Danimarka – Yeni podcastler

 • En videnskabelig podcast for alle med interesse indenfor reumatologi

  Journal Club værter er Tue Kragstrup og René Østgaard.
  ReumatoLogik produceret af hearHEAR. Udgives af AbbVie Immunologi
  - Ny episode hver uge gennem hver sæson -

 • Vi lever i en tid med konspirationsteorier, fake news, skjult reklame, coronaskepsis og meget andet. En tid, hvor vi bliver bombarderet med informationer og misinformationer, der forsøger at påvirke og manipulere os. Hvordan skal vi navigere i det? Hvordan skelne myter fra fakta og viden fra pseudoviden? Det er ikke spor let, for vi mennesker er ikke så rationelle som vi tror. Vejen frem er at have et åbent og samtidig kritisk sind. Værterne Torben Sangild og Morten Elsøe fortæller om, hvordan vi alle sammen bliver påvirket og manipuleret, hvordan vi har fordomme og tager fejl. Og så prøver de i al ydmyghed samtidig at vejlede i, hvordan vi - og de selv – kan tænke bedre og mere kritisk.

 • #ReachAAUt is a project at Aalborg University, Denmark that aims to identify and promote good practice for research dissemination.
  This podcast includes dialogue and discussions with researchers about their choices and challenges in research dissemination.

 • In this podcast, researchers Anuja Pradhan and Alev Kuruoglu from the University of Southern Denmark take a critical look at everything and anything related to our consumer society. They will be talking to researchers and students about fun things like coffee, tv and fitness cultures.

 • Vi ved, at flere STEM-kompetencer i den danske arbejdsstyrke er en forudsætning for at lykkes med den grønne omstilling. Vi ved også, at mange unge har stor interesse for den grønne omstilling. Men hvordan kan vi bruge denne viden til at få flere unge til at vælge og senere gennemføre en STEM-uddannelse, så de kan bidrage til den grønne omstilling? Det undersøger vi i denne mini-podcastserie udgivet af Teknologipagten.

  Interview: Tea Hviid.
  Redigering/producent: Tue Sørensen/Aloud Media.


 • Videnskabelig formidling i alle former. Artikelskrivning, specialeskrivning, mundtlig formidling med særligt fokus på metode og metodekritik. Fordi forskningsmetode er sjovt, spændende og rasende vigtigt for os alle sammen.

 • Cuando abrimos los ojos para ver la realidad existen dudas mas grandes que el universo, por eso descubriremos el pasado, el presente y el futuro de nuestra existencia.

 • Kompetencer i Tech klæder dig og din arbejdsplads på til morgendagens teknologiske virkelighed. Sammen med en række passionerede forskere og professorer fra DTU Compute, dissekerer vi blandt andet fairness i AI, deep learning, cybersikkerhed og datadrevet innovation.
  DTU Compute er Danmarks største uddannelsesmiljø for matematik, statistik og computer science. Du kan læse mere om Kompetencer i Tech og lytte til alle episoder på compute.dtu.dk

 • A ativista pela justiça social e climática Joana Guerra Tadeu convida o ouvinte a ser um agente de mudança, partilhando a atualidade da ecologia, a cultura ao serviço da sustentabilidade e dicas práticas que nos ajudam a fazer melhor pelo planeta e pelas pessoas. Uma rubrica para ambientalistas imperfeitos.

 • Members of the FAU Muscle Physiology Research Laboratory discuss how the scientific process works, how to navigate life as a graduate student, and recent research findings related to applied, clinical, and mechanistic exercise physiology.

  If you’d like to submit a question for a future episode please click the link provided:
  https://docs.google.com/forms/d/1d0Xe3fEYEhR-ppLVPT-ujHMhZWtLoX8JC5eH7ylZ16U/prefill

 • "Tæt på Tænkepauser" er et samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Jyske Bank. En knopskydning på den populære bogserie ”Tænkepauser”, hvor en ny forsker hver måned præsenterer sin viden om et emne, han eller hun virkelig brænder for.

  I "Tæt på Tænkepauser" stiller forskeren bag en af Tænkepauserne op til en times levende snak om bogen og emnet med journalist Anne Kejser. Og i løbet af de 60 minutter kommer snakken langt ud over bogens 60 sider. Der er med andre ord spændende viden til alle – uanset om man har læst bogen på forhånd. Følger du udsendelsen live, har du også mulighed for selv at stille spørgsmål til forskeren om det aktuelle tema. Det er også muligt at se den båndende udsendelse on-demand eller som podcast.

 • Overalt i verden er der én dagsorden, der overstråler alle de andre globale og lokale problemstillinger og det er den globale opvarmning. Og i kernen af dén problemstilling ligger spørgsmålet om, hvor vi i fremtiden skal få vores energi fra: De fossile brændsler som kul, olie og gas skal skiftes ud med nye vedvarende energiformer. Mange af dem kender vi i forvejen: Sol, vind og vand. Så hvordan får vi bedst prioriteret dem? Er der andre energiformer og løsninger, som vi skal fokusere noget mere på i den grønne omstilling? Og hvordan skal vi som borgere, og politikere på Christiansborg, forholde os i denne her omstillingsproces? Det er det, som denne podcast, ‘Nye Vinde’, handler om.

  I hvert afsnit inviterer Nynne Bjerre Christensen, eksperter i studiet for at gøre os klogere på et tema i vores søgen efter, hvordan vi skal producere strøm i fremtiden. Velkommen til.

 • Klimakrøller er produceret af GRØN - Fonden for Bæredygtig Udvikling i samarbejde med Sustainability Science Centre på Københavns Universitet. Podcastens værter er Jakob Fritzbøger Christensen, Rasmus Lørup Arildsen og Hjalte Drejer Jørgensen, som sammen med en gæst sludrer om alt det, som hverken er så ligetil at forstå eller blive enige om, når det gælder jordens klima.

 • Det siges at være verdens største demokrati, tredjestørste økonomi og en fremstormende stormagt uden lige.
  Så hvorfor for ved vi danskere egentlig så lidt om Indien?

  I Masala Snak tager vi lytterne med til det farverige lands mangfoldige univers af alt fra kvindekamp og Bollywooddrømme til kulturmøder og storpolitiske dagsordener.
  Lyt med når eksperter og Indienskendere gæster vores studie for at diskutere aktuelle emner og dykke ned i tankevækkende tematikker.

 • Komiker og politiker Anders Stjernholm vil i sin podcast interviewe gæst om aktuelle emner set ud fra et progressivt/centrum-venstre-synspunkt.

 • P1 Debat sætter hver dag fokus på et aktuelt emne og lader eksperter, politikere og meningsdannere krydse klinger om det.

 • En teknologi-podcast, der hjælper dig med at finde hoved og hale i alt fra robotstøvsugere til digitale fodspor. Værter: Emilie Aagaard og Janus Fabricius. Send os en mail på: Adapter@jfmedier.dk.

 • Webinarer hver onsdag kl 19.30 fra Lars Løkke Rasmussen og det politiske mødested. Et mødested mellem pragmatisme og idealisme – i erkendelse af, at i en verden i fremgang er stilstand lig med tilbagegang.

 • Atlantsammenslutningen arbejder for at skabe debat om aktuelle forsvars-, udenrigs- og sikkerhedspolitiske emner. Følg med i Atlantsammenslutningens Podcast.