Abgespielt
-
Politiet beklager nu, at de var for langsomme til at indse, at der var en serieforbryder på spil, og få ham stoppet. Anna, som var det første offer, er lettet over, at hendes afpresser er bag tremmer. Men hun føler samtidig, at han stadig påvirker hende den dag i dag. Han har gjort hende grænseløs, fortæller hun.
-
Det er aften. En 16-årig pige, som er blevet afpresset i to uger, bliver kontaktet af afpresseren igen. Men denne gang skal hun ikke sende grænseoverskridende billeder af sig selv. Han vil mødes. Og han truer hende. Hvis ikke hun møder op i et skovområde i den anden ende af byen inden der er gået 15 minutter, vil alle hendes intime billeder bliver lagt på nettet. Pigen går i panik. Hun har ikke tid til at få overtøj og sko på. Hun hopper ud ad vinduet på sit værelse. Hun løber på bare tæer, iført en nattrøje, ud af haven og ud på vejen.
-
På politistationen i Esbjerg er efterforskningen af Danmarks største serieafpresser i gang. Selvom politikredse i hele landet har modtaget anmeldelser på samme afpresser, er det den her politikreds, der tager affære. De finder frem til hvem serieafpresseren er. Og den 3. april 2019 anholder de ham på hans arbejdsplads. Så kører politiet hen til hans bopæl. Et hus på en villavej i Varde. Det er serieafpresserens forældre, der åbner døren.
-
Efter flere års digital afpresning og lang tids overvindelse, sætter Anna sig ned og skriver en anmeldelse af hendes afpresser til Fyns Politi. Hun medsender billeder af hans profilnavne, falske identiteter og trusler. Men et andet sted på Fyn har en anden teenager, Joachim, allerede sendt en udførlig anmeldelse på præcis samme afpresser, endda med et foto af halvdelen af hans ansigt. Men Fyns Politi reagerer ikke som de to unge havde håbet på.
-
Et sted på Fyn sidder Anna, 16 år gammel, på sit teenageværelse og chatter på en såkaldt chatroulette. Pludselig popper en ukendt fyr op. Anna kan ikke se hans ansigt, men han ser rimelig trænet ud. De skriver frem og tilbage, Anna synes han er sød. Hvad hun ikke ved, er, at den her fyr, med den trænede overkrop, kommer til at tage magten over hendes liv i de næste mange år. Og at hun langt fra er den eneste.
-
Da Tom Hagen løslades, virker alle forvirrede over sagens udvikling. I denne episode kigger vi på de andre mistænkte i sagen, og sammen med én af Danmarks førende efterforskere undersøger vi, hvordan det norske politi har håndteret sagen om Tom og Anne-Elisabeth Hagen.
Tilrettelægger, producent og fortæller: Lauge HendriksenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Tom Hagen bliver anholdt af politiet og sigtet for medvirken til drabet på Anne-Elisabeth Hagen. Men hvorfor skulle en stenrig milliardær dræbe sin egen kone gennem 49 års ægteskab? Lyt med i tredje episode, hvor sagen kun udvikler sig i en mere gådefuld retning.
Tilrettelægger, producent og fortæller: Lauge HendriksenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
-
I andet afsnit af Jyllands-Postens podcast-serie ’Milliardærfruen der forsvandt’ ændrer politiet forklaring i sagen om Anne-Elisabeth Hagens forsvinden.
Lyt med, når vi dykker ned i mysteriet om Hagen-sagen, som et tidligere dansk bandemedlem bliver involveret i.
Tilrettelægger, producent og fortæller: Lauge HendriksenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Da den norske milliardær Tom Hagens kone Anne-Elisabeth Hagen forsvinder fra sit hjem i slutningen af 2018, bliver det startskuddet til én af de mest spektakulære kriminalsager i Norden nogensinde.
Lyt med, når vi i første afsnit af Jyllands-Postens podcast-serie ’Milliardærfruen der forsvandt’ dykker ned i den besynderlige sag om Anne-Elisabeth Hagens forsvinden.
Tilrettelægger, producent og fortæller: Lauge HendriksenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Regeringen har mistet kontrollen med corona. Først spredte smitten sig i Folketinget, og har nu gjort Christiansborg til det farligste sted i landet. Dernæst er det blevet afsløret, at S-regeringen sad advarslerne om muterede mink overhørigt – og derfor nu har været nødt til at lukke hele Nordjylland ned. Danmark risikerer i værste fald at blive det nye Wuhan, og statsministerens autoritet som den stærke commander-in-chief er for alvor svækket. Til gengæld kan Mette Frederiksen glæde sig over, at de Radikales nye leder Sofie Carsten Nielsen pludselig har skiftet kurs og nu vil indtage en mere pragmatisk rolle som støtteparti for regeringen. Dramaet om næste års finanslov kan derfor afblæses. Valget af demokraten Joe Biden som USA’s 46. præsident har også sendt et lettelsens suk gennem regeringskontorerne - i hvad der på alle måder har været en turbulent nyhedsuge. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
-
Forstander Morten Ulrik Jørgensen er blevet fyret efter en række afsløringer og nu er spørgsmålet, hvem der i sidste ende har ansvaret for det årelange svigt, der ser ud til at have været på Havregården.
-
Havregårdens bestyrelse er indkaldt til møde hos Socialtilsyn Hovedstaden. Nye afsløringer fra P1 Dokumentar og tilsynet presser kostskolen. Bestyrelsen har fået 14 dage til at redde skolen fra at lukke. Men midt i redningsplanerne vælter det dog frem med nye, alvorlige anklager og oplysninger om skolens mangeårige forstander.
-
En 15-årig pige forsøger i efteråret 2020 at tage sit eget liv. Hun har være udsat for massiv mobning og seksuelle krænkelser. Og nu er flere oplysninger forsvundet fra pigens elektroniske dagbog, som personalet på skolen fører over eleverne. Men da Socialtilsynet kommer på uanmeldt besøg, dukker de forsvundne oplysninger pludselig op til overfladen. Nu er Havregården for alvor i myndighedernes søgelys.
-
Flere elever på Havregården er så psykisk sårbare, at de selvskader hver eneste dag. Men medarbejderne på kostskolen er på ingen måde i stand til at tage sig af de børn, lyder det fra både børn, forældre og medarbejderne selv. Det får flere af børnene på kostskolen til at forsøge at tage deres eget liv.
-
Flere piger er gennem årene blevet udsat for seksuelle overgreb begået af ældre drenge på kostskolen. Det fortæller pigerne i hvert fald selv. Men kostskolen undlader at melde flere mulige overgreb til politiet eller tilsynsmyndigheder.
-
Imens Benjamin arbejder sig op i det hårde hierarki, der ifølge ham, eksisterer på Havregården, så er Rikke placeret i bunden hos de svageste elever. Rikke bliver udsat for massiv mobning og samtidig kæmper hun med sine egne dæmoner. Men på trods af advarsler fra lægerne fortsætter Rikke på kostskolen i årevis.
-
En gruppe elever forsøger at sparke døren ind til et værelse. De vil have fat i 13-årige Benjamin, der er ny elev på kostskolen. En lærer kommer Benjamin til undsætning gennem et vindue, og da læreren åbner hans dør ud til gangen, bliver han mødt af en stikflamme. Benjamin starter ud som mobbeoffer, men på kostskolen ændrer han sig nu til at blive det, som han selv frygtede.
-
Havregården Kostskole reklamerer med at være "Den bedste skole - ever". Men bag kostskolens facade gemmer der sig måske også en anden dyster virkelighed. En overhørt samtale til en fest og en lille kommentar på Youtube leder til en række opkald fra tidligere elever og medarbejdere, der fortæller, at der i årevis har været problemer med vold, stoffer, selvmordsforsøg, krænkelser og seksuelle overgreb mellem elever på kostskolen.
-
Med sin Grundlovstale får Mette Frederiksen rammet godt og grundigt ind, at hun er den, der suverænt bestemmer. Men tør de andre sådan for alvor udfordre hendes magt? Der er sket rigtig meget i dansk politik siden folketingsvalget for nøjagtig ét år siden. Statsministeren står historisk stærkt, og den borgerlige opposition har vanskeligt ved at trænge igennem. De kommende uger skal der forhandles om udfasning af hjælpepakker, en genopretning af økonomien og klimaaftalen. Og regeringen kan måske også blive tvunget til at tage et kig på grænserne endnu engang – efter at Tyskland har besluttet at åbne deres grænser. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.
-
Folketingsåret er slut, og det blev mere end noget andet defineret af Corona-krisen. Vi runder afslutningsdebatten, som gav et godt billede af det aktuelle styrkeforhold på Christiansborg. Og så tager vi temperaturen på partierne og vurderer, hvordan de egentlig har klaret sig, og om de kan læne sig tilbage og nyde sommeren. Borgen Unplugged opsummerer nogle vanvittige måneder i dansk politik. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.
- Mehr anzeigen