Nero Podcasts
-
Nero, Piso, Geta, Sejanus, Domitianus, Hatshepsut – många viktiga personer från antiken skulle vi egentligen inte veta om. Efter sin bortgång drabbades de av damnatio memoriae – utraderandet av deras existens. Avbildningar och namn, allt skulle bort. I vissa fall rensades det mesta bort, i andra verkar det ha varit mer halvhjärtat. Men varför drabbades just dessa personer av damnatio? Följ med oss in i en värld av borthuggna bilder, förstörda tavlor och grymma (!) straff. Get bonus content on Patreon
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I den här podden träffar vi Johannes Stålnacke Nero som jobbar som content specialist på Ingager. Vi diskuterar video, sociala medier och trender.
Varför ska man ens bry sig om att jobba med video på sociala medier idag? Hur ser framtiden för video ut? Och miljonfrågan- hur kommer man igång? Johannes bjussar även på sina 3 bästa tips just nu för att nå ut med video på temat: Visuell identitet, Data och kreativitet, ProduktionLämna gärna en recension om du gillar avsnittet.
👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier.
👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen! -
Glöm allt du trodde att du visste om några av historiens kändisar! I årets lyssnarfrågemarathon reder Dick Harrison ut missförstånden kring Nero, Spartacus och Mozart bland andra!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Hur dog Spartacus? Hur fattig var Mozart? Varför kallades Magnus Ladulås just så och hur ond var Jöran Persson? Varje vecka inkommer massor av frågor till Vetenskapsradion Historias redaktion och nu ägnar vi ett helt program åt att låta vår lysnarfrågeguru historieprofessor Dick Harrison besvara dem. Häng med på en vindlande resa med några av historiens mest färgstarka karaktärer – kejsar Nero, kung Ludvig II av Bayern och prinsessan Estelles helgonförebild.
Programledare är Tobias Svanelid.
-
Av Tacitus skrifter har åtskilligt gott förlorat men tillräckligt mycket blivit bevarat för att hålla latinstudenter sysselsatta i århundraden. I Annaler uppehåller han sig vid kejsarna Tiberius, Claudius och Nero och deras tid, medan han i Maktspelet i Rom berättar om de många dramatiska omkastningarna år 69, ett år som såg inte mindre än fyra kejsare avlösa varandra.
Svante Nordin, professor emeritus vid Lunds universitet och gammal latinstudent, samtalar med Peter Luthersson.