Belgia – Nye podcaster

 • Vanaf 3 mei gaan Gert Segers en Pieter Van Walleghem gedurende zes weken in op 60 jaar EK. 60 jaar EK geschiedenis vol straffe verhalen en nog straffere voetballers, dat is Studio Henri.

 • Datiquette. Of de etiquette van het daten. Daten met beleefde manieren. "Beleefd" vinden wij geen oubollig woord, integendeel. Beleefdheid maakt van daten een aangename belevenis. Met de charme van hofmakerij. En niet iets waar je al gauw genoeg van hebt. Door Sven Soetens en Petra Michiels

 • Intuïtief eten, plantaardige voeding, veganisme, stoppen met diëten, een goede relatie ontwikkelen met je lichaam en voeding zijn dé onderwerpen van De Intuitief Plantaardig podcast.

  Samen met haar interessante gasten bespreekt plantaardig en anti-dieet diëtist Charline Adriaens deze topics aan de hand van hun ervaringen, hun kennis en hun handige tips. We gaan dieper in op welke invloed de keuze voor een plantaardig eetpatroon had op hun leven en welke principes van intuïtief eten hen hielpen om niet meer te diëten, maar volop van het leven en iedere maaltijd te genieten.

  Luister naar De Intuïtief Plantaardig podcast is en je krijgt tonnen inspiratie en motivatie om meer plantaardig te eten en voorgoed vaarwel te zeggen tegen de dieetcultuur!

 • Hoe beweeg je mee met
  wat je pad kruist in plaats van je te verzetten en jezelf uit te putten? Hoe
  draag je bij aan de geboorte van dit nieuwe tijdperk waarin vertrouwen en
  verbondenheid hun
  plek innemen naast de oude focus op winst en groei? Het is dé uitdaging
  waar we in 2020 collectief voor zijn komen te staan. Ontdek in deze podcast hoe
  jouw persoonlijke keuzes meer dan ooit van invloed zijn op de wereldwijde
  omwenteling.  Ontdek hoe jij zo vanuit een
  krachtige flow het leven danst waarvoor je bestemd bent.


 • De Inspecteur, Sven Pichal, helpt de consument met de meest voorkomende problemen. Hij geeft praktische tips om het leven van de consument makkelijker en rijker te maken.

 • Chaque semaine, Fanny résume le livre qu’elle lira la semaine suivante et pour cela elle imagine le contenu de l’ouvrage à partir du seul titre. En résulte une séquence absurde et incarnée aussi drôle qu’efficace.


  Ecriture : Lisa Delmoitiez et Fanny Ruwet

  Réalisation : Léa Marchetti et Fanny Ruwet

  Production : Léa Marchetti

  Enregistrement : Charles De Cillia

  Montage et mixage : Charles De Cillia

  Direction artistique, musique et son : Charles De Cillia

  Lancements : Gérémy Credeville

  Lieu d’enregistrement : La Nouvelle Seine et le Barbès Comedy Club


  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Wat is een hybride of elektrische wagen eigenlijk? Hoe (ver) rijden ze? Hoe laad ik ze op? Wat kosten ze in aankoop en gebruik? En is elektrisch rijden wel écht de toekomst?
  In 5 verhelderende afleveringen wil actrice en Joe DJ Elke Van Mello -zelf op zoek naar een nieuwe wagen- alles te weten komen over hybride en elektrisch rijden.
  Ze stelt duidelijke en heldere vragen waarop zij (en dus ook jij) even duidelijke en heldere antwoorden krijgt van onze specialisten. Aan het eind van deze reeks weet je niet alleen of een hybride of elektrische wagen iets voor jou is, maar kan je ook met kennis van zaken rondkijken, vergelijken én... beslissen.

  *Deze podcast werd opgenomen in februari en maart 2021. Wat er verteld wordt, is louter informatief en indicatief voor het moment van opname. Hedin Automotive kan niet aansprakelijk gesteld worden als de informatie evolueert, verandert of afwijkt.
  Check altijd de meest actuele informatie bij uw concessiehouder of bij de officiële instanties.

 • Let’s talk about women riding bikes!
  Een podcast waarbij we durven praten over vrouw zijn op de fiets. Wil je graag fietsen? Net begonnen met je eerste ritjes of ben je al jarenlang aan het trainen? Dan is onze podcast iets voor jou!

 • In het beste geval kom je in je hele leven nooit in aanraking met een crimineel. Laat staan met een moordenaar. Maar wat als iemand uit je gezin een moordenaar blijkt te zijn?

 • Kerekewere is een podcastreeks waarin Brecht Castel op zoek gaat naar het verhaal van zijn vader, die 21 jaar geleden uit het leven stapte.

  Bart Castel was een gepassioneerde informaticus, maar kampte zijn hele leven met psychische moeilijkheden. Brecht was acht toen zijn vader stierf en doet nu als journalist onderzoek naar de impact van zelfdoding. Voor deze vierdelige podcastreeks dook hij in de dagboeken en brieven en sprak hij met vier sleutelfiguren. Brecht verweeft zijn herinneringen met de nieuw verworven inzichten en krijgt zo een scherp beeld van wie zijn vader was.

 • Een podcast over het vrouwelijk orgasme en het ontbreken ervan. Host Chelsy Vanlerberghe is 26 jaar en is nog nooit klaargekomen. Ze gaat op zoek naar de redenen en oplossingen achter anorgasmie: een term die staat voor niet of bijna nooit kunnen klaarkomen.

 • Triënnale Brugge lanceert een inspirerende podcast over de geschiedenis van Brugge. In vijf afleveringen van ongeveer 20 minuten gaat deze podcast dieper in op de geschiedenis van de stad en haar relatie met kunst en architectuur.

  Meer info: www.triennalebrugge.be

  ◆◆◆◆◆

  Triennial Bruges launches an inspiring podcast on the history of Bruges. In five episodes of 20 minutes, this podcast explores the history of the city and its relationship with art and architecture.

  More info: www.triennalebrugge.be

 • Werkelijk alles over de Jupiler Pro League met de ELEVEN podcasts! Tout sur la Jupiler Pro League avec les podcasts ELEVEN !

 • Wekelijks brengt De Standaard je op de hoogte van wat er gebeurt in de digitale wereld en in die van de wetenschap. Elke vrijdag, met Dominique Deckmyn en Pieter Van Dooren.

 • De afgelopen vijftig jaar speelde Gent in de Champions League van het nachtleven. In de twaalfdelige podcastreeks De Nacht duikt Ben Van Alboom met ruim honderd professionele uitgaanders in de rijke nightlifegeschiedenis van de stad. Een podcast van Puur Gent, Visit Gent en Stad Gent.

 • À l’occasion du bicentenaire du décès de Napoléon, La Première diffuse en primeur une série radiophonique inédite, " Napoléon, le Crépuscule de l’Aigle ", réalisée par Franck Istasse et Pierre Devalet. 5 épisodes de 54 minutes sur les dernières années de l’empereur. Des Cent-Jours jusqu’à sa mort : des années cruciales pour comprendre l’installation durable de la légende napoléonienne dans les siècles suivants. Avec quatre historiens, parmi les meilleurs spécialistes du premier Empire : Thierry Lentz, Emmanuel de Waresquiel, Pierre Branda et Charles-Éloi Vial.

 • Zanger, gitarist, schilder, illustrator, decorontwerper, toneelauteur, docent, ambassadeur van volksliederen en volkstaal, … Wannes Van De Velde valt niet in één vakje te vatten. Het komende halfjaar brengt Museum Vleeshuis hulde aan een iconisch artiest. Radio 1 maakte een portret met verrassende getuigenissen van bekende en vaak onverwachte Wannes-fans. Muziek inbegrepen!

 • In ‘Buitenbaan’ geeft De Standaard het woord aan gewone mensen met een buitengewoon leven. Door Marjan Justaert en Joris Van Damme.

 • "Wacht even Jeroen, hier is toch even niet alles wat het lijkt." Het is een zinnetje dat je in deze podcast wel vaker zal horen. Want in de politiek is niet altijd alles wat het lijkt. Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, vertelt je in haar eigen stijl hoe de vork nu écht in de steel zit bij de discussie van de week. Ze biedt inzicht in hoe politici denken, en wat er gefluisterd wordt in de coulissen van de kabinetten en het parlement. De voorzet wordt gegeven door Jeroen Roppe, haar ex-buurman en favoriete discussiepartner bij een goed glas bier of wijn. Hij zorgt voor de drank, zij zorgt voor de quotes. Elke donderdag, in het Punt van Van Impe.

 • Tracker, le dernier podcast de L'Echo, s'adresse aux nouveaux investisseurs qui font leurs premiers pas en bourse. Avec pour objectif de les éclairer dans leur démarche.Vous faites partie de ces nouveaux investisseurs que la pandémie a vus déferler sur les marchés financiers? Vous débutez en bourse ou vous songez encore à vous y aventurer? Alors, Tracker est sans aucun doute fait pour vous !Journalistes: Bruno Raveschot et Salim NesbaRéalisation: Nicolas BaudouxCoordination: Nicolas BecquetIllustrations: Hélène Daval