Teknologi – Sverige – Anbefalede podcasts

 • Kodsnack är ett poddradioprogram på svenska om utveckling, kodknackande och allt som hör därtill. Kodsnack drivs av Kristoffer Grönlund, Fredrik Björeman och Tobias Hieta

 • Viggo Cavling är handelsresande i det talade, skrivna och digitala ordet. Chefredaktör på Travel News sedan februari 2018.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • En podd om teknik är Sveriges främsta teknikpodd och drivs av och med Jezper Söderlund, Magnus Jonasson och Johan Larsson. Under lediga former diskuterar vi varje vecka det senaste och mest intressanta inom prylar och tjänster. Ämnen inkluderar t.ex. wearables, webbtjänster, mobiler, datorer, kodning, VR, molntjänster, Facebook, Apple, Google, Microsoft, film, TV, ljud, foto och smarta hem. En podd om teknik är den perfekta podden för dig som är tekniknörd.

 • SweClockers redaktion fattar kaffemuggarna i ett fast grepp, och lotsar vilsna lyssnare genom djungeln av tekniknyheter.

 • Flerfaldigt prisbelönt dokumentärpodcast om osannolika framgångar och lika otänkbara motgångar. Från Third Ear Studio.


  Best European Radio Documentary Series 2022 - Prix Europa

  Årets Faktapodd - Guldörat 2022


  Bli prenumerant på www.thirdearstudio.com och få tillgång till allt innehåll från Third Ear Studio. Du väljer själv vilken podcastspelare du vill lyssna i.

  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Säkerhetspodcasten är Sveriges första podcast om IT-Säkerhet på iTunes.

 • Heja Framtiden är en podcast och plattform för framtidsfrågor. Här får du möta futuristerna som förutspår framtiden, entreprenörerna som bygger framtiden och eldsjälarna som representerar framtiden. Med många olika perspektiv läggs ett spännande pussel som aldrig blir färdigt, och oavsett vad vi tror om framtiden får vi aldrig sluta heja på den. Podden drivs av Christian von Essen i Stockholm. Läs mer på http://hejaframtiden.se

  Heja Framtiden is a Swedish podcast about the future. For all the English episodes, please check out http://hejaframtiden.se/category/english/

 • Mediepodden handlar om den komplexa digitala förändring som hela samhället står inför. Mediepodden fokuserar på förändringen i traditionella, digitala och sociala medier. Och vi gör det utan att vara rädda för konflikter.
  Mediepodden drivs av Emanuel Karlsten och Olle Lidbom.

 • Under 15 är podden som demokratiserar kunskap och lär dig nya saker varje måndag på under femton minuter. I varje avsnitt bjuds det in en expert där Henric Smolak och gästen diskuterar ett hett aktuellt ämne. En perfekt podd att lyssna på påväg till eller ifrån jobbet för att hålla dig uppdaterad i heta teknologier och digitala fenomen. Prenumerera på podden och följ oss på instagram @underfemton

 • Svensk Byggtjänsts podcast Snåret tittar närmare på hur byggandet kan bli mindre snårigt och trassligt. Programledare är Viktor Ginner, redaktör på Svensk Byggtjänsts Omvärldsbevakning. Han pratar och leder diskussioner med intressanta personer från olika delar av byggprocessen.

 • Välkommen till Reimagine Technology - en podcast som främst fokuserar på CIO:ers- och IT ledarnas respektive roller.

  I varje avsnitt får du möta en ledare på någon av Sveriges ledande bolag och höra om hur de axlar sin roll. Våra gäster ger oss en unik inblick i både deras deras verksamhets- och branschutmaningar.

  Lär känna Sveriges främsta CIO:er och IT ledare tillsammans med oss och lyssna på vad de gör för att driva IT och affär framåt.

  Reimagine Technology skapades av våra skarpa konsulter på Sofigate – The Business Technology Company. Värd för podden är Michael Thunberg, VD på Sofigate Sverige.

  Är du CIO eller IT ledare själv och vill träffa oss på Reimagine Technology? Eller har du frågor om podden? Kontakta oss via vår hemsida så återkopplar vi till dig så snart som möjligt!

 • Välkommen till elbilspodden Elbilsveckan. Enbart om elbilar, elfordon och elektrifieringen.

  Länkar till det vi pratar om hittar du via https://elbilsveckan.se

  Prova på reklamfri version av Elbilsveckan: https://plus.acast.com/s/teknikveckan.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I den här podcasten pratar vi om allt som har med musikproduktion att göra och lite till, allt från låtskrivande och kreativitet till mikrofonval, kompressorer och liveljud. Vi bjuder också in intressanta gäster som på något sätt gjort sig ett namn i musikvärlden, och de får dela med sig av knep, framgångar och misstag. Vi som gör den här podden heter Niklas Berglöf, Joakim Jarl och Magnus Lindberg.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Social by default är en podd om sociala medier som drivs av Sarah Larsson Bernhardt och Deeped Niclas Strandh. De tillhör några av Sveriges mest välrenommerade experter på sociala medier och har arbetat professionellt med sociala medier sen 2009.

 • Your occasional dose of privacy, digital security, and open source intelligence (OSINT) news and opinion.

 • Välkommen till Framtidslandet, en podd om pengar, makt, företag och kunskap. Här pratar vi om framtidens arbeten, arbetsplatser och arbetsmarknad. Om hur Sverige kan bli världens smartaste land. Om hur detta kan bli en grogrund för framtidens mest framgångsrika företagande.


  Min vision men de här samtalen är att oavsett om du kom till Sverige för en halvtimme sedan, eller är släkt med Gustav Vasa, oavsett vad du eller din gud heter eller vem du älskar, så måste vi nu alla känna oss kallade – och jobba tillsammans för att vårt lilla land ska fortsätta att vara starkt i den stora, allt snabbare världen.


  Vad krävs för att vårt samhälle ska kunna erbjuda alla människor kvalitativa och utvecklande jobb – och trygghet – i en digitaliserad, automatiserad, robotiserad och hyperkonkurrerande värld?


  Det ska vi försöka svara på.


  Samtalen leds av Daniel Kjellsson och podden produceras av Learnster. Över 100 av Skandinaviens mest innovativa företag använder idag Learnsters utbildningsplattform för att omvandla information till riktig kunskap i människors huvuden. Lättsmälta insikter, eller dynamiska utbildningsprogram, görs enkelt tillgängligt i Learnster för både medarbetare, kunder och partners.


  Tillsammans kan vi bygga ett framtidsland.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • En podcast om teknik, ekonomi och blockchain.

 • Samtal om teknik och den energiomställning som pågår. Häng med när vi intervjuar entreprenörer, forskare och andra nyfikna som banar väg för framtidens energisystem. Programmet leds av Erik Wallnér från Solcellskollen.se

 • AI-podden is one of Sweden’s most popular technology podcasts and a gathering place that sheds light on developments in society with guests from all sides of society. The “pop-science” podcast plans to expand its scope in 2023 and will now also be recorded in English. AI-podden is considered a great resource for those who have a keen interest in AI, and also aims to arouse curiosity in society and business alike. AI-podden is independent and strives to keep all discussions and topics factual. The podcast is hosted by AI researcher Ather Gattami, CEO of Bitynamics.

 • En teolog och en ingenjör provtänker

  Teologi, teknologi, bibeln och naturvetenskap i oförutsägbara mönster.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.