Abonnements

  • Der bliver hamret og sparket til Benjamins dør. Så voldsomt at dørkarmen nu begynder at give sig. Den 13-årige dreng sidder skræmt på sit værelse. Få måneder tidligere er han begyndt på Havregården Kostskole og nu er der 10 mennesker, der forsøger at trænge ind på hans værelse.
    Da døren bliver åbnet, står der en kæmpe stikflamme ind på værelset.

    I 2019 kommer socialtilsynet med voldsom kritik af Havregården Kostskole. De konkluderer blandt andet at kostskolen i lav grad har været i stand til at beskytte eleverne mod vold, overgreb og krænkelser mellem børn og unge på skolen
    Men nu står en række tidligere medarbejdere, elever og pårørende frem og fortæller, at de oplevede, at de kritisable forhold på Kostskolen har stået på i årevis.

    P1 Dokumentar undersøger, hvorfor en række myndigheder, der skulle føre tilsyn med kostskolen, ikke opdagede en lang række af de forhold, som de tidligere elever og medarbejdere beskriver.

    Tilrettelæggelse og fortælling: Christian Stemann.
    Research: Kia Davies.
    Klip og Lyddesign: Signe Mansdotter.
    Musik: Morten Thorhauge og Asbjørn Kjærgaard-Pedersen.
    Redaktør: Jens Vithner.
    Har du en historie, vi bør undersøge nærmere?
    Kontakt os via dr.dk/tipos eller skriv til [email protected]

  • Abdel Aziz Mahmoud virker på overfladen som en mand, der har fuldstændig styr på livet. Han er succesfuld TV vært og deler gavmildt ud af sit liv påsociale medier. Men han har holdt noget hemmeligt: Han har kæmpet med angstanfald og har været sygemeldt med stress. Hvorfor har det været så svært at være åben omkring? I denne serie taler Abdel med fem succesfulde mænd om de perioder livet, hvor de har haft det sværest psykisk. For det kan være en lettelse at finde ud af, at selv dem, der virker til at have allermest tjek på tilværelsen også kan knække - og rejse sig igen.
    Produceret for DR af Filt Cph.

  • Vi befinder os altid i historiens slipstrøm. Krige, politiske beslutninger, samfundsmæssige omvæltninger, store ideologier og karismatiske personer fra den ikke så fjerne fortid påvirker i høj grad vores måde at leve på i dag. I 'Kampen om historien' vil Adam Holm og skiftende gæster hver uge forsøge at gå bagom en historisk begivenhed, som fortsat har aktualitet og kalder på stærke følelser og modstridende tolkninger.Musik: Adi Zukanovic.Hør alle afsnit i DR Lyd.

  • Her er børn, der har gemt sig under dynen i månedsvis. Børn der har siddet på toilettet i flere dage. Børn der ikke vil røre ved noget af frygt for bakterier. Børn der hører onde stemmer i deres psykose. B201 er en døgnafdeling for børn mellem 8-14 år i på i Region Hovedstadens Psykiatri, som har svære psykiske vanskeligheder. Vi har gennem efteråret 2021 besøgt afdeling B201 for at komme tæt på virkeligheden for børnene og deres forældre, som går gennem deres livs krise. Imens de er her forsøger personalet gennem samtaler, tests og observationer at finde frem til hvad børnenes problemer er.
    Produceret for DR af Filt Cph.

  • Få alle de gode podcastserier fra P1 samlet ét sted.

  • I et fængsel omgivet af smukke fjelde og betagende fjorde har mange af rigsfællesskabets hårdest straffede fanger deres hverdag. Grønlandske drabsmænd, voldtægtsforbrydere og pædofile har indtil for nyligt afsonet deres straf i Danmark. Men nu er der blevet bygget en splinterny anstalt i det store, kolde land, til de der vil hjem og afsone. Mange indsatte her afsoner en tidsubestemt forvaringsdom, rigets strengeste straf, der kun bliver givet i meget sjældne tilfælde. Det kan være fordi den indsatte utallige gange har voldtaget kvinder og børn. Eller har dræbt sin kone og fodrede hundene med hende. I den her serie kommer du tæt på virkeligheden bag betonmurene i et af rigets mest særprægede fængsler.
    Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Mads Petter Kühnel.
    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
    Produceret for DR af Filt Cph.

  • Hvad gør det ved et menneske, når ens egen død pludselig kommer tæt på? Hvad kan mødet med døden fortælle os om livet? Det spørgsmål stiller vi i podcastserien “Jeg overlevede”, hvor du kan høre en række fortællinger om mennesker, der på forskellig vis har stået ansigt til ansigt med døden.

    Fortæller: Steen Jørgensen
    Podimo-redaktør: Silke Fensman
    Produceret af Munck Studios

  • Gyldendal Podcast er både til dig der spiser bøger til morgenmad, og til dig der måske ikke læser så meget. Du vil høre nogen af landets mest litteraturbegejstrede og belæste bog-entusiaster fortælle om det vigtigste, det smukkeste, det mest inspirerende, sindsoprivende, grusomme eller geniale, de har læst – og om hvorfor netop dén bog har sat et særligt aftryk på dem og på verden. Og vi vil invitere dig med ind i forfatterværkstedet til en snak om både skriveprocesser, skriveglæde og skriveblokader hos nogen af landets største, bedste og mest elskede forfattere. Dine værter er Silke Fensman og Sigurd Hartkorn Plaetner. Velkommen til!

  • Scenebarn er en podcast om at optræde, optræde med noget man selv har skabt. Annika Aakjær mødes med kunstnere som alle kan noget forskelligt, noget unikt. Det er samtaler om udtryk, at skabe, forhold til publikum, karriere og alt derimellem. Nørdet, interessant og sjovt. Første sæson har 5 afsnit, et nyt hver lørdag

  • Lyt til alle episoder af Sitter og Sitter på Podimo. Få 3 måneder til kun 19 kr. pr. måned på www.podimo.dk/sitterSitter Podcast præsenterer: Sitter Elsker Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Kun 0,5 % af den samlede nedskrevne verdenshistorie handler om kvinder. I denne podcast skriver vi kvinderne ind i historien, når historiker Gry Jexen i selskab med en gæst stiller skarpt på betydningsfulde, men oversete, kvinder, og giver dem den plads i historien, de fortjener. Velkommen til en hjertevarm hyldest til kvinderne i vores alle sammens historie.

    Lyt til alle afsnit af Kvinde kend din historie på Podimo. Opret dig her og prøv Podimo gratis:
    https://applink.podimo.com/KKHD

    Vært: Gry Nielsen-Jexen. Tilrettelæggelse og produktion: Cecilie Wortziger. Musik: Frej Levin. Grafik: Sofie Nørgaard Kampmark

  • En podcastserie på fem afsnit om den aarhusianske sabotør Willy Schmidt, der som 23-årig blev den første danske modstandsmand under anden verdenskrig, der blev dræbt i direkte skudkamp ved en sabotage-aktion. Hvem var Willy Schmidt, hvor vigtige var hans handlinger under besættelsen, hvordan var sabotagen organiseret, og hvordan var modstandskampen egentlig under anden verdenskrig i Aarhus? Det har journalist Jonas Wrede Hansen sat sig for at finde svar på ved at snakke med historikere, museumsinspektør, familie til Willy Schmidt og andre relevante personer. Første afsnit udkommer tirsdag 31. marts, og så kommer de resterende afsnit med en uges mellemrum.

  • Knud Christensen er en 15-årig skoledreng, der går til spejder og læser masser af bøger, da tyskerne invaderer Danmark 9. april 1940. Lige så stille indleder han modstandsarbejdet gennem små drengestreger. Men han vil mere. Og snart finder han sig selv med brandbomber i hånden i Aalborg, klar til at sætte sit liv på spil, 17 år gammel. Historien om Knud Christensen er fortalt af Knuds barnebarn Niels P. York.
    Fortæller og tilrettelægger: Niels P. York.
    Lyddesign og mix: Mikkel Rønnau.
    I redaktionen: Buster Kristensen.
    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
    Tak til Claus Bundgård, historiker og lektor ved Roskilde Universitet, og Niels Birger Danielsen, journalist, historiker og forfatter.
    Serien er produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions.
    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  • Jack Winkler er dømt for mord. Man kan se ham på et overvågningskamera fra gerningsstedet lige præcis den nat, drabet finder sted. Alligevel mener hverken Jack, hans forsvarer eller den dræbtes efterladte, at sagen er så klar, som den ser ud til.

    I denne podcast-serie endevender Mette Frisk sagens spor fra flugtrute til DNA-prøver og undersøger, om politiet har forfulgt de spor, de skal.

    Meget tyder nemlig på, at politiet har begået fejl i sagen, og flere forsvarsadvokater kritiserer politiet for tunnelsyn. De mener, at politiet kun efterforsker mod deres mistænkte og overser spor, der peger i andre retninger.
    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  • Jasper Ritz & Morten Pedersen har begge diagnosen ADHD. I denne podcastserie sætter de fokus på de positive ting ved at have en diagnose og taler med gæster, der har lært at leve med deres respektive diagnoser.

  • En podcastserie der dykker ned i nogle af de mest spektakulære hackerangreb i nyere tid, der har fatale konsekvenser for privatpersoner, virksomheder og samfund. Nogle kalder det for fremtidens krigsførelse, og i True Cybercrime undersøger vi, hvad hackere er i stand til, og hvordan det påvirker ofrene.

    Podcasten er sponsoreret af TDC Erhverv

  • Kom med indenfor, når Hella Joof og Marie Louise Tuxen taler med hinanden til de søndagsramte. Uanset om du har tømmermænd, søndagsblues eller blot har brug for et godt grin, kommer du godt gennem dagen med Hella og Malou. Udover deres fremragende selskab, ved de lige hvad der skal til: Tilgivelse, ensomhedsfordrivelse og salt.

    Hvis du ønsker at høre samtlige afsnit i sæson 1 - 6 af Om søndagen græder vi, kan de findes i Podimos app. Den kan du downloade i App Store eller Google Play.

    Du kan finde mere information om Podimo på Podimo.com

  • Til dig, der er pjattet med Tour de France. 'Lyden af sommer' er TV 2s nye Tour-podcast, der er fuld af højt humør, nørdede analyser og masser af kærlighed til cykling.

    Lyt med og bliv klogere på verdens største cykelløb her og se Tour de France live - uden afbrydelser - på TV 2 Play, hvor du også kan se videoudgaven af denne podcast.


    Nyt afsnit hver mandag uge 26-30


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Når nogen bliver slået ihjel, så er det tit gerningsmanden og politiet, der får lov til at fortælle deres versioner. Men hvor efterlader det dem, der står tilbage – og har mistet en person, som de havde helt tæt inde på livet? I podcastserien Ofrene tager Sandie Westh udgangspunkt i pårørende til drab. Nu får de endelig lov til at fortælle deres version. De indeholder nemlig alle de historier, der aldrig er blevet fortalt.

  • Jeg tror, at jeg har Asperger. Jeg aner det ikke, og jeg har i mit liv indtil nu været velfungerende - udadtil. Men jeg har knoklet. Og det lægger jeg måske først rigtig mærke til nu, hvor jeg er blevet sygemeldt med en depression.
    Og det får mig til at overveje at starte en proces med at få en asperger-diagnose?
    Men hvad vil det sige? Hvad vil det gavne? Og hvad vil det egentlig sige, at have Asperger syndrom? Der er tusind spørgsmål, og hvis det her bliver den podcast, som jeg håber, at det bliver, så vil jeg få hjælp mange steder fra for at få besvaret spørgsmålene.
    Jeg forestiller mig, at jeg og mine "gæster" skal tale om stress, om spiseforstyrrelser, om arbejdssituationer, om diagnoser (selvfølgelig) og om meget andet, som jeg sikkert stadig ikke ved, at det er relevant at tale om, når man først har sagt Asperger.

    Jeg er i min spæde start i processen med at finde ud af, om jeg har en diagnose. Og det her er også en terapeutisk proces for mig. En proces, der skal hjælpe mig til at blive klogere på Asperger og på mig selv. Og en proces, der skal hjælpe mig til at få set på mange af de ting, som belaster mig i mit liv - måske fordi min hjerne er, som den nu engang er. Asperger eller ej.

    Så jeg håber, at du vil med på rejsen, og at du vil tage pænt imod mig, som er et sårbart sted i mit liv lige nu.

    Tak fordi du lytter med.