Episodi

  • I avsnitt 50 av "Talk To Me", träffar SDF skådespelaren Matias Varela.


    Matias har spelat med i otaliga succér, som "Snabba Cash" triologin, "Arne Dahl" serien, filmen "438 dagar", som han fick sin tredje Guldbagge nominering för, och även internationellt i olika filmer och serier. T.ex fick han ett stort genombrott i Netflix serien "Narcos" är just nu aktuell i HBOs "Raised by Wolfs" och här i Sverige i "Fartblinda".

    Intervjun handlar bland annat om hans ibland krokiga och osannolika resa till målet att jobba som skådespelare..

    Hur det var att som barn behöva översätta ett språk för att ens föräldrar inte förstår.

    Om hur man formas om man tidigt i livet exponeras för saker man inte ska som barn.

    Om att slå igenom som tonåring, och sen se drömmer gå i kras.

    Hans tre största karaktärer heter alla "Jorge" men han känner inte en enda person som heter det. Vad sa hans spanska familj om hans skådepelardrömmar?

    Hur var det att sitta i Spanien, efter att inte ha jobbat som skådespelare på många år, och manifestera drömmen om rollen i "Snabba cash", och hur kändes det, när han sen fick den, och den förändrade hans liv. Modigt berättar Matias om hur det känns när man släpper taget om att man tror att man behöver vara den tuffa killen, och istället vågar vara sig själv. 

    Och om varför familjen alltid kommer först.

    Om det och mycket mycket mer.

    Tack för att Ni lyssnar.


    TTM produceras av SDF Entertaiment AB 


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 49 av Talk To Me, möter SDF tv-chefen som sadlade om till författare: Martin Österdahl.


    Han föddes 1973 och växte upp på med föräldrar i musikbranchen.

    Han gungade med "Abborna", spelade pingis med Meatloaf och flyttade ett antal år med familjen till London. Efter studier i allt från ekonomi till ryska, så hamnade han i Media men mer av en slump. Men han blev snabbt populär på jobbet och en betydande person inom TV. 


    Efter många år med olika titlar och yrkesroller inom media så landade han tillslut toppjobbet på SVT. Ett jobb de flesta stannar på länge, men inte Martin...

    Till allas förvåning, så lämnade han jobbet, och sadlade om för att följa sin dröm om att bli författare.


    Debutromanen hette "Be inte om nåd" och tog 15 år, och efter den, blev det fler succéer. Och nu är han aktuell med sin femte bok - ”Parmiddagen”. 


    Men han är även tillbaka i TV världen, fast mer internationellt, som den högste ansvarige för Eurovison Song Contest på Eurovsion Broadcasting Union, EBU.


    Martin pratar i "Talk to me" om hur mycket det krävs och vad man behöver nöta och offra för att bli bra, om rädslan för Ryssland, om drivkraft, om vad som gör en bra chef, om att våga prata om känslor och vad man gör, när livet helt byter riktning.


    Hoppas ni får en fin stund tillsammans med Martin & Sarah i "Talk to me".

    Tack för att Ni lyssnar.


    TTM produceras av SDF Entertaiment AB 


    @martinosterdahl @sdfinerofficial 


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Episodi mancanti?

    Fai clic qui per aggiornare il feed.

  • Den 48:e gästen i "Talk to me" heter Oscar Zia.

    Här hör ni en intervju mellan Sarah Dawn Finer och den nyss fyllda 25 åringa sångaren/låtskrivaren/programledare och skådespelaren som har sjungit sig ut till hela Sverige, från en by utanför Malmö.


    Som 15 åring kom Oscar med i Svenska X Factor och tog sig till åttonde plats i tävlingen. Och med det så öppnades det dörrar.

    2013 ställde han för första gången upp i Melodifestivalen när han körade med Behrang Miri på låten ”Jalla Dansa Sawa” och han släppte sin debutsingel ”#fail. 2014 tävlade han i Melodifestivalen solo och släppte även sitt första album ”I dont know how to dance”. Tydligen kunde han dansa så pass bra att han ändå kom 2:a i "Lets Dance", 16 år gammal.

    2016 tävlade han igen - denna gång med låten Human, som även den, gjorde att han slutade 2:a i hela tävlingen.


    Däremellan har det blivit allt ifrån Diggiloo turnéer och radio program till att leda galor. De senaste åren har vi även sett honom som skådespelare. Som programledare har bland annat lett Rockbjörnen, Melodifestivalen och P3 Guld och varit ambassadör i Musikhjälpen. 


    På P3 har han jobbat av och ann med radioprogram sen 2014, och just den senaste tiden är han både aktuell med ny egenskriven musik på svenska, som skådespelare i två tv-serier, med ett radioprogram å P3 med Hanna Hellqvist, och dessutom har han fått äran att leda hela melodifestivalen igen 2022. Men denna gången helt själv! Inte illa …


    Hör honom prata om en italiensk uppväxt i en Svensk by, som en del av en stor famil med 5 syskon.

    Hur han stack ut med sin personlighet och modet att vara med talangtävlingar och sen söka till TV tävling, tidigt slungade in honom i en helt ny värld. Hur var det att hamna i Stockholm ensam som 15-16 åring och göra TV tävlingar?


    Hur är det att behöva känna att man måste "välja att komma ut som gay" för att kunna vara sig själv, och sen vinna pris som årets Homoi på Qx galan, innan man egentligen ens riktigt vet vem man är.

    Vad driver honom som låtskrivare och varför vill han nu bara göra glad musik nu?

    Varför har han så mycket äldre vänner, varför är han besatt av "Du måste finnas" och Helen Sjöholm, och vad är han mest rädd för inför att vara ensam programledare för MF 2022? De och mycket mer hör ni i detta avsnitt med Oscar Zia!

    Mycket Nöje!


    "Talk to me" produceras av SDF Entertainment AB



    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 47 av "Talk to me", hör ni ett ärligt intervju samtal mellan Sarah Dawn Finer och artisten - Peter Jöback.


    I juni 2021 fyllde han 50 år och är aktuell med ny musik i och med ”Så Mycket Bättre”, och har precis skrivit sina memoarer i boken ”Att bära sig själv”. Som artist och låtskrivare har han sen 1993 släppt hela 12 soloalbum och ett flertal live album, både på engelska och svenska. Hans julskiva ”Jag kommer hem igen till jul”, har både kommit att bli en svensk klassiker, och dessutom lett till en långfilm som vann Guldbaggens publikpris. 


    Han har fått kungamedalj och legat 110 veckor på svensktoppen med ”Guldet blev till sand”: 

    Han har gjort en flertal soloturnéer, shower, och tv-dokumentärer under åren.

    Bland annat med egenproducerade ”I Love Musicals”.


    På scen har han spelat huvudroller i musikaler som Fame, Kristina Från Duvemåla, Miss Saigon, Häxorna i Eastwick, Cabaret, Sweeny Todd, Livet är en schlager & som Fantomen i Phantom of the Opera. Inte bara i Sverige och Danmark utan han är en av dom få, som också gjort succé i Londons West End och på New Yorks Broadway. 

    CV:t är långt, succéerna är många och bredden är stor. 

     

    Men, vem är egentligen mannen bakom rösten, och vem var pojken Peter?

    Svaren har alltid funnits i musiken, men i livet har det varit svårare att förstå. Både för honom och för hans omgivning.

    Hör hur han som vuxen, modigt berättar sin historia.

    Om att gå från mörker till ljus. I hopp om att vilja läka andra och att läkas

    Om att aldrig vara nöjd och varför revanschlusta blev hans största drivkraft, om att inte få vara den man är, karriärhets, kreativitet, disciplin, destruktivitet och en vilja att bli älskad och sedd. Särskilt i och med en uppväxt som var kantad av hemligheter och även av sexuella övergrepp. Om kärleken till musiken, konsten och teatern. Om att våga älska och bli älskad.


    "Talk to me" är producerad av SDF Entertainment AB

     


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


  • I avsnitt 46 av ”Talk to me”

    intervjuar Sarah Dawn Finer skådespelerskan, manusförfattaren, komikern, guldbaggevinnaren & illustratören Bianca Kronlöf. 


    Redan tidigt visste hon att hon ville skådespela och efter hårt jobb hamnade hon på  Teaterhögskolan i Göteborg. Men det var på Youtube som hon slog igenom 2002, med sin rollfigur ”Snubben”. 


    Hennes satiriska humor slog ann en unik och samhällskritisk ton som genom den rollfiguren och många andra hon spelat och skrivit, belyser samhällsfrågor, femimism, och rasism. Det har hon fortsatt med sen dess i olika teaterföreställningar, tv program och egna serier. 


    I ”Full Patte” på Svt flow, skrev hon och hennes syster Tiffany Kronlöf en egen humorserie som dom också spelade huvudrollerna i. 


    Som skådespelerska har varit verksam på Stockholms Stadsteater, Dramaten och Orionteatern i Sthlm och Stora Teatern i Göteborg.


    2016 fick hon en guldbagge för Årets Nykomling efter huvudrollerna i två norska långfilmer: Svenskjävel och Världen väntar. Vi har också sett henne i t.ex Tunn is och nu senast som Liana i TV-serien DEG.


    Våren 2021 publicerade hon ett par klipp med offentliga brev på sin Instagram. Breven var en reaktion på bland annat SVT dokumentären ”Persona non grata”. 

    Reaktionenerna på dom inläggen ledde till att hon skrev till boken ”Brev till mannen” som det samtalas om i denna intervju. 


    Ett ärligt samtal om finskhet, svenskhet, systemet, feminism, konst, kultur, att vara kvinna, livet och allt däremellan hör ni i veckans ”Talk to me”. 


    Mycket nöje!! 


    ”Talk to me” produceras av SDF Entertainment AB


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I detta 45:e avsnitt av ”Talk to me” hör Sarahs intervju med skådespelaren och manusförfattaren Alexander Karim. 


    Han har jobbat som skådespelare i över 20 år, i TV serier och filmer som ”Malcom”, ”Om Sara”, ”Lasermannen”, ”Andra Avenyn”, ”Zero Dark” ”Thirty”, filmerna om Johan Falk, ”Ring Mamma”, We got this, ”Advokaten”, ”Tunn is”, ”Tyrant”, ”Jönssonligan” och nu senast ”Glaciär”.

    Han har även varit manusförfattare i ett flertal projekt och jobbar numer även med eget produktionsbolag


    År 2019 debuterade Karim som författare till böckerna; underhållningsromanen Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död och barnboken ”Modigast i Världen”, skriven med hans fru Malin. 


    Han föddes i Uppsala, har rötterna i Uganda, med växte upp i Helsingborg.

    Han berättar om hur det var att stå ut men försöka passa in. Om vilken roll han spelade som ledde till skådis drömmarna.

    Efter gymnasiet flyttade han och bröderna till LA för att ta sig ann nya drömmar, som att plugga film, foto och skådespeleri. 

    Efter fem år kom de hem till Sverige igen och började skapa egna filmer och sina egna möjligheter. 

    I flera av de tidiga projekten visade sig historierna ofta handlade om olika delar av en delvis biografisk historia.. om att haft en frånvarande pappa. 


    Hur gör man en self-tape? Vad är ”pilotseason"? Hur skiljer sig utländska filminspelningar mot dom här hemma?

    Hur går det att flytta med familjen världen runt till där skådis jobben och möjligheterna finns?

    Vad är är det för livslärdomar som gäller både i livet och som skådepelare? 


    Njut av ett härligt och ärligt samtal med Sarah & Alexander! 


    ”Talk to me” produceras av SDF Entertainment AB. 


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 44 av ”Talk to me” intervjuar Sarah Dawn Finer journalisten, författaren och debattören Katarina Wennstam. 


    En kvinna med ordets gåva, som berättar målande om uppväxten och vad som format henne till att ställa sig på de utsatta tjejerna och kvinnornas sida och vilja göra förändring på riktigt. 


    Katarinas reportageböcker om övergrepp mot kvinnor har öppnat upp och väckt liv i debatten kring sexuellt våld mot kvinnor.

    Hennes bok ”Flickan och Skulden” nominerades dessutom till August-priset, och hon tilldelades även Sveriges advokatsamfunds journalistpris. 

    Även i hennes skönlitterära böcker som ”Smuts”, ”Alfahannen” och snart ”Djävulens Advokat”, rör sig karaktärerna kring liknande ämnen och ifrågasätter bla medias nyhetsbevakning och samhällets syn kring våld mot kvinnor. 


    Hon säger sanningar i denna intervju som alla borde höra. 

    Hur påverkade hennes farmors livsval henne? Hur och varför skriver hon? 

    Varför blev hon inte advokat?

    Hur hanterar hon att filtrera allt mörkt hon ser och måste se i sitt jobb i form av visuellt material på kvinnor som blivit utsatta för sexuellt våld? 

    Vad kostar det henne? 

    Hur har hon själv hanterat det hon blev utsatt för i tonåren?


    Hon har också varit en av de som kämpat för att ändra sexualbrottslagen till en samtyckeslag. Lagen ändrades i den riktningen 2018. 

    2019 fick hon pris för FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter, för att ha haft "en avgörande betydelse för den svenska samhällsdebatten om flickors och kvinnors rättigheter på 2000-talet”.

    Hur har rättsystemet kring dessa frågor blivit bättre och vad är fortfarande problemet? 

    Missa inte heller hennes populära sommar och vinterprat i P1. 


    Detta är ett lärorikt, tänkvärt, långt, känslosamt, rörande och roligt samtal som ni INTE vill missa!!

    Kommentera & Dela gärna!


    ”Talk to me” Produceras av 

    SDF Entertainment AB


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I “Talk to me” avsnitt 43, del 2, hör ni Sarah Dawn Finer intervjua Josefine Frankner och hennes dotter Rebecca som levde många år i en sekt i Knutby.

    Josefine har skrivit boken “Kristi Bruds Slav - Mitt liv i Sektens hjärta” tillsammans med Cecilia Gustafsson. 

    Boken handlar om hus Josefine, under 25 år, levde i Knutby sektens grepp, som Åsa Waldaus närmaste tjänarinna. När boken skrevs hade familjen tagit sig ur sekten, och befann sig under i en sits där deras barns riktiga namn skyddades och byttes ut. Lite om varför får ni höra i del 1.


    I del 2 av intervjun får ni höra mer om hur livet var under åren i sekten, men också om hur det var att behöva förskjuta sin familj och förvisas från Åsas nåd och hur det var under de värsta åren i Knutby, under och efter de skakande dåden.


    Dessutom berättar Rebecca, som i boken heter Esther, för första gången i egen person om hur hon tagit sig igenom att växa upp i en sekt och bli utsatt för psykiska och fysiska övergrepp.

    Vad som blir normalt och vad man ifrågasätter efteråt. Och att, som 16-17 åring, bli manipulerad, hjärntvättad och utsatt för olika psykiska och sexuella övergrepp av en pastor i Knutby i över 6 månader.. 

    Vad får Rebecca att orka berätta idag, och hur var det att förlåta bland annat sin familj och att lära sig läka? 

    Hur var det för deras familj att ta sig ur sekten?

    Hur jobbar man med den ptsd som skapas av att vara med om de mord som skakade Knutby Sverige 2004. 

    Hur var den verkliga bilden av det media beskrev? 

    Josefine blev Åsas närmaste tjänarinna. Misshandlad psykiskt och fysiskt, hur tar man sig upp igen? 

    Hur är det att bli hjärntvättad och behöva förskjuta sin familj?

    Och vad var det som tillslut fick Josefine att ta sig och sin familj ut ur sektens fängelse? 


    Hur är deras familjeliv idag, och vad var det som gjorde att när Rebecca fick höra att hennes mamma skulle intervjuas i “Talk to me”, så valde Rebecca själv, med sina egna ord, berätta sin historia. 

    Detta är Josefine & Rebeccas sanning och deras familjs historia, utanför dåden, och som dom minns den. 

    En inspirerande intervju om att befinna sig i djupt trauma och ändå kunna ta sig hela vägen fram till ljusaste hopp. 


    Del 1 finns överallt där poddar finns! 


    Om ni vill ha mer info om dåden i Knutby, om Helge Fossmo, Sara Svensson, Åsa Waldau, eller om rättegången 2020 där Urban Fält, Peter Gembäck & Åsa Waldau fälldes, så finns det andra böcker, artiklar och tv dokumentärer i ämnet. 


    Josefines bok heter ”Kristi Bruds slav”, och finns ute nu. 

    Lyssna på deras ärliga och gripande historia.


    Producerad av SDF Entertainment AB


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I “Talk to me” avsnitt 43, del 1 & del 2, hör ni Sarah Dawn Finer intervjua Josefine Frankner och hennes dotter Rebecca. 

    Josefine har skrivit boken “Kristi Bruds Slav - Mitt liv i Sektens hjärta” tillsammans med Cecilia Gustafsson.  


    I boken och i intervjun berättar hon ärligt om det som började i ett sökande hos henne som nyinflyttad 14-åring i Uppsala pingstförsamling. Där träffade hon Åsa Björk, (Waldau) och följde henne till Knutby, där hon blev Åsas närmaste tjänarinna. Vi får höra om hur livet var innan och framför allt om hur livet blev efter åren i Knutbysektens grepp. 


    I nästan 25 år levde hon för Åsa, också kallad “Kristi Brud”.

    Hon blev psykiskt nedbruten, hjärntvättad och tillslut även fysiskt misshandlad. 

    Genom manipulation och förminskning, förvandlades hon från en trygg och glad tonårstjej till en robot som var livrädd att hamna i onåd.

    Hur var det att förlora rätten till att vara mamma till sina två barn, och behöva förskjuta sin familj?

    Och vad var det som tillslut fick henne att ta sig och sin familj ut ur sektens fängelse? 

    Det var Rebecca. 


    I den här intervjun får vi även träffa och höra hennes äldsta barn, Rebeccas historia.

    I Josefins bok så hette Rebecca Esther, men när hon fick höra att hennes mamma skulle intervjuas i “Talk to me”, så valde Rebecca själv, att med sitt riktiga namn och sina egna ord berätta sin historia. 

    Med en förhoppning om att hjälpa andra i liknande situationer, väljer hon att i dessa avsnitt bland annat adressera de sexuella övergrepp hon utsattes för som tonåring av en pastor i Knutby, som hon senare vågade vittna mot i rättegång. 


    Rebecca föddes in i Knutbysekten och beskriver i dessa avsnitt en verklighet som bara hon och ytterst få känner till. 

    Om Knutbybarnens hierarkier, om hur man förlåter svek och hur det var att bli fel. 


    Parallellt med Josefine, hennes man Samuel, Rebecca, och hennes äldsta bror Niklas privata historia, så fick resten av Sverige upp ögonen för Filadelfiaförsamlingen i Knutby först den 10 januari 2004 när Åsa Waldaus syster, Alexandra Fossmo, gift med pastor Helge Forssmo, sköts ihjäl och en av de mest osannolika brottsskandalerna i Sveriges historia drog igång.


    I maj 2018 avvecklads Filadelfiaförsamlingen i Knutby. En ny rättegång inleddes i januari 2020, där tre av församlingens tidigare pastorer stod åtalade. Peter Gembäck, Urban Fält och Åsa Waldau. Waldau fälldes för åtta fall av misshandel och dömdes av tingsrätten till villkorlig dom med samhällstjänst.Urban Fält dömdes i mars 2020 till villkorlig dom, skadestånd och samhällstjänst för sexuellt utnyttjade av person i beroendeställning, efter att ha utnyttjat en 17-årig flicka sexuellt. 


    Flickan var Rebecca. Detta är Josefine & Rebeccas sanning och deras historia, som dom minns den. 

    En inspirerande intervju om att befinna sig i djupt trauma och ändå kunna ta sig hela vägen fram till ljusaste hopp. 


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 42 av ”Talk to me” intervjuar Sarah Dawn Finer den guldbaggebelönade skådespelerskan Sofia Ledarp. 


    Sofia växte upp i Stockholm med grekisk pappa och svensk mamma. 

    Pappa jobbade på Alexandra i Stockholm och uppväxten med honom var vitt skild från tryggheten i hemmet med mamma. 

    Varför heter hon Ledarp när ingen av hennes föräldrar hette det, och varför fick hon lära sig franska istället för grekiska?

    Hennes första jobb var i ”Trettondagsafton” på Stadsteatern som Helena Bergströms ”bodydouble", men det skulle dröja ytterligare ett par år innan hon stod på scen i sin Dramaten debut, då i Maria Stuart med regi av Ingemar Bergman. 


    Hur var det att göra audition för Bergman och att som första jobb, få studera idolerna Lena Endre och Pernilla August?

    Varför blev teater snabbt något som tog över allt och handlade om liv och död för henne?

    Varför ville regissören ge henne sparken från sin första produktion utanför scenskolan, hur var det att vinna en Guldbagge för sin första huvudroll på film?

    Hur var det att jobba med skådespelerskorna succéserien ”Fröken Frimans Krig”? 

    Vad händer när jobbet är så viktigt att man inte inte vem man är utan det, eller när man inte hittar ut eller säger stopp, när det är för mycket?

    Hur var det att få en diagnos i vuxen ålder och vad var det som föll på plats?

    Vad hände med systerskapet bland kollegorna efter MeToos ”Tystnad Tagning” och vad har egentligen förändrats?

    Sofia har ni kunnat se i allt från ”De tre musketörerna” & ”Jösses flickor” på scen, till på liten och stor skärm i ”Hinsehäxan”, ”Millenium serien”, ”Julkalendern” och snart även i ”Gåsmamman” på tv.

    Hon har även belönats med Kurt Linders stipendiet, även regisserat och också medverkat i ”Stjärnorna på Slottet”. 


    Likheterna och olikheterna i Sofias och Sarahs situationer kring tankar om NPF kan ni också höra om i avsnittet 16 av ”Talk to me” med Lotta Borg Skoglund. 


    Mycket nöje!


    "TALK TO ME" Produceras av SDF Entertainment AB


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 41 av ”Talk to me” hör ni Sarah Dawn Finer intervjua komikern, skådespelaren, manusförfattaren och regissören Per Andersson. 


    Per föddes på mitten av 70-taleti Mölndal utanför Göteborg och hittade tidigt sin humorådra. 

    De senaste 20 åren har han arbetat i otaliga produktioner på scen, på tv och på film. 


    Förutom att han i många år, varit en av grundpelarna i den framgångsrika humorgruppen ”Grotesco”, så har ni honom på sett honom på scen, nu senast i ”Art”, eller i musikalerna ”The Book of Mormon”, rockmusikalen ”Rock of Ages”, ”La Cage aux folles”, komedier som ”Zpanska flugan”, och snart i hans egna show RÄKHÄST. 


    På TV har han mer eller mindre gjort succé i allt han medverkat i, från ”Time Out” och ”Parlamentet”, till ”Så ska det låta” och nu senast som programledare för ”Melodifestivalen”. 


    Han har också spelat roller på film och TV i i allt från ”Panik i tomteverkstan”, ”Udda Veckor” och ”I rymden finns inga känslor”, till ”En del av mitt hjärta, och snart i ”Tills solen går upp”. 


    När denna intervju spelades in, spelar han huvudrollen i ”Göta Kanal 4:a” och utöver det, turnerar runt med andra artister i ”Diggiloo”.

    Det är första gången Sarah & Per jobbar ihop, sedan ”Ugglas Revy” för 10 år sen. 


    Per har vunnit allt från ”Karamelodiktstipendiet” till ”Kulturpriset” och ”Lisebergsapplåden” och beskriver rörande vad det faktiskt kan betyda att bli profet i sin egen hemstad. 


    Trots att det försökts i månader, så blev det enda tillfället att få ihop denna intervju, på en lunch innan ett gig på turnén, och efter e väldigt sen och lång bussresa, vilket ni underhållande kommer notera, när det avhandlas allt som - varför humor ska tas på största allvar, vad det egentligen betyder med göteborgsk ”käftslängdhet” och varför han kallades för ”Punch Per”? 

    Hur ser han på sina idoler, hur pratar man under ett soundcheck, och varför är det så svårt att prata om sig själv när man kommer från Mölndal?


    Detta avsnitt är galet och charmigt och precis som det ska vara så är alla avsnitt av ”Talk to me” helt olika. För att det ska vara något för alla.

    Så, mycket nöje!!!


    "TALK TO ME" Produceras av SDF Entertainment AB


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 40 av podcastserien ”Talk to me” intervjuar Sarah Dawn Finer rnb sångerskan och låtskrivaren Sherihan ”Cherrie” Abdulle. 

    Cherrie föddes som Sherihan Abdulle, 1991 i Oslo, men växte upp i Finland, dit hennes föräldrarna flyttade efter att de flytt från inbördeskriget i Somalia. 

    Hur har åren i Finland präglat henne? Hur känner hon inför sina somaliska rötter?

    Vid tio års ålder flyttade hon, hennes syskon och mamma till Rinkeby i Sverige. Hur hittade man hem när man var tvungen att flytta runt på jourhem, kvinnohem, vandrarhem och byta skola stup i kvarten, Allt detta i ett främmande land. Vad gjorde den otryggheten med henne?


    Cherries talang och röst började dykas upp på musikhimlen 2013, när hon samarbetade med andra artister.

    Men det var när hon började jobba med Leslie Tay och Amr Bads, om hon verkligen började skriva ur sig sitt liv, och genom det, hittade hem. 

    Det fick henne från rotlöshet till att känna tillhörighet. 


    Singeln "Tabanja" släpptes 2015 och hennes debutalbum ”Sherihan” släpptes i april 2016. Hon nominerades då till årets nykomling vid Grammisgalan. 2017 fick hon en Grammis för "Årets hiphop/soul" och nominerades även till "Årets album”. 

    "P3 guld” hiphop/soul. 2017 vann hon på P3 Guld, och det året släppte hon ”163 för Evigt” som kom att ta henne världen över med sin svenska rnb. Hon har sen dess, fått "Stockholm stads hederspris" 2019 och dessutom släppt två till kritikerrosade album. ”Araweelo” och ”Naag Nool”, som kom ut tidigare i år 2021. 

    I höst kommer vi kunna se och höra henne i ”Så mycket bättre” i TV4.

    Om systerskap, utanförskap, att vara kvinna och våga ta plats i studion och allt detta, från en tjej som egentligen inte ville bli artist. 

    Njut av detta samtal mellan två främlingar som efter detta samtal, ser varandra som vänner. 


    "TALK TO ME" Produceras av SDF Entertainment AB


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 39 av ”Talk to me” får ni höra en intervju mellan Sarah Dawn Finer och skådespelaren Malin Mases Arvidsson. 


    Ärligt, skört, och härligt berättar Malins om sitt liv. 

    Om det vackra och det vemodiga, det självklara och det svåra.

    Från frågorna om de första månaderna i livet, i El Salvador, och vidare till uppväxten i Sverige.

    Hur hon via dansen och sången fann teatern. 

    Hon har spelat roller i allt från Tjechov till Shakespeare, och från Norén till ”Jösses Flickor”, på Stadsteatern i Stockholm och Dramaten. 

    På tv och film har vi bland annat sett henne som ”Kerstin Holm”, i filmerna baserade på Arne Dahls böcker. 


    Malin berättar också öppenhjärtigt i denna intervju om det trauma som drabbade henne för drygt tre år sen, när hon förlorade sin dotter Nike, bara tre dagar innan hon skulle födas. Hur hon klarade den födseln och mycket om livet efteråt, med sorg och glädje, kommer ni att får ni höra mycket om. Om du eller någon du känner drabbats?

    Gå in på spadbarnsfonden.se. 


    Detta är en intervju med en klok powerkvinna, som kan inspirera alla med sin erfarenheter och ord.

    Mycket nöje! 


    "TALK TO ME" Produceras av SDF Entertainment AB


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 38 av ”Talk To Me” möter Sarah Dawn Finer, artisten och låtskrivaren, Benjamin Ingrosso.

    Denna intervju är ett härligt, ärligt, personligt och familjärt samtal mellan två jungfruar.


    Innan han ens börjat skolan var Benjamin en entertainer.

    Han förlorade sig i musikalernas värld, där han kunde lämna verkligheten en stund och spela ut alla sina drömroller.

    Under barndomen jobbade han på helgerna när de andra barnen var lediga.

    Han spelade i allt från ”Nils Karlsson Pyssling” till ”Singing In The Rain” på de stora scenerna, eller hängde på teatern i kulisserna när mamma spelade. Han övade och härmade flitigt, lärde sig själv att sjunga, dansa, skriva låtar och spela piano - och utöver det har han i generationer uppvuxen i, en mycket meriterad underhållnings familj.

     

    Han vann både ”Lilla Melodifestivalen” med en egenskriven låt, turnerade med Diggiloo, och i tonåren vann han även ”Let’s Dance”.

    Han signades som låtskrivare av Ola Håkanssons TEN, redan som 16 åring och har sen dess rönt framgångar med låtar både åt sig själv och låtar han skrivit åt andra.

     

    Han vann Melodifestivalen med ”Dance you off” 2018, har medverkat i ”Så mycket bättre”, blivit hyllad för sina album av publik och kritiker, och även blivit Grammisnominerad. Våren 2021 fick han dessutom ett eget musik- & matprogram i TV4 som hette ”Benjamins”, han medverkade som artist i allt från Viktoriadagen till Grammisgalan och blev Sommarpratare i P1.

     

    Vad var hans favoritplats på jorden som barn och varför ville han hellre hänga med vuxna än sina jämnåriga?

    Varför stod hans lägenhet tom när han hade flyttat hemifrån?

    Vad blir man nästan garanterad om man går på date med Benjamin?

    Varför tycker han inte om sitt eget sällskap?

    Varför ville han inte gå i musikskola eller lära sig noter?

    Hur och varför lyckas han se det positiva i livet och i människor mer än det negativa?

    Vad hände egentligen 20 år sen i Helsingborg när Sarah Dawn Finer var barnvakt?

    Vilken låt önskar att han skrivit?

    Varför var han avundsjuk på sina syskon?

    Och … hur skulle det låta om Benjamin och Sarah sjöng duett?

     

    Det och mycket mycket mer, med två musikaliska artister, som dessutom fyller år på samma dag.

    Det vill ni inte missa!!


    "TALK TO ME" Produceras av SDF Entertainment AB


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 37 av ”Talk to me”, hör ni Sarah Dawn Finer i en intervju med VD:n och fd internationella fotomodellen - Emma Wiklund.

     

    Sen många år nu så är Emma VD och grundare av egna hudvårdsmärket Emma S. Skincare. Men innan dess hann hon med att vara en av våra största modeller genom tiderna och dessutom även programledare och skådespelerska.

     

    Emma fick sitt genombrott som modell i Arlas kampanj för minimjölk och kom att göra omslag, visningar och kampanjer för modehus som Versace, Chanel, Jean-Paul Gaultier, och Dolce & Gabbana.

     

    Hennes stora internationella karriär som fotomodell tog henne från Huskvarna runt om till hela världen under 12 år, innan hon flyttade hem till Sverige och pensionerade sig själv som 32-åring.

     

    Väl hemma i Sverige började en helt ny karriär på TV och med bl.a. klädkedjan Lindex.

    2010 startade hon det svenska hudvårdsmärket Emma S. Skincare tillsammans med Nora Larssen.

     

    Hur fungerar egentligen modevärlden bakom kulisserna?

    Hur känns det att pensionera sig som 32åring?

    Vad var de stora förhoppningarna och tankarna när det var dags att starta ett eget hudvårdsmärke och varför är Ulf Lundell ”ansvarig” för att hennes karriär?

     

    Detta och mycket mer i en härlig intervju med Emma Wiklund i ”Talk to me”.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 36 av ”Talk to me” får ni höra Sarah Dawn Finer intervjua Adiba Barney.

     

    En kvinna som innan 40, hade överkommit och åstadkommit mer än de flesta lyckas med eller kommer vara tvungna under ett helt liv.

     

    Född i Libanon under brinnande krig, och flydde som barn i smuggelbåt som 7-åring över till Sverige. Hon berättar om att vara invandrare i Sverige och kämpa för sin självständighet som kvinna – både mot patriarkatet och den syrianska hederskulturen.

    Men också om att överleva bröstcancer två gånger innan 30-årsåldern och om hur det var att få sin dödsdom när hon fyllde 37 år.

     

    En mycket inspirerande berättelse om ett händelserikt och mestadels roligt liv, om att få barn mot alla odds och om att aldrig bli bitter.

     

    Efter att ha jobbat i över ett decennium med tech- och startupbranschen i Stockholm åkte hon på svenskt diplomatpass till USA och fick en framgångsrik karriär som VD i Silicon Valley.

     

    När hon hade flyttat till USA, blivit VD i Silicon Valley och träffat den stora kärleken, återstod bara att bli mamma. Istället fick hon en dödsdom.

     

    Under hela sitt vuxna liv har hon längtat efter barn, så för några år sedan fattade hon och maken Kris beslutet att bli mamma via surrogatmödraskap.

     

    Hör Adiba Barney i ”Talk to me”, i en inspirerande intervju om sitt liv. Adiba har skrivit självbiografiska boken "När livet ger dig kaktusar, gör margaritas!".


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 35 av ”Talk to me” - lagom till midsommar, intervjuar Sarah Dawn Finer artisten, entreprenören, programledaren, 4 barns mamman, padelälskaren, hemmabagaren, fashionistan och Eurovision vinnaren - Charlotte Perelli.

     

    Om livet hon levt från lilla Hovmantorp i Småland, till stora Djursholm i Stockholm.

     

    Om att vara lojal, duktig, våga ta chanser, inte klaga och om att våga tro på att öppna upp för kärleken igen - även när man gett upp hoppet.

     

    Om dansbandsåren, Melodifestivalenvinsterna, Eurovision Song Contest-resan, medgångar och motgångar.

     

    Om att våga tacka ja, inte ta livet på stort allvar men också om vad man gör, och hur man tar sig upp igen, efter både en tung offentlig skilsmässa och efter år av att kämpa med att få behålla en graviditet.

     

    Njut av ett härligt avsnitt hela hela Sveriges Charlotte Perelli.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 34 av ”Talk to me”, möter Sarah Dawn Finer sportjournalisten Patrick Ekwall.

     

    Patrick har jobbat 35 år inom sporten och 23 av dom, var inom TV4 sporten.

    Han började redan som 16 åring jobba för Kvällsposten när han växte upp i Malmö och sen blev det sport TV ett par år senare. Under åren har han skrivit böcker, krönikor, programlett olika sportprogram i olika kanaler, producerat sportdokumentärer och poddat.

     

    Många år med hundratals nätter som reporter på annan ort eller i andra länder, hur påverkar det livet när man vill bilda familj?

     

    Han har två barn men pratar också om hur det kändes att bli pappa, efter att ha vuxit upp utan en närvarande pappa själv.

     

    2020 drabbades hans fru Hanna Ekwall av bröstcancer och det inledde en väldigt tung, och även öppen kamp mot en aggressiv och elak sjukdom.

    Hanna förlorade den kampen i februari i år 2021, 3 månader innan denna intervju gjordes.

    Patrick berättar om hur det är just nu, hur det var då och om hur han och barnen hanterar en obeskrivlig förlust.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 33 av ”Talk to me” - del ett och del två möter Sarah Dawn Finer producenten, låtskrivaren och artisten David Jassy.


    David föddes och växte upp i Solna och var under det sena 90-talet en del av den framgångsrika hiphop-duon Navigators. Efter det skrev och producerade han låtar till artister som Ashley Tisdale, Charice, Sean Kingston, Darin, Mohombi, Iyaz och många fler. Både i Sverige och senare också i Los Angeles.


    Den 23 november 2008, då han befann sig i LA för jobb, så hände något som för alltid kom att förändra hans liv.

     

    Dagen efter en konfrontation med fotgängaren John Osnes, på ett övergångsställe i LA, så greps Jassy av LAPD polisen och förd till häktet. David fick då höra att Osnes, mannen han mötte, miste sitt liv den natten och Jassy blev anhållen och satt i häktet som misstänkt.

     

    Efter 18 månader i häktet och en lång (och i efterhand delvis ifrågasatt) rättegång, dömdes han till livstids fängelse med första möjlighet till frigivning efter 15 år (fifteen to life). Det blev straffet för en spark och ett slag.

     

    David kom att tillbringa 11 år och 4 månader av den domen i amerikanska fängelsesystemet.

     

    De sista åren bodde han på fängelset San Quentin, där han både vidareutbildade sig, uppträdde, jobbade och dessutom skapade, skrev samt producerade - the ”San Quentin Mixtapes”.

     

    Ett musikprojekt med (YOP) - dvs unga fångar, fick han till och kunde där berätta om sin egen historia - genom att skriva och rappa om den. Syftet var att visa på deras verklighet bakom galler samt för att förhindra att fler unga människor söker sig till destruktivitet och kriminalitet.

     

    David berättar om förlika sig med när livet och friheten tas ifrån en. Att ta ansvar för vad han gjort och hur han levt för att hitta tacksamhet i allt han har, och för att hitta sätt att förändra, ge tillbaka, och göra gott.

     

    Jassy berättar om de riktiga människorna bakom statistiken, om systematiska rasismen, och hur man tar sig igenom gängmentaliteten i några av världens tuffaste fängelser.

    Hur han försökte navigera för att överleva i en verklighet få kan förstå eller någonsin kommer uppleva.

     

    Efter hårt jobb, dedikation och en nådeansökan så hände tillslut det mest osannolika.

     

    Den 27 mars 2020 godkände Kaliforniens guvenör hans nådeansökan och gjorde om Jassys straff till tidsbestämt, vilket ledde till att han frigavs och fick återvända till Sverige.

     

    Intervjun med Sarah Dawn Finer gjordes i april 2021, ett år efter att han för första gången på nästan 12 år, återsett Sverige och förenats med sin son i frihet igen.

     

    Detta är en intervju i två delar och en historia om när livet kan förändras över en natt, till ens värsta mardröm.

    Men också om hur man kan hitta sätt att göra gott och genom bland annat kärleken till musiken och mot alla odds - faktiskt resa sig igen.

     

    Aldrig tidigare har David Jassy berättat sin unika historia på detta sätt.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I avsnitt 33 av ”Talk to me” - del ett och del två möter Sarah Dawn Finer producenten, låtskrivaren och artisten David Jassy.


    David föddes och växte upp i Solna och var under det sena 90-talet en del av den framgångsrika hiphop-duon Navigators. Efter det skrev och producerade han låtar till artister som Ashley Tisdale, Charice, Sean Kingston, Darin, Mohombi, Iyaz och många fler. Både i Sverige och senare också i Los Angeles.


    Den 23 november 2008, då han befann sig i LA för jobb, så hände något som för alltid kom att förändra hans liv.

     

    Dagen efter en konfrontation med fotgängaren John Osnes, på ett övergångsställe i LA, så greps Jassy av LAPD polisen och förd till häktet. David fick då höra att Osnes, mannen han mötte, miste sitt liv den natten och Jassy blev anhållen och satt i häktet som misstänkt.

     

    Efter 18 månader i häktet och en lång (och i efterhand delvis ifrågasatt) rättegång, dömdes han till livstids fängelse med första möjlighet till frigivning efter 15 år (fifteen to life). Det blev straffet för en spark och ett slag.

     

    David kom att tillbringa 11 år och 4 månader av den domen i amerikanska fängelsesystemet.

     

    De sista åren bodde han på fängelset San Quentin, där han både vidareutbildade sig, uppträdde, jobbade och dessutom skapade, skrev samt producerade - the ”San Quentin Mixtapes”.

     

    Ett musikprojekt med (YOP) - dvs unga fångar, fick han till och kunde där berätta om sin egen historia - genom att skriva och rappa om den. Syftet var att visa på deras verklighet bakom galler samt för att förhindra att fler unga människor söker sig till destruktivitet och kriminalitet.

     

    David berättar om förlika sig med när livet och friheten tas ifrån en. Att ta ansvar för vad han gjort och hur han levt för att hitta tacksamhet i allt han har, och för att hitta sätt att förändra, ge tillbaka, och göra gott.

     

    Jassy berättar om de riktiga människorna bakom statistiken, om systematiska rasismen, och hur man tar sig igenom gängmentaliteten i några av världens tuffaste fängelser.

    Hur han försökte navigera för att överleva i en verklighet få kan förstå eller någonsin kommer uppleva.

     

    Efter hårt jobb, dedikation och en nådeansökan så hände tillslut det mest osannolika.

     

    Den 27 mars 2020 godkände Kaliforniens guvenör hans nådeansökan och gjorde om Jassys straff till tidsbestämt, vilket ledde till att han frigavs och fick återvända till Sverige.

     

    Intervjun med Sarah Dawn Finer gjordes i april 2021, ett år efter att han för första gången på nästan 12 år, återsett Sverige och förenats med sin son i frihet igen.

     

    Detta är en intervju i två delar och en historia om när livet kan förändras över en natt, till ens värsta mardröm.

    Men också om hur man kan hitta sätt att göra gott och genom bland annat kärleken till musiken och mot alla odds - faktiskt resa sig igen.

     

    Aldrig tidigare har David Jassy berättat sin unika historia på detta sätt.

     

    Missa inte dessa två delar av intervjun i avsnitt 33 med SDF och David Jassy i ”Talk to me”.


    "TALK TO ME" Produceras av SDF Entertainment AB


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.