Vitenskap – Ungarn – Anbefalte podcaster

 • Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológus politikai gazdaságtani podcastja a globális gazdaságról a klímaválság, az automatizáció, a digitális gazdaság, az egyenlőtlenségek és a poszt-demokrácia korszakában. https://www.facebook.com/pogiblog https://www.patreon.com/pogipodcast

 • Az Új Egyenlőség zöld podcastja a klimakatasztrófa elkerülésének lehetőségeiről, egy környezettudatosabb és fenntarthatóbb világ megteremtéséről szeretne sokakkal együtt gondolkodni.

 • Plant Love Radio features conversations with some of the best and most renowned herbalists. Here, they share favorite lessons and resources for living happier, ​balanced and more resilient lives ​through the wonders of herbal medicine. The podcast host, Lana Camiel, is also an herbalist and a pharmacy professor. (Formerly known as Wellness Insider Network)

 • Két csillagász, Barna Barnabás és Ordasi András podcastje űrkutatásról, asztrofizikáról, megfigyelésekről, űrutazásról és science-fictionről.

 • Deer University podcasts are all about deer biology and management. Drs. Bronson Strickland and Steve Demarais are both deer hunters, deer biologists, professors of wildlife management, and co-directors of the Mississippi State University Deer Lab. Steve and Bronson are so crazy about deer biology and management that they made it their career!

  Our goal is to explain how you can use deer research to improve your hunting and management experiences. Don’t take for granted what your buddy says or what you read in a hunting magazine – we’ll train you to think like a deer biologist. As national leaders in deer research, we’ll keep you up to date on the latest and best information, and deliver episodes that cover every deer management topic you can imagine, and then add some that will surprise you.

  If you are interested in deer hunting and management, this is your podcast! Every shot you take this fall is either a step forward or backward in your management program, so use our knowledge to make every shot count!

  Hosts of Deer University:
  Dr. Bronson Strickland, Professor of Wildlife Management, Mississippi State University Extension Service
  Dr. Steve Demarais, Professor of Wildlife Management, Mississippi State University Forest and Wildlife Research Center

 • Egy podcast a fenntarthatóságról a téma rajongóinak, a tanulni vágyóknak, a vállalkozó szelleműeknek és a klímaszorongóknak is. Bemutatjuk, hogy minden témának helye van a Körforgásban. És azt is, hogy azok miképpen támogatják a fenntartható fejlődési célok megvalósulását. Mindezek mellett beszélgetünk vendégekkel hazai jó példákról. A podcast hostjai Tomaj Zsófi és Rabatin Buru Évi.

 • Tudatosság, őszinteség és sok beszélgetés. Epres Panni műsora a testi és lelki jóllétről.

 • Nem sci-fi, nem ámítás – avagy magyar szakemberek az univerzum felfedezői között. A hazai űrkutatás eredményei első kézből.
  A Budapesten fogható FM 92,9 Spirit FM műsora.

 • A Glossza a Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos ismeretterjesztő podcast-sorozata. Az adásokban a BTK kutatói a történelem, a régészet, a filozófia, az irodalom, a művészettörténet, a zene és a néprajz világát tárják fel. A műsor célja a tudományos eredmények közérthető elmesélése és elhelyezése a minket körülvevő világban. A szerkesztők a tudomány és a kultúra különböző területeiről hívnak beszélgetőtársakat, akik más-más perspektívából tekintenek rá egy adott témára. A podcast azokra a kérdésre is keresi a válaszokat, hogy hol van a bölcsészettudomány helye a 21. században és milyen tudást, tapasztalatot kínál a ma embere számára.
  A podcast szerkesztői: Bódi Lóránt, Czeferner Dóra, Szilágyi Adrienn, Szilágyi Zsolt.

 • Attila, Mazur és Ambrus beszélgetnek. Nagyon igyekeznek, hogy minden epizódban ajánljanak valami jót: filmet, videójátékot, könyvet, élményt.

 • Invent: Life Sciences, is a podcast exploring the impact of biology and technology on the life sciences sector. Each week, we're joined by the top scientists, engineers, and academics working at the vanguard of this vital industry, to give you a behind-the-scenes look at the world of the life sciences.

 • Ha érdekel a természetvédelmi ügyek háttere, a tények és vélemények, illetve a különböző nézőpontok, akkor a Lételem neked szól!

  A WWF Magyarország podcastja, a Lételem epizódjain keresztül betekintést nyerhetsz a természetvédelmi civil szervezet életébe, abba, hogy hogyan dolgozunk a természet megóvásáért és miből is áll egy-egy munkaterület, de még több szó esik a hazai és globális természetvédelmi kihívásokról és a megoldási lehetőségekről.

  Erdők, élővizek, klímavédelem, hazai nagyragadozók és fenntarthatóság – minden, ami ahhoz kell, hogy egy kiegyensúlyozott világot teremtsünk magunknak

 • A Very Important Planet podcastje. Klímavészhelyzet, állatvédelem, civilek, jövőkutatás, Greta Thunberg, fenntarthatóság. Minden, ami zöld.

 • The world is on fire. We have to radically and rapidly transform every aspect of society to stay within 1.5 degrees of global warming. How is this possible? And how do we do this in a way that is fair? Ecological economists integrating ecological and critical social perspectives have long been working on ideas to bring about just sustainability transformations. This podcast aims at communicating these ideas in order to open them to critical discussion, from global problems to people’s everyday lives.

 • Tetteink. Lehetőségeink. Példák. – Ezek a lábnyomaink.
  Ezekben a beszélgetésekben a teremtésvédelem, fenntarthatóság, környezettudatosság, énvédelem, zöld szemlélet, zero waste – kinek-kinek a számára legtöbbet jelentő címke alá tartozó témákkal foglalkozunk.
  Szerkesztő: Steiger Ancsa

 • در هر اپیزود پادکست آینده نزدیک درباره یک تکنولوژی یا اختراع صحبت می‌کنیم که ممکنه در آینده نزدیک زندگی ما انسان‌ها رو تحت تاثیر خودش بذاره