Hera Podcasts
-
Välkommen till Audiovideoklubben. En podcast om regissörer och filmserier med Viktor Estemar Landegren och Alexander Wahlgren.
I det åttonde avsnittet av miniserien om the Disney Renaissance pratar Alex och Viktor om Hercules.
Alex kan inte sluta jämföra filmen med grekisk mytologi, Viktor kan inte sluta prata om Larry David och Herakles är full.
Det pratas även om The Mandalorian, Around the World in 80 days, musiklärare, James Woods, minneskort, Captain America, Lohmanders, Cate Blanchett, gospel, ordvitsar och vad Hercules hade gjort ifall han inte träffat Meg.
Hör gladiatorer verkligen hemma i antikens grekland? Skulle Hera varit en bättre skurk? Klarar filmen Bechdeltestet?
Detta och mycket, mycket mer i veckans AVK.
Gilla, dela och sprid gärna våra inlägg. Det hjälper oss verkligen att nå ut till nya lyssnare i poddbruset!
Följ oss gärna på Instagram, Twitter och Facebook.
Hjälp oss nå våra mål genom att bli en Patreon på Audiovideonattklubben där du kan ta del av extramaterial som tack för ditt stöd.
Patreon.com/audiovideoklubben
Instagram.com/audiovideoklubben
Facebook.com/audiovideoklubben
Twitter.com/audiovideoklubb
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Äktenskapets gudinna Hera fångar lätt en framgångsrik man med stor plattform att sätta sitt koppel på medan kärlekens gudinna Afrodite har det lite vimsigare med sina partnerval.
-
Idag har jag nog slagit rekord i podd-tid men ack så intressant! Du som är intresserad vilken gudinna som styr dig, som du kan söka hjälp hos ska absolut lyssna! Egentligen är gudinnorna och gudarna solsystemets planeter som människan förkroppsligat. Men vi har två specifika gudinnor som sträcker sig utanför solsystemet, nämligen Sirius inkarnationer. Dessa är ISIS och Hecate, men det finns även en gudinna Inanna, eller mer känd som Ishtar, vars far heter ANU, dvs Anunnakis kung. Innan jag går in på gudinnornas Hall of Fame pratar jag esoteriskt kring den gudomliga, feminina kraften där allt skapats ur.
Jag vill att du lyssnar på dina big 3, dvs stjärntecken, ascendent och månetecken men förstås också att du lyssnar på alla stjärntecken och dess gudinnor då du kan använda dem under olika problem och frågor under livet samt TACK för att ni lyssnar!
VITA UNGA GUDINNOR:
☽○☾ ca 20 min ISHTAR som styr Fiskarna
☽○☾ ca 26:30 min ARTEMIS som styr Väduren
☽○☾ ca 33 min VENUS som styr Oxen
☽○☾ ca 38 min ATHENE som styr Tvillingen
RÖDA MOGNA GUDINNOR:
☽○☾ ca 42:50 min HERA som styr Kräftan
☽○☾ ca 48:35 min ISIS som styr Lejonet
☽○☾ ca 1:02/h DEMETER som styr Jungfrun
☽○☾ ca 1:08/h GAIA som styr Vågen
SVARTA DESTRUKTIVA GUDINNOR:
☽○☾ ca 1:19/h LILITH som styr Skorpionen
☽○☾ ca 1:27/h KALI som styr Skytten
☽○☾ ca 1:33/h HECATE som styr Stenbocken
☽○☾ ca 1:39 FREYA som styr Vattumannen
BLACK MADONNA - ursprung och element okänd. Förgörare och räddare.
Tack till er som är med i podden och ger feedback på mina tjänster samt Esoteriska och Skyrocket podden
Du hittar detta även i text på min artikelsida här ←
Glöm inte att klicka på följa, ge mig jättegärna ett bra betyg och om du vill, donera gärna en slant för det gratisarbete jag gör för dig ♡
Swish: 1236546519
Jag är Sveriges professionella esoteriska och praktiska numerolog samt REIKI terapeut
Du hittar mig på:
LETSSKYROCKET.SE ←
INSTAGRAM ←
MIN ANDRA PODCAST SKYROCKET 🚀 Spotify och Google podcasts
PUSS och KRAM
/Carola
#gudinnor #goddess #månegudinnor #astrologi #sirius #feminine #masculine #numerologi #kabbalah #esoteriskapodden
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Natten till tisdag 27 september ska en rymdfarkost för första gången någonsin pröva att knuffa en asteroid ur sin bana. Den här gången är det på försök, för att börja undersöka denna metod som kanske någon gång kommer att behöva användas i skarpt läge, mot en asteroid som kan komma att hota jorden.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programmet är en uppdaterad repris från november 2021 då sonden lämnade jorden.
Efter 10 månaders färd genom rymden når nu den drygt diskmaskinsstora farkosten DART fram, för att knuffa till den ena bumlingen i en så kallad dubbelasteroid med namnet Didymos, så att den ändrar sin bana en aning. Det hela ska fotograferas och mätas vid själva krocken av en liten satellit som farkosten har med sig, och senare av ytterligare en rymdsond, Hera.
Vi hör om utmaningar med projektet, om hur väl kartlagt hotet från rymdstenar är, och om vilken förödelse även mindre meteoritnedslag kan ställa till med. Som tur är så är det sällan större asteroider krockar med jorden, och om de faller ner är det sällan de träffar tättbebyggt område. Men det kan ändå vara bra för oss på jorden att ha en sorts livförsäkring i form av ett asteroidskydd, säger forskarna.
Medverkande: Andy Cheng, forskningsledare DART-projektet, NASA; Amy Mainzer, professor University of Arizona, en av världens ledande forskare inom planetärt försvar och på objekt nära jorden; Ian Carnelli, forskare vid ESA, och Mikael Granvik, docent i rymdteknik vid Luleå tekniska universitet och Helsingfors universitet.
Reporter: Julia Videgård
Producent: Björn Gunér
[email protected] -
Nu har forskare hittat förmodade spår av den jättelika meteorit som slog ner på jorden för 66 miljoner år sen. Fynden stärker bilden att den orsakade dinosauriernas utdöende. Men hur stor är risken att en stor rymdsten slår ner igen?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Med anledning av de nya fynden sänder nu Vetenskapsradion På djupet en repris från i höstas om risken för nya meteoritnedslag på jorden.
Det här det första av två program om hotet från asteroider där möter vi forskare som kartlägger möjliga hotande asteroider, och vi får lugnande besked. Vi hör om arkeologer som nu menar att bibelns berättelse om förintelsen av Sodom och Gomorra bygger på en verklig händelse där en meteorit utplånade en bronsåldersstad i Jordanien, och får veta varför vi själva nog har ett enormt meteoritnedslag att tacka för vår egen existens.
Den 24 november 2021 lämnade en rymdfarkost lämna jorden med målet att hösten 2022, för första gången någonsin, knuffa en asteroid ur sin bana. Den här gången är det på försök, för att undersöka möjligheten att göra samma sak mot en asteroid som kan komma att hota jorden i framtiden.
I ett andra program kan vi höra mer om själva projektet med asteroidkrocken, som går under namnen AIDA, DART och Hera.
Medverkande: Jan-Erik Wahllund, senior forskare vid institutet för rymdfysik, Uppsala; Andy Cheng, forskningsledare DART-projektet, NASA; Eric Stempels, astronom vid Ångströmlaboratoriet, Uppsala Universitet, och Amy Mainzer, professor i astronomi vid University och Arizona och en av världens ledande forskare inom planetärt försvar och på objekt nära jorden.
Reporter: Julia Videgård
Producent: Björn Gunér
[email protected] -
På onsdag 24/11 ska en rymdfarkost lämna jorden med målet att i forskningssyfte knuffa en asteroid ur sin bana. Men det är mycket som kan gå fel när man skjuter prick med ett enda skott, på 11 miljoner mils avstånd.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I detta andra program av två om hotet från asteroider så hör vi om hur den diskmaskinsstora farkosten DART efter 10 månaders färd genom rymden förhoppningsvis ska knuffa till den ena bumlingen i en så kallad dubbelasteroid med namnet Didymos, så att den ändrar sin bana en aning. Det hela ska fotograferas och mätas vid själva krocken från jorden och av en liten satellit som farkosten har med sig, och senare av ytterligare en rymdsond, Hera.
Vi hör om utmaningar med projektet, om hur väl kartlagt hotet från rymdstenar är, och om vilken förödelse även mindre meteoritnedslag kan orsaka. Som tur är så är det sällan större asteroider krockar med jorden, och om de faller ner är det sällan de träffar tättbebyggt område. Men det kan ändå vara bra för oss på jorden att ha en sorts livförsäkring i form av ett asteroidskydd, säger forskarna.
Medverkande: Andy Cheng, forskningsledare DART-projektet, NASA; Amy Mainzer, professor University of Arizona, med fokus på planetärt försvar och på objekt nära jorden; Ian Carnelli, forskare vid ESA, och Mikael Granvik, docent i rymdteknik vid Luleå tekniska universitet och Helsingfors universitet.
Reporter: Julia Videgård
Producent: Björn Gunér
[email protected] -
På onsdag 24/11 ska en rymdfarkost lämna jorden med målet att för första gången någonsin knuffa en asteroid ur sin bana. Den här gången är det på försök, för att undersöka möjligheten att göra samma sak mot en asteroid som kan komma att hota jorden i framtiden.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I denna första del av två om hotet från asteroider så möter vi forskare som kartlägger möjliga hotande asteroider, och vi får lugnande besked. Vi hör om arkeologer som nu menar att bibelns berättelse om förintelsen av Sodom och Gomorra bygger på en verklig händelse där en meteorit utplånade en bronsåldersstad i Jordanien, och får veta varför vi själva nog har ett enormt meteoritnedslag att tacka för vår egen existens.
I ett andra program på tisdagen ska vi höra mer om själva projektet med asteroidkrocken, som går under namnen AIDA, DART och Hera.
Medverkande: Jan-Erik Wahllund, senior forskare vid institutet för rymdfysik, Uppsala; Andy Cheng, forskningsledare DART-projektet, NASA; Eric Stempels, astronom vid Ångströmlaboratoriet, Uppsala Universitet, och Amy Mainzer professor i astronomi vid University och Arizona och en av världens ledande forskare inom planetärt försvar och på objekt nära jorden.
Reporter: Julia Videgård
Producent: Björn Gunér
[email protected] -
Jonas Bodinger Larsson är präst och skådespelare. Han växte upp i Värmland men flyttade till Stockholm när han var i 20-årsåldern och arbetade många år inom teater och film. Han har varit verksam på bl a Stockholms stadsteater, Teater Tribunalen, Teater Hera och Astrid Lindgrens värld.
För drygt 10 år sedan bestämde han sig för att byta karriär och bli präst.Nu är Jonas tillbaka i Värmland där han jobbar som präst i Fryksände pastorat i Torsby.
I år debuterade han även som författare med boken Jag var hemma men längtade hem.Under körsbärsträdet
Avsnittet är skapat av Frippe Nilsson & Annika Jegbert.
Inspelat 23 oktober 2021 på Södermalm i Stockholm.www.poddsamtal.se
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
The Bad Batch kör in på upploppet i och med det rafflande tolfte avsnittet Rescue on Ryloth där vi får mera Ryloth, mera Hera, mera Chopper, mera Rampart men inget mer av senator Orn Free Taa - lever den jäveln eller hur fan ligger det till?
Mycket att plocka isär, mycket att dissekera och ännu mer att glädjas åt.
Häng med! -
Vår Bästa Vän fyller 100 avsnitt! Hur grymt är inte det?
Det firar vi med ett nytt återkommande segment: Eva ringer!
Lyssnaren Pablo behöver hjälp med sin hund Hera som kan reagera aggressivt utomhus efter att ha blivit vittne till ett hundbråk.
På vilket sätt kan man slå ut en hunds rädsla genom hunger? Hur kan jakten på mat ingjuta självförtroende i en rädd hund? Och varför är det viktigt att skratta med sin hund?
Vill du veta mer om hunden, hundpsykologi och mycket mer från hundexperter? Fler avsnitt av Vår Bästa Vän finns på iTunes (Apple), ACast (Android) eller på TuneIn.com!
Producent: Maria Hedqvist