samarbete med MovieZine.se.
Vi gästas återigen av Anders Jansson och snackar om Francis Ford Coppolas "The Godfather: Part II" från 1974.
Det pratas bland annat om hur Coppola tacklar tidshoppen, hur Michaels kontra Vitos framgångar porträtteras och hur autentisk världen upplevs.
Anders bjuder även på härliga anekdoter om filmskapande. Allt från hur ”Gudfadern 2” lyckades besegra produktionsproblem till varför ”Gudfadern”-filmerna bör ses med ett glas vin och en tallrik pasta, men allra helst i en biograf.
Nästa vecka: The Godfather.
Gäst: Anders Jansson.
The Godfather: Part II - (00:29)
Vår IMDB topp 100-lista:
www.imdb.com/list/ls099380504/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi inleder med att följa upp kring vår beef med Telia och sedan blir det populärkultur och hemlig gäst!
(05:03) Spel: Marvel's Avengers, God of War, Fantasia
(17:37) Film: Seaspiracy, The Eight Hundred, China's Forgotten War, Anna, Ma Rainey's Black Bottom, Over the Moon
(35:37) Tv-serier: Gift vid första ögonkastet, The Irregulars, The Mighty Ducks: Game Changers
(45:03) Pappas topplista:
Filmer: Spionernas bro, Jagad, Ghandi, Sagan om ringen, En oväntad vänskap, Safe House, Wild Tales, Sully, Apollo 13, Sällskapsresan, Millennium, En man som heter Ove, Bohemian Rhapsody, Tomten är far till alla barnen, En fisk som heter Wanda, Blåst på konfekten, Hajen, Scooby Doo, Macahan, Tjejen som visste för mycket, Gudfadern, Rat Race, Oh Vilket Party
Serier: The Americans, Pang i bygget, Exit, Breaking Bad, Jakten på en mördare, Wanted, Sorjonen, Gisslankrisen i Gladbeck, Chernobyl, Band of Brothers
Tips eller eventuella frågor får gärna skickas till [email protected]
Instagram gotypodden
Vi vill skänka enorma tack till Emma Idberg för superklippning och våra vackra avsnittsbilder, till Sara Idberg för den fabulösa omslagsbilden samt till Hilda Axelsson och Otto Johansson för den fantastiska musiken.
-
Rockstjärneskvallret fortsätter när vi kör en regelrätt uppföljare till förra veckans fullängdare! Får vi säga det själva så lyckas vi likt "Gudfadern 2" och "The Dark Knight", med konsten att skapa en uppföljare starkare än föregångaren.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
IT-entreprenör och en av grundarna av musiktjänsten Spotify 2006. Utsågs till Årets svensk i världen 2014. Om entreprenörskap, vad som har påverkat honom och hur man startar ett företag.
Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.
Problemlösning i entreprenörsvardagenMartin Lorentzon ser på problem som något som går att lösa.
-Värdet på ditt bolag är summan av alla problem som ni tillsammans löser.
Han pratar även om vikten av att ha en bra företagskultur, att det är människorna som avgör om ett företag överlever eller inte.
-Företagskulturen äter affärsidén och strategin till frukost, lunch och middag.
Martin berättar om hur han och Daniel Ek lärde känna varandra och skapade Spotify, om licensieringen av musik och noteringen på den amerikanska börsen av företaget.
En förutsättning för honom har varit bra lärare han har haft i skolan och vad de lärt honom. Idag vill han få in programmering som ett separat ämne i den svenska läroplanen för grundskolan.
Om Martin LorentzonIT-entreprenör, företagsledare, 51 år. Född i Borås, bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.
En av grundarna av musiktjänsten Spotify 2006. Sitter i styrelsen för företaget som finns i stora delar av världen och som i slutet av maj är värderat till 350 miljarder kronor. Utsågs till Årets svensk i världen 2014.
Var medgrundare av annonsförmedlingsföretaget Tradedoubler som börsnoterades 2005 och delar av vinsten användes för att starta Spotify tillsammans med Daniel Ek. Har suttit i Telias styrelse.
Medlem i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien och hedersdoktor på Chalmers, där han utbildade sig till väg- och vatteningenjör. Tränar varje dag, åker skidor, spelar padeltennis, squash – och poker. Favoritfilmer är Gudfadern 1, 2 och 3.Mitt program spänner från västgöta-knallarnas Borås, via techbolags-täta Stockholm till Spotifys börsintroduktion i New York. Jag berättar om entreprenörskap, vad som har påverkat mig och hur man startar ett företag.
Producent: Mia Odabas