Eurovision Podcasts
-
Axel och Vilhelmina har tittat på tv-serien Fleishman Is in Trouble och talar livskriser. Kulturchef Patrik Back gästar podden för att sammanfatta årets Eurovision och ge sina bästa tippningar.
-
Lotta Bromé ringer upp Amie Bramme Sey som är ny programledare Bachelor.
Louise Lennartsson från Estraden har ett minst sagt annorlunda recept som hon bjuder på. Fredrik Benke Rydman, dansare, koreograf och regissör lär dig hitta din dansstil. Niklas Svensson från Expressen befinner sig mitt i en kolonn i Östersund under Aurora 23-övningen.
Sofie och Sofia från Podplay-podden Projekt Gay Baby delar med sig av erfarenheterna att skaffa barn.
Saara Hermansson vann Sami Grand Prix och jojkar en bit av vinnarjojken.
Varmt välkommen till Halv Tre med Lotta Bromé på Mix Megapol. -
Hur redo är Liverpool för Eurovision? Ronny Larsson har koll.
Musikproducenten Carl Falk Gramer, aktuell i Songland, berättar om äventyren med Avicii och den osannolika historien om sina bästa vänner.
Lasse Anrell snackar pelargoner och Anton Glanzelius tipsar om sin bästa serie.
Varmt välkommen till Halv Tre med Lotta Bromé på Mix Megapol. -
Åsa Jinder är en av Sveriges mest folkkära artister. Hon har skrivit, spelat, sjungit och producerat musik, spelat på Nobelfesten, vunnit Eurovision och fått medalj av kungen, bara för att nämna ett urval från hennes karriär. Åsa har även under de senaste åren utbildat sig till terapeut och hjälper andra människor att navigera genom livet. I det här avsnittet pratar vi bland annat om hur en svår barndom kan ge en värdefulla verktyg för livet. Hur man kan acceptera motgångar och förändring och hur ens förhållningssätt ofta är viktigare än vad som händer en i livet. Lyssna till ett insiktsfullt och härligt avsnitt.
@asajinder
www.terapeutjinder.se
Tack till vår samarbetspartner Pureness kosttillskott, ange koden WORKIN20 för att få 20% rabatt på ett helt köp.
www.pureness.se
@pureness
@workinstudios
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
We watch Eurovision 1972!
-
I säsongen andra avsnitt djupdyker vi ned i Melodifestivalen 1978, en festival som förmodligen är en av de mest effektiva någonsin - fast också möjligen inte. En festival där två andra låtar än vinnaren blev megastora på Svensktoppen, men som också levererade en av de tydligaste sistaplatserna i tävlingens historia. Dessutom träffar vi Björn Skifs, som får berätta historien om Det blir alltid värre framåt natten innan den blev mest känd som "låten där Sverige tappade texten i Eurovision" och så funderar vi på om man kanske inte visste hur rim fungerade på sjuttiotalet?
-
Retro-Mello goes Eurovision. Starting with 1970!
-
I våras fick vi se prov på sällan skådat svenskt storhetsvansinne. Då arrangerades nämligen den amerikanska upplagan av Eurovision, som Peter Settman på något märkligt sätt lyckats sälja in till amerikansk TV. Christer Björkman blev huvudansvarig för Utvandringen. Det var kanske det mest megalomaniska han gjort sedan han programledde Melodifestivalen själv året innan. American Song Contest blev tyvärr en tittarflopp och det svenska gänget bakom blev snabbt varse om den värsta typen av svensk jante. Med oss för att prata om den hittills misslyckade uttvandringen är mellonörden Torbjörn Averås Skorup. Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices
-
Christopher Garplind är tillbaka efter sjukdom och Hanna Hellquist stör sig på x antal saker man inte får störa sig på egentligen. Journalisten och Sveriges tionde mest sexiga man anno 2005, Niklas Ekdal, går genom svenska spioner genom tiderna. Vår huspsykolog Lisa Clefberg pratar om att visa upp komplex på nätet. Hannas bästis Linda Hjerténs andra bästis kompis och QX:s chefredaktör Ronny Larsson redovisar de historiska ändringarna inom Eurovision och Mello!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
-
Linnea Wikblad firar högtiden Annandag far! David Druid kritiserar kritiken han fått för sin bedrövliga "norrländska". För exakt sex månader sen uppträdde Cornelia Jakobs i Eurovision och nu är hon i vår studio! Utrikeskorren Cecilia Uddén ger oss en rapport från Egypten angående kritiken mot Cop27! Ekots techreporter Sven Carlsson förklarar varför vi ska bry oss om Elon Musks Twitterköp och Babs Drougge på P3 Nyheter berättar om språngdådet i Turkiet samt de misstänkta spionbröderna.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: David Druid och Linnea Wikblad
-
I Popsvepet volym 27 pratar vi om hotellpriser i Liverpool, som är värdstad för nästa års Eurovision. Vi lyfter också att det just nu laddas upp runt 100.000 låtar VARJE DYGN till de olika streamingtjänsterna. Svårt att upptäckas i bruset och hur kan det ha blivit sådana enorma volymer?
Vi avslutar med att kommentera att var tredje livescen i Stockholms innerstad har försvunnit under de senaste 10 åren. Vad gör det med musikscenen och nya artister, samt kan vi se samma utveckling här i Göteborg?
Trevlig lyssning.
Förhandslyssna på poddintervjuer samt exklusiva Patreon-avsnittHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I det här avsnittet presenteras det nya numret av Signum, som kommer ut i dagarna. Gäst är jesuitpater Fredrik Heiding som skrivit numrets ledartext samt bidragit med en recension av Sakine Madons bok ”Inget är heligt” (Fri tanke). Både ledartexten och recensionen kretsar kring frågan om yttrandefrihet. Hur långt bör yttrandefriheten sträcka sig? Är yttrandefrihet och demokrati självklara syskon? Hur bör man förhålla sig till Rasmus Paludans ökända Koranbränningar? Och har yttrandefriheten blivit något av en avgud i vår tid? Det är några av de frågor som diskuteras i avsnittet.
Även några andra av numrets artiklar presenteras kort, till exempel den intervju med påven Franciskus som Signum tillsammans med en rad andra jesuitiska kulturtidskrifter publicerar samt en spännande artikel av Barbara Crostini om bibliska motiv i årets Eurovision.
-
Idag träffas Thomas, Tabbe & Jocke i trädgården och fikar och samtalar om musik i allmänhet. Hur hittar man ny musik och varför är det så svårt att hitta ny musik som man gillar? Det snackas musik och politik och Eurovision. Vad tycker vi om det och vann rätt låt?
Dessutom hälsar nyfikna grannar på när vi fikar. Vad gillar de för musik?
Som vanligt levererar Mattias ett tips i "Vinylskrubben tipsar" och Thomas har ryckt med sig en skiva i "Rycket". Vilken skiva artist, skiva och låt blir det? Oerhört spännande!
I denna versionen av poddavsnittet får du enbart snacket, men om du lyssnar via Spotify så finns det också en version där man kan få låtarna varvat mellan samtalen i podden.
Här kan du också lyssna på spellistan med bara låtarna från programmet på Spotify: https://open.spotify.com/playlist/3Dt00xMDoS4QXW6QPkPZtI?si=011165b850dd454b
Har du tips, frågor eller kommentarer till oss, maila gärna på: [email protected]
eller lämna ett voicemessage på: https://anchor.fm/musikpodd1234/messageFölj oss på https://www.facebook.com/Musikpodd1234, https://www.instagram.com/musikpodd1234/, https://www.tiktok.com/@musikpodd1234 & https://www.youtube.com/channel/UCCVX77atg1UXmSunK5WmPhg
A splendid time is guaranteed for all!
-
I veckans avsnitt snackar vi bl.a. om:
Farliga djur vi stött på ute i det fria, vart vi helst åker på semester, vad vi tycker om att Ukraina vann Eurovision,
vart vi hade flytt om det blev krig i Sverige, hur snygg är Amber Heard och vilka hade vi en kändiscrush på när vi var små?
Det och mycket mer i veckans avsnitt av VUXENSNACK som ni absolut inte får missa!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hyperdramatik om ligasegrarna I Premier League och Serie A – kommer Zlatan att få lyfta trofén? Maskinen är tveksam.
Björn Ranelid är aldrig tveksam, inte vad det gäller en enda bokstav och ni hör honom i Sportstudion.
Så är fallet även för energiknippet Niklas Jihde som är med direkt från Hockey-VM och pratar om pressen på Tre Kronor och Garpenlövs axlar.
Dessutom: Prosecco, Nato, Clark, Mondo, boogie woogie-kungen i Mästarnas Mästare som blev tvåa, Eurovision och räkning av antal rätt på Big 9-kupongen. - Mostra di più