Magnus Karlsson Podcasts
-
Idag gästas Lotta och Karin åter igen utav Magnus Karlsson, psykoterapeut på HBTQ-hälsan. Idag diskuteras det och filosoferas FLITIGT kring monogami, polyamorösa relationer och öppna förhållanden.
-
Denna veckan träffar vi svensken Magnus Karlsson som driver eget åkeri i USA!
-
Magnus gästar ytterligare ett avsnitt och delar med sig av kloka tankar, tips och råd kring relationer. Lotta och Karin är som vanligt med i studion och samtalar kring sina egna tankar och erfarenheter.
-
Idag gästas podden utav kloka och fantastiska Magnus Karlsson, psykoterapeut på HBTQI-hälsan på SÖS. Ett fängslande och spännande samtal om hur det är att leva som HBTQI, bilda familj och så mycket annat som hör livet till.
-
Kan innovation systematiseras och vad menas med systematiskt innovationsledning? Denna gång ger vi oss i väg på ett samtal om system, systematik och det systemiska via Vasaloppet och skidåkning till en nya internationella standard för att leda och organisera innovation (ISO56002). Och så landar vi (som vanligt) i ett samtal som berör både stora och små frågor i arbetslivet och livet i stort.
Visst är det spännande med frågor, det är dessa (frågorna) som är drivkraften i våra samtal men som vi också tycker man bör ägna mer tid åt. Om vi stannar upp i frågan vi ställer oss fördjupas den och blir mer betydelsefull och vi förstår fler nyanser av frågan som vi sedan kan ge oss i kast med att identifiera alternativa svar på. Det är kanske därför (att stanna i frågan) det behövs en vägledande standard för systematiskt innovationsledning, för att säkerställa att vi stannar i frågan...
För visst är det svårt att låta bli att leta lösningar direkt när en utmaning/problem eller bara en möjlighet uppenbarar sig.
Till vår hjälp denna gånga har vi två texter.
Anders Wikström har skrivit några rader om innovationsledning och kvalitetsledning som ni kan läsa här.
Och så har Mats Magnusson och Magnus Karlsson, båda forskare inom innovation skrivit ett bokkapitel om en systemansats till innovationsledning som ni kan läsa här
-
Sju repliker i "Familjen Macahan" förvandlade karaktären Vargtass till svensk tonårsidol. Året var 1980 och nu skulle den okände skådespelaren Duane Loken förvandlas till svensk rockstjärna.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Det amerikanska filmbolaget förstod ingenting när säckarna med beundrarpost från Sverige började anlända till Hollywood. Det var alla adresserade till den okände skådisen Duane Loken, alias Vargtass i TV-serien "How the West was won". Eller Familjen Macahan, som den hette på svenska.
Vargtass var bara med i tjugo minuter och med sju repliker i det allra sista avsnittet av Macahans som sändes i svensk TV den 24:e november 1979. Serien var ingen större framgång vare sig i USA eller internationellt. Förutom i ett land. Sverige.
Tidningarna Poster och senare Veckorevyn upptäckte snabbt att en bild på Vargtass höjde upplagorna med rekordsiffror. Då föddes idén. Varför inte förvandla Vargtass till svensk rockstjärna? Det här är berättelsen om hur det gick när Vargtass kom till Sverige. Från succé till en kylslagen parkering utanför diskoteket Kajutan i småländska Ljungby, en sen kväll i november 1980.
En P4-Dokumentär av Ola Hemström.
Researchhjälp: Magnus Karlsson
-
Vad är framgång och vad definierar förnyelse är några av de saker vi diskuterar i detta avsnitt. Men varför är det så svårt att förnya en organisation och vad är det vi behöver lära oss att hantera för att lyckas? Vi fördjupar oss i en artikel i MGMT där Mattias Axelson (forskare vid Handels i Stockholm) beskriver hur han uppfattar läget samt vad man kan göra för att uppnå framgångsrik förnyelse. Enligt Mattias finns det två aspekter som är av vikt, dels nivå av komplexitet och dels organisatoriskt sammanhang. Detta leder till ett ramverk för att möjliggöra förflyttning. För all förnyelse behöver utgå från ett nuläge. Men vi kommer även in på hur dagens organisationer leds och styrs och hur det påverkar framgångsrik förnyelse...
Naturligtvis lämnar vi er med nya frågor, kanske något utropstecken och en hel del att fortsätta fundera på. Men vi ger också några handfast tips på hur man kan ta nästa Tage och vill ni veta mer så finns några referenser nedan.
Fördjupning och lästips:
Dold Potential - att skapa innovativa affärer - 2020, Mattias Axelson - http://mgmt.imit.se/#dold-potential
Dold potential - Så skapas innovation utanför kärnaffären - 2020, Mattias Axelson - https://www.mattiasaxelson.se/dold-potential
The systems approach to innovation management - 2019, Mats Magnusson och Magnus Karlsson - https://innovationmanagementsystem.com/portfolio-items/the-systems-approach-to-innovation-management/