• De Kroongetuigen is een documentairereeks over waargebeurde verhalen. Iedere aflevering belicht een spraakmakend misdaaddossier uit de moderne Vlaamse geschiedenis op basis van getuigenverklaringen van de toenmalige speurders en betrokkenen. 

 • Elke werkdag, om 7 uur, een nieuwspodcast van De Tijd met de 7 punten die u moet weten om uw dag met voorsprong te starten. Onze blik op de zaken, met host Bert Rymen.

 • Du lundi au vendredi de 15h30 à 18h, retrouvez Laurent Ruquier, chef d'orchestre de l'émission. Entouré de ses fidèles Grosses Têtes, il imprime sa marque à ce programme culte de la radio tout en restant fidèle à ses fondamentaux.

 • De wielerpodcasts van Sporza onder 1 vlag verzameld: Sporza Koers, Jonge Wolven en Sporza Tour.

 • Wij zijn Jonas, Filip, Benjamin en Laurent! Toen we in 2020 allemaal veroordeeld waren tot onze vier muren, zijn we met deze podcast begonnen. We zijn het nog niet beu. Volg ons gerust op Instagram en Facebook onder dezelfde naam.

 • Wekelijkse panelpodcast over beleggen waarin een duo beleggingsspecialisten samen met  host Tomas De Soete de beursweek fileert, een urgente vraag van een luisteraar beantwoordt en de portefeuille van een bekende belegger dissecteert: triple bill beleggen! De Beursvoyeurs, dat is beleggen zonder taboes.

  Vanaf 17 maart, elke donderdag De Beursvoyeurs  -  in de tijd app, op tijd.be of je favoriete podcastplatform.

 • In DS Vandaag zoomt een journalist van De Standaard elke weekdag in op een actuele kwestie. Met Alexander Lippeveld en Lise Bonduelle.

 • Vragen stellen over kleine dingen in een grote wereld.


 • Laura en Silke speculeren op een onverantwoorde manier over onopgeloste moordzaken.

 • EĂ©n grote voorbeschouwing en een dagelijkse aflevering vanuit de buik van Tour. Dat is de uitdaging die onze host MichaĂ«l Van Damme tijdens de Ronde van Frankrijk aangaat. Verwacht u aan actuele analyses, opvallende verhalen en een dagelijkse trip down memory lane met wielerjournalistcoryfee Hugo Coorevits.

  Ook de Tour is van ons.

 • In de wekelijkse podcast 'Welcome to the AA' gaat comedian Alex Agnew samen met partner in crime Andries Beckers op zoek naar mensen of onderwerpen die deel uitmaken van hun leefwereld. Elke week ontvangen ze gasten uit binnen- en buitenland en bespreken ze de stand van alles wat hen aanbelangt.

 • Hoe is het om gevangen te zitten? Wanneer weet je dat je moet scheiden? Klopt het dat veel ceo’s narcisten zijn? Hoe ongezond is eenzaamheid? En waarom schreef de filosoof Montaigne zo vaak over zijn scheten? Sofie Lemaire en haar team gaan op zoek naar antwoorden op grote en minder grote levensvragen.

 • Was het moord? Of was het een ongeluk? En is de beschuldigde op dat bankje wel écht schuldig? Pieter Huyberechts, Marc Klifman en Cedric Lagast, misdaadreporters bij het Nieuwsblad, nemen je mee naar het hof van assisen. Bij de start van een proces duiken ze in het dossier, reconstrueren ze het onderzoek en leggen ze het verhaal van de beschuldigde op de rooster. Afspraak bij de start van elke spraakmakende zaak, op je favoriete podcastkanaal.

 • Maandelijkse podcast met een overzicht en bespreking van het wetenschaps- en technologienieuws van de afgelopen maand.

  Gepresenteerd door Lieven Scheire, met Hetty Helsmoortel, Jeroen Baert, Stephanie Dehennin, Els Aerts, Bart Van Peer, Peter Berx, Marian Verhelst, Kurt Beheydt en Natha Kerkhofs.

 • Van podcasts over architectuur tot verhalen over vergeten vrouwen: op het Knack Weekend-kanaal vind je het allemaal. Luister en laat je verrassen.

 • Wie Denderstreek zegt, zegt mattentaarten, carnaval of sappige dialecten. Maar na de laatste lokale verkiezingen ook: hoge scores voor extreemrechts en spanningen tussen de inwoners.

  In deze podcast van het Hannah Arendt Instituut en De Morgen onderzoeken we hoe het zover is kunnen komen. Grijpen beleidsmakers vandaag in? Hoe verdeeld is de regio eigenlijk? En op welke manieren kunnen de bewoners er weer tot verbinding komen?

  Samen met burgers, politici, opbouwwerkers en wetenschappers zoeken we het uit in de driedelige podcast ‘Denderstreek, regio in woelig water’. Met radiomaker Ward Schouppe en professor Stijn Oosterlynck.

 • Vlaanderens bekendste francofiel Bart Van Loo vertelt het spannende ontstaan van de Lage Landen. Wat blijkt? We zijn een Bourgondische uitvinding. Een wonderlijke en gevaarlijke reis langs brandstapels, feestelijke banketten, de pest, riddertoernooien, Jeanne d’Arc en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck.

 • Charlotte Van Brabander en Cédric Proost zijn twee jonge beleggers die de beurs toegankelijk willen maken voor iedereen. Want hoe start je nu met beleggen? En wat bepaalt de waarde van een aandeel? Charlotte en Cédric duiken meteen de praktijk in en beleggen elk 10.000 volgens hun eigen strategie. Welke portefeuille zal het hoogste rendement opleveren? 

 • Conteur hors pair, Christophe Hondelatte tient les auditeurs en haleine avec ses récits ciselés et captivants. Faits divers, parcours singuliers et portraits de personnalités... Il remet en perspective et raconte les histoires qui ont fasciné les Français avant de les disséquer en compagnie de ses invités. Découvrez chaque jour un nouveau récit en avant-première, des archives et des séries thématiques inédites avec l’abonnement "Hondelatte raconte Premium". Pour en savoir plus, rendez-vous sur votre application Apple podcasts.

 • Money time - Quand les sportifs de haut niveau se confient sur leur rapport Ă  l’argent et leur reconversion. Un podcast Duse x L’Echo.

  Comment rebondir aprĂšs une carriĂšre sportive au sommet? Dans Money time, Thomas Meunier, Justine HĂ©nin, Olivia BorlĂ©e et bien d’autres champions se livrent sur leur aprĂšs-carriĂšre sportive: argent, investissement et entrepreneuriat.

  Sportif de haut niveau et entrepreneur, mĂȘme combat? RĂ©ponse dans ce podcast produit par Duse et L’Echo.

  Épisode 1 : Thomas Meunier / Aisling D’Hooghe

  Épisode 2 : Dominique Monami / Simon Gougnard

  Épisode 3 : Christophe Brandt / Axel Hervelle

  Épisode 4 : Mbaye Leye / FrĂ©dĂ©ric GougnonbĂ©

  Épisode 5 : Justine HĂ©nin / Olivia BorlĂ©e

  Crédits :

  Présentation : Duke TshombaJournaliste : Arnaud MartinProduction : Nicolas Becquet, Julie Garrigue et Bin TshombaMusique : Nicolas DelépineVisuels : Marie-Anne DozoTrailer : Nicolas Baudoux
 • Johan Op de Beeck vertelt meesterlijk het fascinerende levensverhaal van een van de belangrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis. Om één van bekendste mannen in de wereldpolitiek te worden, moest de kleine man uit Corsica heel wat overwinnen. Veld- en moordaanslagen, maar ook liefdesverdriet.
  Bij het de boeken 'Napoleon' Deel 1 en Deel 2 van Johan Op de Beeck.

 • Meesterverteller Johan Op de Beeck doet het levensverhaal van De Zonnekoning uit de doeken. Verwacht u aan een weergaloos verhaal, vol van anekdotes, soms smakelijk, soms bijzonder onsmakelijk en gruwelijk. Op vijfjarige leeftijd werd Louis koning, en zou dat 72 jaar lang blijven. Hij was de uitvinder van het absolutisme: de totale macht bij de gratie van God. Zijn symbool was dan ook de zon, die alles verlicht en waarvan iedereen afhankelijk is.

 • Onze journalisten zijn niet meer alleen zichtbaar in de krant of in de app. Je kan vanaf nu ook naar hen luisteren, over thema’s die de Limburgers nauw aan het hart liggen.

 • Wat is nu echt belangrijk? En wat betekent dat nieuws voor u? In ‘Duidelijk’ brengt De Morgen met journalisten en experts duidelijkheid over de nieuwsverhalen die ertoe doen.

 • De beste non-fictie voor je gelezen en besproken, aan de keukentafel van Koen Fillet en Sven Speybrouck.

 • Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je in godsnaam stopt met het continu checken van je Instagram? In De Podcast Psycholoog bespreken we in elke aflevering een belangrijk psychologisch thema en geven we tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

 • Amerikacorrespondent Björn Soenens woont en werkt in de VS. Hij bereist intens het immense land voor VRT NWS. Zijn podcastreeks vertelt verhalen over de diepe achtergrond van de VS, en fileert oude en nieuwe geschiedenissen, met de stem van gewone Amerikanen.

 • Les grandes affaires, les aventures et les procès qui ont marqué les cinquante dernières années. Rendez-vous sur l'application Radio France pour découvrir tous les autres épisodes.

 • Heb jij je al eens afgevraagd of we mensen onzichtbaar kunnen maken? Of Latijn leren tijdverspilling is? Of je voor eeuwig samen zal blijven met je lief? Topprofessoren uit de Vlaamse Universiteiten geven een antwoord op al deze vragen en nog veel meer via deze gratis colleges.

  Heb jij ook een vraag voor ons? Bel dan naar 0480 60 82 11 en laat een berichtje achter op onze voicemail.

  Wil jij ons meehelpen om onze podcast beter te maken? Vul dan onze enquĂȘte in: https://forms.gle/KRrLFZthjGikNCis7.

  Deze podcast is Creative Commons (CC BY). Deel onze podcast dus zo veel als je wil, maar vergeet onze naam zeker niet te vermelden.

 • Hoe zorg je ervoor dat je op je sterfbed niet te veel spijt zal ervaren?

  Spijt voelen is iets lastig. Onder het motto ‘ik heb nergens spijt van’ steken we het liever weg, dan ernaar te kijken. Dat is spijtig, want spijt kan ook een geweldige bron van feedback zijn over hoe we ons leven graag zouden willen leiden.

  Johan Terryn spreekt met mensen over hun grote spijt. Met die verhalen trekt hij in deze podcast naar zijn partner in crime Randall Casaer. Samen zoeken ze in de verhalen inspiratie en inzichten over dat vervelende gevoel dat we allemaal kennen en liefst niet te veel willen hebben. Met als uiteindelijke doel : een theatervoorstelling maken over het gevoel spijt.

  Een podcast van Johan Terryn, m.m.v. Randall Casaer en De Studio, Antwerpen

  Muziek en audiomix: Robbe Petitjean

 • The day’s top stories from BBC News. Delivered twice a day on weekdays, daily at weekends

 • Omdat we weten dat jullie moeilijke keuzes zullen moeten maken is er Kopman, onze podcast over de Sporza Wielermanager in samenwerking met de wielerproffen van De Lead-out.

 • Emma prefers to share her thoughts with a microphone rather than a physical human being, so thank god she has a podcast. Recorded from the comfort of her bed, Emma talks at length about whatever is on her mind every week. Anything really does go on this podcast. Sometimes philosophy, sometimes a random story from 10 years ago, sometimes advice, and sometimes nothing at all. You never know what you are going to get, but that’s what keeps it interesting. New episodes every Thursday.

 • Welkom bij The Souidi Sessions!
  Een tweewekelijkse podcast ten voordele van het goed doel waarin Omar en Mounir Souidi afwisselend een boeiende persoonlijkheid uitnodigen om plaats te nemen op de biechtstoel in de sfeervolle bar 'The Last Round'.
  Elke aflevering komt een interessante gast vertellen over zijn/haar passie, inzicht op mens en maatschappij en dit alles ongecensureerd en met een knipoog. U steunt bovendien verschillende goede doelen door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE91 6451 0567 5976. Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

 • In Touché neemt Friedl' Lesage de tijd voor een goed gesprek met een veelzeggende gast over leven en werk, schoonheid en troost, succes en twijfel. Over dromen die zijn uitgekomen en wensen die zijn blijven liggen. Over winst en verlies, over memorabele momenten en vergeten gebeurtenissen. Over eros en thanatos. Over de dingen die het leven de moeite waard maken. Kortom, over alles wat een mens kan raken.
  De muziek, gekozen door de gast zelf, is hierbij de toegangspoort.

 • In "Hardcore History" journalist and broadcaster Dan Carlin takes his "Martian", unorthodox way of thinking and applies it to the past. Was Alexander the Great as bad a person as Adolf Hitler? What would Apaches with modern weapons be like? Will our modern civilization ever fall like civilizations from past eras? This isn't academic history (and Carlin isn't a historian) but the podcast's unique blend of high drama, masterful narration and Twilight Zone-style twists has entertained millions of listeners.

 • Iedere week spreekt Ender Scholtens met een nieuwe gast over (on)interessante onderwerpen.

 • Wielrennen is, meer dan welke sport ook, een sport van verhalen.Het is de maatschappij op twee flinterdunne bandjes: geluk, verdriet, bedrog, combines, woede, pijn, … noem maar op.Aan iedere wielertrui ooit gedragen in het peloton hangt niet alleen zweet, er hangen vooral verhalen aan vast.Al die verhalen worden vanaf nu gebundeld in de gloednieuwe podcast KOERSTRUI.Daarin gaat Sporza-presentator Ruben Van Gucht met een bekende naam uit de wielerwereld op zoek naar het verhaal achter de trui.Kijkers, luisteraars en bezoekers van wielermuseum De Velodroom in Boom krijgen op die manier geen stuk textiel voorgeschoteld, wel een stuk erfgoed waar allerlei emoties en herinneringen aan vast hangen.In KOERSTRUI kiest de centrale gast telkens zijn/haar 3 favoriete koerstruien uit de grootste collectie wielertruien die er in Vlaanderen is. De verhalen volgen automatisch. Dit is een podcast van Provincie Antwerpen en Provinciaal Recreatiedomein De Schorre.

 • Leopold was een groot man, hij was ongeveer 1 m 90, daar is iedereen het over eens. Maar verder zijn de meningen op z'n zachtst gezegd enorm verdeeld. Hoe is het mogelijk dat Leopold II zich heeft kunnen ontwikkelen tot die ongenadige despoot van de Vrijstaat Congo waarover hij 23 jaar regeerde. Al is dat maar een stuk van het hele verhaal. Leopold II regeerde immers ook tijdens een tijd waarin de sociale strijd hevig woedde. Meesterverteller Johan Op de Beeck brengt het volledige verhaal. Ook dat van zijn veelbesproken privéleven.

 • Du lundi au vendredi de 14h30 Ă  15h30, Jean-Alphonse Richard nous plonge dans les arcanes de la police et de la justice. EntourĂ© de spĂ©cialistes, archives sonores, protagonistes et grands tĂ©moins Ă  l’appui, il rouvre les enquĂȘtes des plus grandes affaires judiciaires.

 • Martien Meiland en Erica Renkema bespreken wekelijks de laatste nieuwtjes met een positieve insteek. Er is namelijk al zoveel ellende en negativiteit in de wereld. In deze podcast hebben ze het daarom allĂ©Ă©n maar over de goede en mooie dingen in het leven. Althans, dat gaan ze proberen
 Zelf kunnen ze namelijk ook een flink potje klagen. Tijd om het eens over een andere boeg te gooien! Zo bespreken deze ‘positivo’s’ hun persoonlijke hoogtepunten, kiezen ze uit dilemma’s, gaan ze positief roddelen, bekijken ze het minder leuke nieuws van de zonnige kant Ă©n geven ze elkaar opbouwende kritiek. Ook interviewen Martien en Erica, op hun geheel eigen wijze, elke week een bekende gast.

  De aflevering liever kijken? Ga naar KIJK

  Presentatie: Martien Meiland en Erica Renkema

  Productie: Vincent TV en JUKE

 • Nous sommes la moyenne des personnes que nous frĂ©quentons :

  GDIY est le podcast qui décortique le succÚs des personnes qui ont fait le grand saut. Que ce soient des entrepreneurs, des sportifs ou encore des artistes, je vous propose, sous forme d'interviews sans filtre, de rentrer dans leur histoire, dans leur quotidien. Mon objectif est de comprendre leur mode de pensée, leur organisation ou encore leurs outils, et de vous proposer un véritable MBA des échecs et des succÚs de ces invités.

 • Elisabeth Lucie en Paula drinken wijn en praten over hun leven als dertigers in Antwerpen. @elisabethlucie @paulapienh @taterbijdewijn

 • Vraag het aan Rika is dé relatie-podcast waarin geen enkele vraag over vriendschap, liefde en andere intermenselijke relaties te veel is. Met presentator Lieven Vandenhaute en seksuologe en relatiebemiddelaar Rika Ponnet die al jaren bestudeert hoe relaties in elkaar zitten, en werken of niet werken. Niemand is beter geplaatst om relationele dilemma's op te lossen dan zij.

 • De podcastreeks ‘Zaad Zonder Naam’ vertelt in vijf afleveringen het verhaal van de begindagen van spermadonatie in ons land, toen er haast geen regels waren. Eén spermadokter, één wensmoeder, één donor en één donorkind vertellen hun kant van het verhaal. Door Tinne Claes en Wederik De Backer.

 • De Rechtvaardige Rechters halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.

 • Lieven Vandenhaute gaat op zoek naar nieuws dat verbijstert, verbaast of verwondert.

 • Dr Ruja Ignatova persuaded millions to join her financial revolution. Then she disappeared. Why? Jamie Bartlett presents a story of greed, deceit and herd madness.

 • Heb jij ook het gevoel dat we niet meer kunnen discussiëren zonder elkaar aan te vallen of het laatste woord te willen hebben? Awel, ik ook. Ik ben Aurélie Boffé, en ik wil daar iets aan doen. ‘Snapt ge mij nu’ is een veilige plek waar ik in gesprek ga met jongeren die het leven niet door dezelfde bril bekijken. Dit is mijn poging om onze versnipperde generatie wat dichter bij elkaar te brengen. En af en toe ook iets bij te leren door de dingen vanuit een andere invalshoek te bekijken.

 • Christel Van Dyck kijkt met een bekende gast in De Spiegel. Hoe kijkt iemand die elke dag in beeld komt naar zichzelf? En het leven. Want een spiegel zorgt voor reflectie.

 • SI TU ES TOI MÊME ENCEINTE... fonce dĂ©couvrir BLISS BUMP GROSSESSE : le nouveau programme audio d'accompagnement Ă  la grossesse pour 9 mois d'infos prĂ©cieuses et bienveillantes : https://m.audiomeans.fr/s/P-oeolKuAG

  BLISS-Stories est le Podcast dĂ©complexĂ© de tĂ©moignages sur la grossesse et l'accouchement. Des histoires rĂ©elles, fortes, Ă©mouvantes et fascinantes, Ă  partager sans modĂ©ration ⚡🎧⚡
 • The Tarmac Café at the Deloitte Gateway building overlooks the Brussels Airport tarmac, where planes taxi and head out to the runway. The café is a popular gathering spot for catchups and conversations, sharing stories and making memories.

  This podcast will transport you straight to the barstools at the Tarmac Café for in-depth discussions with Belgian experts. You’ll hear future forecasts on diverse topics like the importance of women in STEM, purposeful entrepreneurship and so much more, with a new episode landing each month.

  Hosted by Deloitte Belgium CEO Piet Vandendriessche.

  Stay tuned-in: our French-speaking series will launch in September!

  ___

  Het Tarmac Café in het Deloitte Gateway-gebouw kijkt uit over het tarmac van Brussels Airport, waar de vliegtuigen taxiën naar de startbaan. Het café is een populaire ontmoetingsplaats om bij te praten, verhalen te delen en herinneringen te maken. 

  Deze podcast brengt je rechtstreeks naar de toog van het Tarmac Café voor diepgaande discussies met Belgische experts. We werpen een blik op de toekomst van het belang van vrouwen in STEM, betekenisvol ondernemen, en nog veel meer onderwerpen, met elke maand een nieuwe aflevering.

  Gastheer: Piet Vandendriessche, CEO Deloitte België.

  Volg ons op de voet: onze Franstalige reeks start in september!

  ___

  Le « Tarmac Café » situé dans le bâtiment Gateway de Deloitte surplombe le tarmac de l'aéroport de Bruxelles, où l’on peut admirer les avions se dirigeant vers la piste de décollage. Après une journée de travail, ce café est l’endroit idéal pour se retrouver, discuter, partager des anecdotes et créer des souvenirs.

  Le podcast vous permettra de suivre au sein même du « Tarmac Café » des discussions approfondies avec différents experts belges. Vous écouterez, via un épisode mensuel, des points de vue sur divers sujets tels que l'importance des femmes dans le domaine de la science et de la technologie, l'entreprenariat géré de manière responsable et bien plus encore.

  Animé par Piet Vandendriessche, CEO de Deloitte Belgique.

  Restez à l'écoute : notre série sera lancée en français à partir du mois de septembre

 • L'émission qui dit tout haut ce que le monde du foot pense tout bas !
  Fort de ses 15 ans, l' « After Foot » grandit cette année avec 4 heures de direct de 20h à 00h. L'émission référence des fans de football bouleverse les soirées foot des passionnés avec un show d'avant match, de live match et d'après match. Le tout au rythme des réactions à chaud des joueurs et entraîneurs et bien sûr des débats animés entre supporters et experts de l'« After ».


 • Een verzameling van de leukste sport podcasts van het land!

 • When Financial Times reporter Patricia Nilsson started digging into the porn industry, she made a shocking discovery: Nobody knew who controlled the biggest porn company in the world. Now, Nilsson and her editor, Alex Barker, have figured out who the guy was, and much more. Their reporting reveals a shadowy power structure that includes billionaires, tech geniuses and the most powerful finance companies in the world.

 • Kristof en Eline bespreken alles wat er te bespreken valt over de serie "het Eiland" (2004 - 2005)
  Soms komt ook eens iemand van de cast en crew langs.
  In de eerste afleveringen werd Kristof vergezeld door Gert.

 • The story of and hunt for the notorious scam artist known as the Hollywood Con Queen. For more Chameleon stories, search for Chameleon: Wild Boys and Chameleon: High Rollers wherever you get your podcasts.

  Chameleon: Hollywood Con Queen is part of The Binge - a new channel on apple podcasts. Subscribe to The Binge to unlock all episodes of this show, ad-free, right now.

  Your subscription also unlocks the entire network of podcasts on The Binge with a brand new story dropping every month - that’s all episodes, all at once, all ad-free.

  Click ‘try free’ at the top of the Chameleon: Hollywood Con Queen show page on Apple Podcasts to start your free trial or visit GetTheBinge.com to get access wherever you get your podcasts.

 • Topchef Senne Guns kijkt in de potten van de bekendste muzikanten en onthult de recepten achter hits die iedereen kent. Van de doos glissando’s van ABBA tot het vel kwintencirkel-deeg van Lou Reed, de link tussen Chopin en Amy Winehouse, de cappuccino met slagroom van John Miles en het snuifje Aznavour bij Eminem. Zonder twijfel de lekkerste podcast van Radio 1.

 • Le Brief, de L’Echo
  7 infos, dès 7h. Prenez de l’avance avec le podcast quotidien de L’Echo.

  Ce que vous devez savoir avant de démarrer la journée, on vous le sert au creux de l’oreille, chaque matin dès 7h. Le Brief, un podcast éclairant, avec l’essentiel de l’info business, entreprendre, investir et politique. Signé L’Echo.

  Retrouvez tous les podcasts de L'Echo sur lecho.be/podcast

  Journalistes : Guillaume Cordeaux et Sung-Shim Courier
  Production : Nicolas Becquet et Nicolas Baudoux
  Musique : Théo Boulenger
  Illustration : Marie-Anne Dozo et Matteas Praet

 • Een podcast door Vlaamse comedian Xander De Rycke met Gilles Van Schuylenbergh, William Boeva, De Geens, Seppe Toremans en Dimitri De Brucker. Altijd bijgestaan door zijn vrienden en collega's geeft Xander jullie wekelijks een uurtje van de grootste nonsens afgewisseld met gesprekken met bekende Vlamingen.

 • parlons de la vie, sans filtre, et en toute bienveillance :)
  retrouve moi sur insta et youtube : @alohalaia_

 • Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn monumentale Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid.
  In samenwerking met De Correspondent.

 • Tous les jours, une demi-heure de reportage sans commentaire. Du lundi au vendredi, de 13h30 à 14h Rendez-vous sur l'application Radio France pour découvrir tous les autres épisodes.

 • Caroline Goldman est psychologue pour enfants et adolescents. Elle exerce son métier avec passion depuis une vingtaine d'années. Elle est titulaire d'un doctorat en psychologie de l'enfant, a enseigné 15 ans à l'université et a également publié des livres.

  Ce podcast s'inscrit dans une démarche d'information et de prévention en santé mentale de l'enfant.

  Il a deux objectifs :

  1. Aborder les dimensions éducatives fondamentales : apprendre aux enfants à gérer la frustration à partir de l'âge d'un an, donner à son enfant confiance en lui, annoncer des mauvaises nouvelles, parler des dangers d'internet...

  2. Faire le point sur certaines contre-vérités médiatiques qui ont un effet sur la santé des enfants : le haut potentiel intellectuel, l'hypersensibilité, l'éducation positive bienveillante.

  Bonne écoute !


  Enregistrement et montage : www.mamelieclement.com

 • Maarten & Dorothee hoor je iedere ochtend van 6u tot 10u bij Qmusic. In deze podcast stellen ze 'De 10 Meest Gegoogelde Vragen Over...' een Bekende Vlaming aan die Bekende Vlaming zelf. Voor 1 keer krijg je de antwoorden dus niet van Google maar rechtstreeks van de Bekende Vlaming zelf. Dat draait altijd uit op een (h)eerlijk persoonlijk gesprek!

 • Chaque samedi dans "Entrez Dans L'Histoire", LorĂ nt Deutsch nous fait voyager dans le temps et trace avec sa faconde inimitable le portrait d’une grande figure de l’Histoire 

 • ‘Wat is er mis met mij?’ Het is een vraag die waarschijnlijk bij veel mensen wel eens opkomt als het even tegenzit, maar voor radionieuwsstem Maite Goossens werd het op 1 juli 2008 de harde realiteit. Van de ene dag op de andere voelde ze zich raar, anders en vervreemd. Daarnaast was er een enorme vermoeidheid, futloosheid en onzekerheid die haar angstig maakte. Na anderhalf jaar zoeken komt ze via een psychologe terecht bij psychiater Piet Nijs. Met de hulp van therapie en medicatie slaagt Maite erin om haar psychische problemen op te lossen.  

  In het eerste seizoen van deze podcastreeks spreekt Maite, na 10 jaar, voor het eerst openlijk over wat ze toen heeft meegemaakt. In 5 afleveringen blikt ze samen met psychiater Piet Nijs terug op die periode, op het traject dat ze heeft afgelegd en neemt ze je mee in haar zoektocht naar de juiste diagnose.

  In het tweede seizoen gaat Maite in gesprek met psychotherapeut Wilfried Van Craen. Ook al zijn haar psychische problemen opgelost, toch blijft ze het gevoel hebben dat er iets mis is met haar. Ze piekert veel en voelt zich vaak onzeker, maar ze is soms ook bang en kan moeilijk loslaten. Maite heeft het gevoel dat ze de enige is die met die dingen worstelt, maar is dat ook zo? Samen met Wilfried neemt ze 7 mentale struikelblokken onder de loep die ons allemaal wel eens parten spelen en onze levenskwaliteit in de weg staan. 

 • Seks: je doet het met je lijf, je beleeft het tussen je oren. Maar wat vertelt je seksleven eigenlijk over jezelf? In deze podcast van Het Nieuwsblad neemt relatietherapeute Rika Ponnet ons mee naar haar praktijk. Daar vraagt Johan Terryn haar uit over de mensen die in haar stoel passeren, en de intieme verhalen die zij vertellen. Elk verhaal begint met de vraag: "En, hoe is de seks?" Want seksualiteit is een intrigerende spiegel, van jezelf en van je relaties.

 • Is Bob Dylan een lyrisch genie of oude zeurende zak? Zijn de mannen van Kraftwerk pioniers in hun genre of maakten ze elektronische rotzooi? Thibault Christiaensen trapt muziekliefhebbers op de teentjes en trekt enkele Tijdloze artiesten in twijfel. Hij gaat in gesprek met bekende superfans om te achterhalen of iconische muzikanten gek of geniaal zijn en de stempel 'tijdloos' al dan niet verdienen.

 • Pourquoi les musĂ©es sont remplis de femmes nues Ă  cĂŽtĂ© d’hommes habillĂ©s ? Pourquoi les grands gĂ©nies sont tous des hommes ? Pourquoi l’art reprĂ©sente autant de scĂšnes de viol ? Pourquoi on oublie souvent de parler des personnages noirs dans les tableaux ? Et pourquoi Picasso Ă©tait-il si mĂ©chant ? VĂ©nus s'Ă©pilait-elle chatte dĂ©construit l’histoire de l’art occidentale, en proposant un point de vue fĂ©ministe et inclusif. Largement basĂ© sur le patriarcat et la colonisation, l’art a contribuĂ© Ă  normaliser la domination masculine et la blanchitĂ© comme la rĂ©fĂ©rence unique et neutre, et c’est important d’en parler, pour mieux comprendre ce qu’on regarde, et se rĂ©approprier tout ce patrimoine commun. Au programme : des Ă©pisodes thĂ©matiques ou biographiques avec Ă  chaque fois un-e spĂ©cialiste de la question. Écriture et rĂ©alisation : Julie Beauzac Illustration : Anna Wanda Gogusey, 2019 Musique : Kumbia Queers, "Chica de calendario", ("Kumbia Nena, 2007), © 2015 Horario Invertido Records © Tous droits rĂ©servĂ©s

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • "Wacht even Jeroen, hier is toch even niet alles wat het lijkt." Het is een zinnetje dat je in deze podcast wel vaker zal horen. Want in de politiek is niet altijd alles wat het lijkt. Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, vertelt je in haar eigen stijl hoe de vork nu Ă©cht in de steel zit bij de discussie van de week. Ze biedt inzicht in hoe politici denken, en wat er gefluisterd wordt in de coulissen van de kabinetten en het parlement. De voorzet wordt gegeven door Jeroen Roppe, haar ex-buurman en favoriete discussiepartner bij een goed glas bier of wijn. Hij zorgt voor de drank, zij zorgt voor de quotes. Elke donderdag, in het Punt van Van Impe.

 • Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u achtergrond en analyse voor uw beleggingen. Met wekelijks een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit en telkens één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. Zodat u de juiste keuzes kan maken voor uw beleggingen. Beluister de Inside Beleggen podcast via www.insidebeleggen.be/podcast of via uw favoriete podcastplatform.

 • Grensverleggers is een podcast van A.S.Adventure waarin Pieter Embrechts in gesprek gaat met gewone mensen die buitengewone dingen doen. Mensen die begrijpen dat avontuur geen activiteit is, maar een state of mind. Een kwestie van grenzen verleggen en altijd nieuwe dingen willen ontdekken, in alles wat je doet.

 • -

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Wij zijn Kristof en Ewoud, redacteurs van Het Nieuwsblad, en wij vinden Ă©Ă©n ding verschrikkelijk: te veel betalen. Of het nu in de supermarkt is, of voor een lening bij de bank, of aan die haaien van energieleveranciers: niemand wil erop gelegd worden. Toch gebeurt het, veel te vaak. Daarom maken wij deze podcast: om aan iedereen te laten weten waar je wordt bestolen, en hoe je zĂ©lf geld kan besparen. Niet op de rug van de brave medemens natuurlijk, wel op die van de grote bedrijven. Die hebben toch veel te veel. 

 • Raf heeft een vraag voor zijn vader: waarom wilde hij een kind? Samen met podcastmaker Kenneth Berth duikt Raf in de jaren '70 en '80 om het dubbelleven van zijn vader te ontwarren. Het is een tijd waarin veel mannen verstandshuwelijken aangingen om hun seksualiteit te verbergen. In deze podcast hoor je de zoektocht van Raf naar de identiteit van zijn vader. Een identiteit die mee is gevormd door een maatschappij die worstelt met homoseksualiteit.

 • Starten met beleggen, hoe doe ik dat? Wie stelt zich die vraag tegenwoordig niet? En waarom heeft De Tijd daar nog geen antwoord op in podcastvorm? Die tijd is nu voorbij. Vanaf nu kan eender wie zich de vraag stelt ‘Hoe start ik met beleggen?’ bij deze podcast terecht. 

  Vanaf 17 februari stoomt De Tijd-journaliste Ellen Vermorgen u klaar in een sneltempo van 10 afleveringen boordevol betrouwbare en goed gestructureerde expertise die alleen De Tijd kan bieden.

 • Dans ce podcast natif produit par Europe 1 Studio, la journaliste et autrice spécialiste d’histoire Clémentine Portier-Kaltenbach vous emmène au plus près des grandes figures de notre passé. Un voyage dans le temps conjugué au présent, riche en détails et en rebondissements ! Chaque semaine, découvrez deux grands récits inédits, publiés en deux parties du lundi au jeudi.

 • Laurent Gerra pastiche avec malice les déclarations chocs et les tics des célébrités. Avec sa complice, Mademoiselle Jade, les séances de travail ne sont jamais tristes.

 • Lewis Howes is a New York Times best-selling author, 2x All-American athlete, keynote speaker, and entrepreneur. The School of Greatness shares inspiring interviews from the most successful people on the planet—world-renowned leaders in business, entertainment, sports, science, health, and literature—to inspire YOU to unlock your inner greatness and live your best life.

 • Decades after Ted Kaczynski was caught, society is still asking some of the same questions about him: Is Ted a genius who went astray? Or simply a madman who murdered three people in cold blood? Project Unabom takes an in-depth look back at the Unabomber saga and Ted Kaczynski's legacy from the perspective of FBI agents who worked to solve the case, his brother who turned him in, and Ted’s very own writings. 

  New episodes out every Monday. 

  Project Unabom is an Apple Original podcast, produced by Pineapple Street Studios. Listen and follow on Apple Podcasts.

  https://apple.co/Project_Unabom

 • Chaque jour, retrouvez l'actu rĂ©sumĂ©e et expliquĂ©e en dix minutes, par HugoDĂ©crypte.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Pour comprendre pourquoi vous ressentez ce que vous ressentez, et d'oĂč viennent les Ă©motions que vous Ă©prouvez. Un lundi sur deux, plongez dans votre jungle intĂ©rieure, et apprenez Ă  mieux y naviguer grĂące Ă  des expert(e)s et des histoires. Un podcast produit par Louie Media.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Onbespreekbaar droomt wakker te worden in een wereld waar mentale gezondheid bespreekbaar is.
  Via podcasts, content, events, een boek en veel meer proberen @thedrowningsamurai en @jef.eagl een impact te maken voor mentaal welzijn.

 • Een vijfdelige podcast over ouderschap, met Nina Mouton en Tine Embrechts.

  In Tussen was en plas gaan gezinspsychologe Nina Mouton en actrice Tine Embrechts met elkaar in dialoog over alles wat bij het ouder-zijn komt kijken. Van tierende kleuters op de vloer van de supermarkt, over het matraske in de ouderlijke slaapkamer tot overvallen worden door de meest duidelijke vorm van liefde. Geniet van de herkenbare verhalen van beide mama’s!

  Tussen was en plas werd mogelijk gemaakt door kinderbijslagfonds Parentia. Zij betalen het startbedrag of kraamgeld uit, en het Groeipakket of de kinderbijslag. Neem zeker eens een kijkje op www.parentia.be.

 • Parce que s’aimer est l’une des façons de faire la rĂ©volution. Une fois par semaine, un Ă©pisode pour rĂ©inventer nos relations amoureuses, nos liens avec nos ami·e·s, nos parent·e·s et nos amant·e·s. Le Coeur sur la table est le nouveau podcast de Victoire Tuaillon produit par Binge Audio.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Dans ce podcast produit par Agathe Lecaron, vous trouverez des tĂ©moignages d'anonymes qui ont vĂ©cu des histoires d'amour qui ont tout changĂ© dans leurs vies : ils ont vibrĂ©, parfois Ă©normĂ©ment souffert, il ont Ă©tĂ© déçus, parfois trahis, ont vĂ©cu des passions destructrices ou au contraire fondatrices, mais quoiqu'il en soit, mĂȘme si ce ne sont pas que des histoires d'ex..., elles sont ex...traordinaires.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Welke thema’s domineren het nieuws? Wie valt ons op? Wat willen we onthouden, of liefst zo snel mogelijk vergeten? Elke vrijdag bespreken vier journalisten van De Morgen de heetste maatschappelijke en politieke hangijzers. Ze geven een duidelijke kijk op wat er écht leeft in de Wetstraat en daarbuiten.

 • Een vrouw die een week voor haar huwelijk op mysterieuze wijze verdwijnt. Twee tieners plannen een moord via sms. Een paar vriendinnen op de vlucht voor de politie van Finland naar Denemarken. Moorden in het Noorden vertelt de verhalen van de meest sensationele, huiveringwekkende en spectaculaire moordzaken in ScandinaviĂ«.

  Tekst en onderzoek: Anne Niluka Iversen 

  Geproduceerd voor Podimo door: Dag en Nacht Media

  Montage en mixage door: Jeroen Sturing

  Vertaald door: Studio Lentes

  Verteld door: Hanneke Hendrix

 • Every weekday, TED Talks Daily brings you the latest talks in audio. Join host and journalist Elise Hu for thought-provoking ideas on every subject imaginable — from Artificial Intelligence to Zoology, and everything in between — given by the world's leading thinkers and creators. With TED Talks Daily, find some space in your day to change your perspectives, ignite your curiosity, and learn something new.

 • @devibration 24 ans qui vous raconte sa vie :) 

 • Serial is a podcast from Serial Productions, a New York Times company, hosted by Sarah Koenig. Serial unfolds one story - a true story - over the course of a whole season. The show follows the plot and characters wherever they lead, through many surprising twists and turns. Sarah won't know what happens at the end of the story until she gets there, not long before you get there with her. Each week she'll bring you the latest chapter, so it's important to listen in, starting with Episode 1. New episodes are released on Thursday mornings.


 • Lifelong fans of true crime stories Karen Kilgariff and Georgia Hardstark tell each other their favorite tales of murder and hear hometown crime stories from friends and fans.

 • Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.

 • Een podcast over wielrennen met Thijs Zonneveld, Hidde van Warmerdam en interessante gasten uit het wielerpeloton.

 • Hoe dicht kan je geraken bij Paul McCartney? Michèle Cuvelier van Studio Brussel pakt haar grootste held en zijn muziek vast om te leren loslaten. Ze wil McCartney de levensbelangrijke vraag voorschotelen: ‘how do you let it be?’. Je leert intussen iets bij over Sir Paul, zeker. Maar als je eens wist waar deze queeste je nog allemaal heen leidt. Naar de schoonheid en schaduwzijde van fanschap, je eigen hormonenwinkel en een donker hoekje van Michèles verleden. Zelfs als je weinig tot niks hebt met Paul McCartney of The Beatles is dit een audio-avontuur dat je kan raken en je met nieuwe oren naar je eigen muziekbibliotheek doet luisteren.

 • Historians Tom Holland and Dominic Sandbrook are interrogating the past, and attempting to de-tangle the present.


  They question the nature of Greatness, why the West no longer has civil wars and whether Richard Nixon was more like Caligula or Claudius.  


  They're distilling the entirety of human history, or, as much as they can fit into about fifty minutes.


  Join The Rest Is History Club (www.restishistorypod.com) for ad-free listening to the full archive, weekly bonus episodes, live streamed shows and access to an exclusive chatroom community.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • “Mijn laatste publicatie als vrije journalist." 

  In het Nederland van 2034 vindt een zelfmoordgolf plaats onder jonge homo’s. ‘Kristalnichten’ worden ze in de media genoemd, omdat ze sterven aan een overdosis van de designerdrug crystal death. Alle zelfmoorden vinden plaats in de publieke ruimte. Een laatste noodkreet, zo lijkt het. Wanneer journalist Amira in een supermarkt getuige wordt van de zelfmoord van de 21e Kristalnicht, besluit ze een podcast aan deze jongens te wijden. 

 • Caroline Roux, du lundi au jeudi et Axel de TarlĂ© les vendredis et samedis rendent compte en direct, en compagnie d’experts, de ce qui fait l’actualitĂ© et donnent aux tĂ©lĂ©spectateurs les clĂ©s nĂ©cessaires pour la comprendre et l’apprĂ©hender dans sa globalitĂ©. En fin d’émission, ils rĂ©pondent aux questions posĂ©es par les tĂ©lĂ©spectateurs par SMS, Internet ou via les rĂ©seaux sociaux.

  Retrouvez C dans l’air en replay sur france.tv  : http://bit.ly/c-dans-l-air-podcast

 • A few years ago I was a broke, university dropout, living in one of the worst parts of the country, alone, with nothing but a laptop & a dream. Fast forward a few years, I’m the 29 year old ex CEO of one of the UK’s fastest growing companies. That company is called Social Chain. My world is intense, sometimes crazy, always challenging and always unpredictable. This podcast is simple, every week I’m going to share insights with you from guests with different backgrounds, experiences and learnings. I want to give you a look into what it’s like behind the scenes, being an entrepreneur, the deep, dark thoughts that nobody else will share with you and anything else that’s playing on my mind. This is not scripted and I don't have questions I just see where the conversation takes me. This is the diary of a CEO, I’m Steven Bartlett. I hope nobody is listening, but if you are
 keep this to yourself.FOLLOW â–șInstagram (https://www.instagram.com/steven/)Twitter (https://twitter.com/SteveBartlettSC?s=20)Linkedin (https://www.linkedin.com/in/stevenbartlett-123/)

 • In 1917 brak in Rusland de revolutie uit. Johan Deboose vertelt op een weergaloze manier hoe het zover kwam.

 • Carrie & Eddie bespreken op een toegankelijke manier spraakmakende moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft?

 • Le premier podcast sur les masculinitĂ©s. Un jeudi sur deux, Victoire Tuaillon parle en profondeur d’un aspect des masculinitĂ©s contemporaines avec un·e invité·e. Parce qu’on ne naĂźt pas homme, on le devient. Les Couilles sur la table est un podcast de Binge Audio.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • The Huberman Lab Podcast discusses neuroscience: how our brain and its connections with the organs of our body control our perceptions, our behaviors, and our health. We also discuss existing and emerging tools for measuring and changing how our nervous system works. Dr. Andrew Huberman is a tenured Professor of Neurobiology and Ophthalmology at Stanford School of Medicine. His laboratory studies neural regeneration, neuroplasticity, and brain states such as stress, focus, fear, and optimal performance. For more than 20 years, Dr. Huberman has consistently published original research findings and review articles in top-level peer-reviewed journals, including Nature, Science, Cell, Neuron, and Current Biology. He is a regular member of several National Institutes of Health review panels and a Fellow of the McKnight Foundation and the Pew Charitable Trusts. Dr. Huberman regularly consults for technology development companies, professional athletic organizations, and various units of U.S. and Canadian Special Operations.

 • Du lundi au vendredi, Philippe CaveriviĂšre pose son oeil aiguisĂ© sur l’actualitĂ© et offre aux auditeurs une chronique piquante et incisive.

 • Conflictjournalist Rudi Vranckx en radiopresentator Vincent Byloo maken de stand van de wereld op. Waar slaat de koorts toe, en waar groeien bloemen op de ruïne? Ze hebben het over de Arabische wereld, natuurlijk, maar evengoed over het hart van Europa of de klauwen van de Russische beer. Of dat uitstekende boek dat ze gelezen hebben. Dat allemaal op zoek naar het bredere verhaal.

 • Avec Anne GhesquiĂšre, les Lundis, Jeudis et vendredis dĂšs 7h, MĂ©tamorphose le podcast qui Ă©veille la conscience vous emmĂšne Ă  la dĂ©couverte de thĂšmes engagĂ©s et positifs. Chaque Ă©pisode est nourri par une vision holistique de l’harmonie du cƓur, du corps et de esprit. On parle alimentation saine, quĂȘte de soi, engagement, spiritualitĂ©, psychologie, dĂ©veloppement personnel, fĂ©minin conscient, pĂ©dagogies nouvelles, nutrition etc...


  Anne GhesquiĂšre est auteure et Ă©ditrice de projets engagĂ©s. Dans MĂ©tamorphose elle explore tous les thĂšmes qui l’enchantent, la font Ă©voluer et cheminer en conscience depuis plus de 20 ans. Retrouvez aussi MĂ©tamorphose sur Instagram @MetamorphosePodcast.


  Les informations partagĂ©es dans ce Podcast ne constituent ni un coaching, ni un avis mĂ©dical, ni des conseils personnalisĂ©s. Faites appel Ă  votre discernement, votre bon sens en fonction de votre vĂ©cu, votre libre arbitre et votre esprit critique. N’hĂ©sitez pas Ă  consulter des professionnels qualifiĂ©s et compĂ©tents pour une prise en charge adaptĂ©e de votre situation.


  Soutenez notre podcast en rejoignant dĂšs maintenant la Tribu MĂ©tamorphose : http://www.patreon.com/metamorphose


  Retrouvez MĂ©tamorphose, le podcast qui Ă©veille la conscience sur Apple Podcast / Google Podcasts /Spotify/ Deezer /YouTube / SoundCloud/ CastBox/ TuneIn.

  Suivez l'actualité des épisodes Métamorphose Podcast sur Instagram, découvrez l'invité de la semaine et gagnez des surprises ;-)


  Bonne Ă©coute


  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.


  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • De nombreuses Ă©tudes ont montrĂ© que les tueurs en sĂ©rie n'Ă©tait pas une invention de notre sociĂ©tĂ© moderne.Mais au contraire depuis la nuit des temps des Hommes et des Femmes ont tuĂ© leurs semblables par pur plaisir. Cette collection de rĂ©cits retrace le parcours de criminels ou de tueurs en sĂ©ries qui hantent notre histoire collective.Ces chroniques se nourrissent des indices recueillis sur les scĂšnes de crime, des procĂšs-verbaux, des analyses techniques et psychologiques des experts. L'auditeur dispose alors de tous les Ă©lĂ©ments pour former son opinion. Cette sĂ©rie n'est pas seulement un recueil de faits divers, mais une tentative de comprendre Ă  travers une variĂ©tĂ© de cas complexes, les schĂ©mas qui poussent quelqu'un Ă  tuer puis Ă  rĂ©cidiver.

  Soutenez ce podcast http://supporter.acast.com/crimes-histoires-vraies.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out. Become a member at https://plus.acast.com/s/crimes-histoires-vraies

 • Comment s’habiller, échanger, s’aimer dans les années 20 ? Pour se bricoler une morale minimale en des temps de crises sociale et écologique, Delphine Saltel explore chaque mois nos incohérences et les solutions possibles. Mêlant questionnement personnel, tribulations domestiques, reportages et entretiens avec des chercheurs et des activistes, ce podcast veut alerter, éveiller et rassurer sur un autre monde possible. Une production ARTE Radio.

 • 'Het eerste wat ik doe wanneer ik 's ochtends wakker word, is voelen of mijn hart nog klopt. Of ik nog leef. Ik ben een hypochonder. Zo'n mens voor wie elk hoestje een doodsvonnis is. Dat heb ik van mijn papa — ook een Pedro. Elke ochtend bij het ontbijt las hij voor uit een medische encyclopedie, op zoek naar de kwaal van de dag. 82 is hij zo geworden. Volgens hem omdat hij zo veel met zijn gezondheid bezig was. Maar mij lijkt het vooral te ondermijnen. En daar wil ik op mijn 47ste eindelijk iets aan doen. Mijn plan is eenvoudig. Ik wil mezelf preventief laten screenen op wat kan en wat mag. Bij zoveel mogelijk topdokters. Om zo te proberen om een nieuw nulpunt te bereiken. En innerlijke rust te vinden. Eindelijk. En jij — jij mag meeluisteren in deze podcast. Ook als het spannend wordt. En pijnlijk. En intiem. En gênant.' — Pedro Elias

 • This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro and Sabrina Tavernise. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

 • Micro en main, il escarmouche, il coupe, il feinte... et à la fin de l'envoi, il touche ! Rendez-vous sur l'application Radio France pour découvrir tous les autres épisodes.

 • Fokke van der Meulen en zijn gast(en) zeuren ongeveer een uurtje in de kelder van comedy cafe The Joker in Antwerpen of via Skype.

 • Laurent DEHOSSAY continue à voyager sur la ligne du temps pour analyser les grandes étapes qui ont mené au monde d’aujourd’hui. L’histoire se raconte aussi par les archives, sur les traces des événements et des acteurs clés qui ont façonné le vingtième siècle. Apprendre et comprendre par le passé.

   

 • Floodcast, c'est le podcast prĂ©sentĂ© par Florent Bernard avec la complicitĂ© d'Adrien MĂ©nielle dans lequel ils invitent des artistes pour discuter de pleins de choses. Ce qui se passe dans chaque Ă©mission n'engage que nous et le prĂ©sident des Etats-Unis.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Wekelijks brengt De Standaard je op de hoogte van wat er gebeurt in de digitale wereld en in die van de wetenschap. Elke vrijdag, met Dominique Deckmyn en Pieter Van Dooren.

 • De Zwarte dag van Hans is een onderzoek naar de schimmige dood van een oud-inlichtingenmedewerker. Journalist Koen Voskuil probeert met een team van deskundigen antwoorden te vinden op vragen als: Wat deed een voortvluchtige oplichtster in zijn huis? Wanneer en hoe is Hans van de Ven overleden? En welke zakelijke belangen speelden een rol? 


  Deze podcast verschijnt elke week en is een productie van het AD en aangesloten regiokranten. Producent: David Achter de Molen van het Podcastkantoor. Wil je de volgende aflevering eerder horen? Luister hem dan alvast via ad.nl/zwartedag

 • Every weekday our global network of correspondents makes sense of the stories beneath the headlines. We bring you surprising trends and tales from around the world, current affairs, business and finance—as well as science and technology.

 • The Office co-stars and best friends, Jenna Fischer and Angela Kinsey, are doing the ultimate The Office re-watch podcast for you. Each week Jenna and Angela will break down an episode of The Office and give exclusive behind the scene stories that only two people who were there, can tell you.

 • Tomas De Soete en Vincent Byloo bieden eerste hulp bij media-ongevallen! Elke dag lopen er honderden klachten binnen over de radio- en tv-programma's van de VRT. In deze podcast zijn Tomas De Soete en Vincent Byloo vast van plan om ze ook allemaal op te lossen. Want klachten zijn nooit zomaar klachten, maar opportuniteiten om beter te doen... Tomas en Vincent make the VRT great again!

 • Zin om te fietsen. Geen zin om te fietsen. Toch gaan. Jezelf op die fiets trekken. Regen. Hitte. Omhoog. Omlaag. Zweten. Puffen. Slechte poten. Wonderbenen. Genieten. Afzien. Doortrappen. Douchen. 


  En door.


  Het leven van een renner gaat niet over rozen. En al helemaal niet als je jezelf wil verbeteren. 


  Maar hoe dan? Waar moet ik nou op letten als ik gericht beter wil worden? Als ik harder of verder wil gaan? Of gewoon fitter wil worden en meer wil genieten op de fiets.


  We gaan het hebben over trainen eten slapen. We gaan op zoek naar de fundamentele principes, maar vooral ook naar tips en slimmigheidjes waar we morgen mee aan de slag kunnen


  Je luistert naar de ‘Beter Worden’ podcast van Live Slow Ride Fast.


  Een samenwerking tussen Live Slow Ride Fast en JOIN.cc


  Met Laurens ten Dam, Jim van den Berg en Stefan Bolt


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Join How to Be a Better Human as we take a look within and beyond ourselves.

  How to Be a Better Human isn’t your average self improvement podcast. Each week join comedian Chris Duffy in conversation with guests and past speakers as they uncover sharp insights and give clear takeaways on how YOU can be a better human.

  From your work to your home and your head to your heart, How to Be a Better Human looks in unexpected places for new ways to improve and show up for one another. Inspired by the popular series of the same name on TED’s Ideas blog, How to Be a Better Human will help you become a better person from the comfort of your own headphones.

 • You spend a quarter of your life at work. You should enjoy it! Organizational psychologist Adam Grant takes you inside the minds of some of the world’s most unusual professionals to discover the keys to a better work life. From learning how to love your rivals to harnessing the power of frustration, one thing’s for sure: You’ll never see your job the same way again. Produced in partnership with Transmitter Media.

 • De podcast over (on)opgeloste Belgische misdaden.

 • Franck Ferrand raconte l’Histoire avec un enthousiasme et un talent plébiscités par les auditeurs de Radio Classique. Son émission podcastable est téléchargée et écoutée par plus d’un million d’auditeurs chaque mois.

 • Welkom! Wij zijn Sarah & Dorien, de hosts van TwentyFourSeven. Mama zijn, het is wel wat! Heel mooi maar ook heel intens. 24/7 zijn we bezig: q-time met het gezin, een carriĂšre uitbouwen, op stap gaan met vriendinnen, het huishouden runnen,... af en toe eens niets doen (we wish haha). Ja, het kan soms wat veel zijn! In dit 1ste seizoen praten we met andere mama's, die er geen standaard 9 to 5 levensstijl op nahouden. Hoe zij elke dag opnieuw alle balletjes in de lucht houden, dat ontdek je hier! Luister, geniet & laat je inspireren door deze fantastische madammen. Liefs! Powered by Comma.

 • It was meant to be a miracle treatment, but it became a deadly poison. Cara McGoogan investigates the story they didn't want you to know - and one of the biggest medical disasters in history.

  The award-winning first series of Bed of Lies is also available to listen to on this feed: They have the perfect relationship, until one day he vanishes. Her hunt leads to other women just like her - and a web of state-spun lies. This is the untold story of one of Britain's biggest secrets.

 • “Health has become overcomplicated. I aim to simplify it” In this podcast, we hear stories from leading health experts and exciting personalities who offer easy health life-hacks, expert advice and debunk common health myths giving you the tools to revolutionise how you eat, sleep, move and relax. Hosted by Dr Chatterjee - one of the most influential GPs in the country with nearly 20 years experience, star of BBC 1’s Doctor In the House, and author of 4 internationally best-selling books, including ‘The 4 Pillar Plan’ – Feel Better, Live More aims to inspire, empower and transform the way we feel. When we are healthier we are happier because when we feel better we live more.


  Subscribe to support the podcast and enjoy Ad-Free episodes.


  https://www.drchatterjee.com/podcast

  https://www.instagram.com/drchatterjee

  https://www.twitter.com/drchatterjeeuk

  https://www.facebook.com/DrChatterjee


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Clement Peerens, popkenner en drijvende kracht achter The Clement Peerens Explosition, laat een jaar lang zijn licht schijnen over de hedendaagse helden van de Belgische muziekscene. Eens per maand, en dat tot eind 2022, verzamelen Bart Peeters en Clement, die stilaan aan zijn afscheid van de internationale podia denkt, om even welbespraakt als geestig een stand van zaken op te maken. Spannende tijden voor Dikke Lu, lelijke foorwijven en Alex Callier. En voor iedere liefhebber van het Antwerps, vlijmscherpe satire en de tegendraadse logica van Hugo Matthysen. De ongelogen waarheid, zonder twijfel!

 • Ivan De Vadder blikt samen met zijn gasten terug op de politieke week.

 • Discover the hidden side of everything with Stephen J. Dubner, co-author of the Freakonomics books. Each week, Freakonomics Radio tells you things you always thought you knew (but didn’t) and things you never thought you wanted to know (but do) — from the economics of sleep to how to become great at just about anything. Dubner speaks with Nobel laureates and provocateurs, intellectuals and entrepreneurs, and various other underachievers.

 • In 2017 wordt Francis Njotea in allerijl opgenomen in het ziekenhuis. Hij ligt een week in coma. Wanneer hij ontwaakt, vertelt hij zijn zoon Raf verward een geheim. Dat hij geen 63 jaar oud zou zijn, zoals zijn kinderen en ex-vrouw heel hun leven dachten, maar 73. Later ontkent hij dat weer. Francis' naasten hebben geen idee of wat hij zei nu waar is of niet. De ontboezeming maakt duidelijk hoe weinig ze weten van zijn levensverhaal, een verhaal waar altijd al een waas van mysterie rond heeft gehangen. Is de papa die Raf heel zijn leven gekend heeft misschien iemand anders dan hij altijd dacht? Raf en zijn goede vriend Lander zoeken het uit.

 • Explore true stories of the dark side of the Internet with host Jack Rhysider as he takes you on a journey through the chilling world of hacking, data breaches, and cyber crime.

 • Bitcoins, blockchains, cryptovaluta... Je hebt ongetwijfeld deze termen al gehoord maar je hebt vooral het gevoel dat je de crypto-boot gemist hebt? Dan is Crypto in 1-2-3 de podcast voor jou. In tien afleveringen loodsen Peter Hoogland en Kim Londers je stapsgewijs door de wereld van crypto. Wat is crypto en vanwaar komt de bitcoin? Wat zijn de mythes en misvattingen rond crypto? En hoe begin je er eigenlijk aan en is dat wel een goed idee?

 • Was 't niet Joop! die zei: “De fiets, de fiets, en verder niets”? Nou, niet voor Laurens ten Dam en Stefan Bolt. Zij gaan verder! Het leven Ăłp, maar vooral ook naast de fiets.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 70 tot 90 procent van de patiënten met onverklaarde klachten zijn vrouwen. Waarom krijgen vrouwelijke patiënten minder vaak een (juiste) diagnose? Wat is de impact hiervan op hun leven? Hoe kan dit in de toekomst anders en beter? In de podcast Geen kleine man nemen AudioCollectief SCHIK en journalist Sofie Peeters deze problematiek onder de loep. 

  Vanaf haar zeventiende wordt Sofie (35) geteisterd door angstaanvallen. Eerst eentje. Vreemd. Dan nog één. Wat is dit? Tot ze dagelijks naar adem snakt in de aula, de trein, de concertzaal... Sofie zoekt hulp: bij haar huisarts, de fysiotherapeut, de psychotherapeut. Maar ze staan voor een raadsel. Tien jaar lang probeert Sofie te leven met de angst. Tot die zo plots verdwijnt als hij gekomen is… wanneer ze stopt met haar anticonceptiepil. Waarom heeft tien jaar lang geen enkele medisch geschoolde professional de link gelegd tussen haar hormonale anticonceptiemiddel en de angst?  Waarom heeft zijzelf, noch iemand uit haar omgeving hieraan gedacht? 

  Geen kleine man bestaat uit een verhalende audiodocumentaire en vijf bonusafleveringen, die elk dieper ingaan op een onderwerp dat even aan bod kwam in de documentaire. Zo kan je luisteren naar een diepte-interview met gynaecoloog Wim Decleer en osteopaat Colette Peeters over endometriose, androloog-endocrynoloog Guy T’Sjoen over onderbelichte problemen bij mannen, onderzoeker, verloskundige en docent Bahareh Goodarzi over racisme en discriminatie in de geboortezorg, psychiater Sandra Kooij en klinisch psycholoog Els Blijd-Hoogewys over ADHD en autisme bij vrouwen en hoogleraar Hester den Ruijter over hart- en vaataandoeningen bij vrouwen.

  Geen kleine man is een podcast van productiehuis Slowpony in coproductie met VPRO/NPO Radio 1. De serie is tot stand gekomen met steun van deBuren, Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat, VRT en Fonds Pascal Decroos.

 • Dans le podcast "Salut, ça va ?" by Take Kare, on prend de vos nouvelles et on accepte la rĂ©ponse. Mathilde Besset psychologue clinicienne et LĂ©a cheffe d'entreprise abordent avec simplicitĂ© des prĂ©occupations de vie pour tenter de la rendre plus douce. Chaque lundi, retrouvez nous sur toutes les plateformes d'Ă©coute.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Je m’appelle ChloĂ©, je suis coach et entrepreneure, amoureuse de la vie. 

  Ma mission est de vous guider dans la transformation de votre monde intérieur afin de transformer votre vie.

  Chaque jour je vous diffuse de l’inspiration, je partage mes rĂ©flexions et phases d’introspection, afin de vous aider Ă  reprendre le plein pouvoir sur votre vie, faire de la place pour plus d’amour et d’harmonie.

  Chaque jour, vivez plus en conscience, apprenez à vous connaßtre et incarnez enfin votre vérité.

  Ensemble, déployons notre puissance, éveillons nos consciences, apaisons notre esprit et transformons notre vie.

  Ensemble, Ă©panouissons-nous dĂšs aujourd’hui !

 • Wim Oosterlinck praat met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen gelezen moét hebben.

 • Par Jupiter ! Les irréductibles de l'équipe « Si tu écoutes, j'annule tout » n'annulent rien et reprennent du service pour secouer de l'info. L'actualité n'a qu'à bien se tenir ! Rendez-vous sur l'application Radio France pour découvrir tous les autres épisodes.

 • In The Sorting Hat Revisited duikt host Shalini Van den Langenbergh met boeiende gasten in het Harry Potter universum, en gebruikt ze de Sorteerhoed als excuus om hen te onderwerpen aan een kruisverhoor. Wekelijks ondergaat een studiogast de Sorteerhoedbehandeling en krijgt die vervolgens een Zweinsteinhuis toebedeeld. Een human interest-podcast met extra nerdy insteek? Mischief managed!

 • Two men who’ve been at the heart of the political world - former Downing Street Director of Communications and Strategy Alastair Campbell and cabinet minister Rory Stewart - join forces from across the political divide. The Rest Is Politics lifts the lid on the secrets of Westminster, offering an insider’s view on politics at home and abroad, while bringing back the lost art of disagreeing agreeably.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Emmy-nominated Netflix stars and New York Times–bestselling authors Joshua Fields Millburn and Ryan Nicodemus, known collectively as The Minimalists, help millions of people live meaningful lives with less.

 • Come dive into one of the curiously delightful conversations overheard at National Geographic’s headquarters, as we follow explorers, photographers, and scientists to the edges of our big, weird, beautiful world. Hosted by Peter Gwin and Amy Briggs.

 • In de Omdenken Podcast luister je mee met de openhartige gesprekken die Berthold Gunster voerde met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze hun probleem laten verdwijnen? Of zelfs omdenken? Omdenken-grondlegger Berthold Gunster en zijn team staan elke dag met interactieve shows of webinars voor organisaties. Inmiddels zijn er 750.000 mensen getraind, 13 boeken geschreven, elk jaar een nieuwe scheurkalender en komt het 6e seizoen van de Omdenken Podcast er al weer aan. Wil je iets met ons delen? Mail naar [email protected] of kijk op www.omdenken.nl.

 • You might think you know what it takes to lead a happier life… more money, a better job, or Instagram-worthy vacations. You’re dead wrong. Yale professor Dr. Laurie Santos has studied the science of happiness and found that many of us do the exact opposite of what will truly make our lives better. Based on the psychology course she teaches at Yale -- the most popular class in the university’s 300-year history -- Laurie will take you through the latest scientific research and share some surprising and inspiring stories that will change the way you think about happiness. iHeartMedia is the exclusive podcast partner of Pushkin Industries.

 • “Almost a perfect crime.” The hacking ring and an attempt to steal a billion dollars. Investigators blame North Korea. Pyongyang denies involvement. The story begins in Hollywood.

 • Chaque jour, des entreprises se font la guerre. Parfois, elles se battent pour votre argent. Parfois, c'est pour avoir votre attention. Et parfois, c'est juste pour le plaisir d'Ă©craser le concurrent ! Et l'issue de ces combats a souvent des consĂ©quences sur notre mode de vie et ce que nous consommons.

  Guerre de business va vous faire dĂ©couvrir l'Ă©conomie autrement. En vous plongeant au coeur mĂȘme des plus grandes batailles du business de tous les temps, vous dĂ©couvrirez les secrets de la rĂ©ussite des plus grandes entreprises... mais aussi les raisons de leurs Ă©checs.

 • When both his popular culture podcast and long-term relationship come to an end, journalist Brendan finds he has the time — and freedom — to pursue his dream: a travel podcast where he goes places and learns about them by getting invited to a stranger’s house for dinner. A friend joins him at each destination and they drink, dance, and eat their way from Montréal to Mexico City, often learning as much about themselves as the place they’re visiting. Not Lost is both a delightful travel escape and an insightful look at people — locals and visitors alike — trying to make sense of a constantly changing world.

   

  Not Lost is a co-production of Pushkin Industries, Topic Studios and iHeartMedia. iHeart Media is the exclusive podcast partner of Pushkin Industries.

 • Welcome to The Wellness Cafe Podcast. Your go to Hot Girl Walk podcast. Your host Trinity Tondeleir who you may know from TikTok, Instagram, or Youtube is serving all things wellness, lifestyle, girl-talk and everything in between. Come hangout every Wednesday!

  For sponsorship inquiries, please email [email protected]

 • In KUKURU gaat Giel iedere week in gesprek met inspirerende sprekers over zelfontwikkeling en spiritualiteit. KUKURU staat voor kort, groots en innerguru (innerlijke drijfveer). De gesprekken zijn dan ook gebaseerd op de thema’s slaap, voeding, beweging, ademhaling, inspiratie, muziek en andere lifestyle. Giel is bezig met zijn persoonlijke ontdekkingstocht om het optimale uit het leven te halen. KUKURU gaat je helpen met doelen stellen, je mindset en handige tools voor een gezonde optimale levensstijl. De belangrijkste vraag die je jezelf kan stellen: ‘Wie ben je en wat wil je nou Ă©cht?’. Met KUKURU wil Giel niet vertellen wat je moet doen, maar wat je kĂĄn doen!

 • Et si on se demandait pourquoi on pense ce qu'on pense ? La mĂ©tacognition (penser Ă  ce qu'on pense) c'est choquant, vous allez voir ! Dans chaque Ă©mission, Élisabeth Feytit reçoit un‱e invité‹e pour une plongĂ©e dans la psychĂ© humaine : manipulation mentale, croyances, biais cognitifs, travail, astrologie, diffĂ©rences homme/femme, sexualitĂ©, dĂ©veloppement personnel, thĂ©ories du complot, perceptions, spiritualitĂ©, fĂ©minisme, pseudo-mĂ©decines, Ă©ducation, dĂ©rives sectaires, etc. Et attention au choc ! Quand on commence Ă  s’intĂ©resser Ă  nos pensĂ©es, Ă  ce qui se passe dans notre tĂȘte, Ă  la maniĂšre dont se forge notre jugement, Ă  notre vulnĂ©rabilitĂ© face Ă  la manipulation et Ă  l’auto-manipulation, quand on rĂ©alise Ă  quel point nos perceptions et nos intuitions nous trompent, on tombe des nues. Mais quand on prend conscience de nos mĂ©canismes humains et quand on se donne la peine d’observer de maniĂšre critique ses propres processus mentaux, on fait un pas vers une possibilitĂ© de libre-arbitre.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • L'humeur de Guillermo Guiz Rendez-vous sur l'application Radio France pour découvrir tous les autres épisodes.

 • Op 9 november 1989 ging de Berlijnse Muur open. Dertig jaar later lijkt die muur een relict uit het verleden. Maar de gevolgen van dat breukmoment in 1989 zijn nog altijd voelbaar. Schrijver Piet de Moor en Klara-eindredacteur Karen Billiet gaan op pad in Berlijn en praten met Berlijners over hun leven voor en na 1989. Piet de Moor woont er en schreef over de stad het boek ‘Berlijn, leven in een gespleten stad’ (Van Gennep). Karen Billiet groeide op na de Val van de Muur en leerde Berlijn kennen als herenigde stad. Ze woonde er kort en meert er nog meermaals per jaar aan.

 • In hotel restaurant ‘t Koekoeksnest van Albert en Maria Leenders nemen zoon Freddie, dochter Sylvia en poetsvrouw Nora je elke dag mee in de vreemdste verwikkelingen.

 • De Tijd neemt je mee naar de Brave New World van het metaversum. We verkennen wat het is, welke kansen er schuilen en waarvoor we moeten opletten moeten opletten.

  Voor veel mensen is the metaverse nog een vaag begrip. Iets dat je in de achtergrond wel eens hoort passeren, zonder goed te weten wat het nu eigenlijk is.
  Dries Ceuppens, journalist bij De Tijd, wil in deze podcast iedereen laten kennismaken met het metaversum.
  Wordt het de volgende evolutie van het internet?
  Een digitale kopie van onze fysieke wereld?

  Of iets totaal anders? Je ontdekt het in deze podcast, samen met experten en ervaringsdeskundigen als Steven Van Belleghem, Roland Legrand en als top of the bill Facebook-klokkenluidster Frances Haugen.

  Presentatie, redactie en productie: Dries Ceuppens

  Muziek en montage: Stef Lenaerts en Nicolas Delepine

 • Moeder Monica Geuze (27) is niet meer welkom onder de Van Brienenoordbrug met haar fles Safari en hondenbezitter Kaj Gorgels (31) heeft zich teruggetrokken met zijn vriendin op Ibiza. Ze hebben eigenlijk geen problemen meer. En dat is nu hun First World Problem. Wat doe je dan? Juist, anderen helpen. Daarom zet het tweetal dit seizoen hun eigen ervaring met First World Problems in om luisteraars te helpen met hĂșn problemen. Elke aflevering eindigt met een op maat gemaakt advies van zowel Monica als Kaj. Zij strijden onderling om de titel van de beste First World Problem solver. Wie geeft het beste advies? Wie kan als eerste het woord First World Problem goed uitspreken?

  Dit is Geuze & Gorgels: First World Problem Solvers.

  Geproduceerd door: Tonny Media.

  Volg de Instagram van Geuze & Gorgels!

  Onze spin-off Geuze & Gorgels Grabbelen is exclusief te beluisteren Ă©n bekijken op Podimo. Gebruik deze link voor zes maanden gratis Podimo!

 • Het leven van Pieter Bruegel de Oude verteld door Leen Huet. Bruegels schilderijen, prenten en tekeningen doen ons nog steeds meesmuilen en grinniken. Het is ook in zijn werk dat we op zoek moeten gaan naar sporen van de oude meester want hoe beroemd ook, over zijn leven is verrassend weinig bekend. Als een detective legt biografe Leen Huet veel losse puzzelstukjes samen en langzaam doemt een portret op van deze fantastische 16de eeuwse kunstenaar.

 • New episodes come out every Monday for free, with 1-week early access for Wondery+ subscribers.

  On May 4, 2001, Bonny Lee Bakley was found fatally shot in a car on a dark North Hollywood street. The prime suspect was her husband, famed actor Robert Blake. But Bonny, a longtime con artist, had plenty of enemies. She left behind a trail of men she’d scammed, and she had a volatile relationship with Christian Brando, the troubled son of movie star Marlon Brando. 

  Not since the O.J. Simpson case had the eyes of the nation been so fixated on a homicide. The search for Bonny’s killer took detectives on an eleven-month odyssey across the country and through Hollywood's underbelly of hustlers, drug addicts, and would-be hitmen. It would be the most expensive murder investigation in LAPD history to date. 

  This is the story of Robert and Bonny’s toxic relationship, her shocking murder, and his chaotic trial. Did actor Robert Blake kill his wife? Or was the murder someone else's vendetta?

  From Wondery, and the team behind the hit series Hollywood & Crime (The Dating Game Killer, The Wonderland Murders, Death of Starlet) comes a six-part series about love, obsession and fame gone wrong.  Co-hosted by Tracy Pattin and Josh Lucas.

 • Le podcast quotidien du Soir pour s’informer, dĂ©crypter et s’inspirer. « À propos », c’est l'information comme vous l'entendez, avec des sujets racontĂ©s et analysĂ©s par les journalistes de la rĂ©daction pour mieux comprendre l’actualitĂ©. Du lundi au vendredi dĂšs 7 heures sur Le Soir et votre plateforme de podcasts prĂ©fĂ©rĂ©e.

  Retrouvez tous les podcasts du journal «Le Soir» sur https://podcasts.lesoir.be

  Présentation : Pierre Fagnart, Sandrine Puissant

 • Listen to the incomparable therapist Esther Perel counsel real couples as they reveal the most intimate, personal, and complicated details of the conflicts that have brought them to her door. This season Esther speaks to a constellation of new relationships: A couple wrestling with the guilt they feel over the happiness their infidelity created. Another trying to make space for their queerness in an outwardly appearing hetero relationship. A set of friends trying to sort out if their childhood friendship needs to continue into adulthood. And Esther checks back in with couples from seasons past to see where they are now as she creates a space for us to hear our own lives and struggles articulated in the stories of others. So....where should we begin?

 • Guy Raz dives into the stories behind some of the world's best known companies. How I Built This weaves a narrative journey about innovators, entrepreneurs and idealists—and the movements they built. Order the How I Built This book at https://www.guyraz.com

 • Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Hugo Reitsma op zoek naar de nieuwe wereldorde.

 • Tous les mercredis matin, je vous accueille dans ma tĂȘte, avec une tasse de cafĂ©. J'aborde des sujets qui me prĂ©occupent en tant que jeune adulte. Je sais pas vraiment ce que je vais aborder, ni d’oĂč est-ce que je vais les enregistrer : depuis mon canapĂ©, en voiture, depuis mon lit ou depuis l’étranger ? Peu importe. Alors, que tu sois en voiture, dans ton lit, en voyage ou que je sois en bruit de fond pendant que tu te prĂ©pares des pates, j’espĂšre que ces Ă©pisodes te feront du bien. S&S

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Learn Spanish in coffee-break lessons from the Radio Lingua Network. In each lesson we'll focus on the language you need to know and before long you'll be making yourself understood with native Spanish speakers. Season 1 lessons are for absolute beginners, and the courses increase in difficulty as the seasons progress.

  386357


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • ”Wat je nog niet wist over... is een podcast van Leef, het magazine van CM, over onze gezondheid. Die houdt ons allemaal bezig, maar soms lijkt het alsof je er helemaal alleen voor staat. De zorg voor iemand anders, maar ook die voor jezelf, mentaal én fysiek. En dat willen we bespreekbaar maken en vrij delen. 

  We praten met bekende Vlamingen over hun fysieke en mentale uitdagingen, en hoe zij proberen om gezond te blijven.

 • Jean-Alphonse Richard vous fait partager et découvrir la face cachée d’une personnalité, ses cassures, ses doutes, sa part d’ombre...

 • Interviews et perspectives déformatées dans un monde aux informations caviardées.

 • If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

 • In de BOOST! podcast bespreken Celien en Gudrun de 3 belangrijkste aspecten voor je fysieke en mentale gezondheid: body, food en mind. Ze inspireren je met hun professionele inzichten als diëtiste en psychologe en personal trainer, en vertellen hun persoonlijk verhaal en dat van hun openhartige gasten.

 • De 6-delige podcast Bob is het verhaal van de fragiele 84-jarige Elisa, die sinds kort alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde en het kind dat zij gedwongen heeft moeten afstaan aan een klooster. Mirke, Nele en Siona gaan op zoek naar de waarheid. Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich mee heeft gedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw?

  Bob is een podcast van NPO Radio 1, Audiocollectief Schik en VPRO Dorst.

 • In 2003, two half-starved brothers emerged from the wilderness, telling an incredible story of survival. A small Canadian community took them in. The only problem? The boys weren't who they said they were. Hosted by Sam Mullins.
  New episodes of Chameleon: Wild Boys release every Tuesday for free wherever you get your podcasts. If you’d like to get new episodes one week early in addition to ad-free listening and our exclusive bonus series The Art of the Con, subscribe to Chameleon: uninterrupted on Apple podcasts. Visit the chameleon show page on Apple Podcasts and hit “try free” to start your free trial today”

 • Een podcast voor wielerkijkers. Met voor- en nabeschouwingen, interviews en gezelligheid. Het Rode Lantaarn peloton: Tim de Gier, Jonne Seriese, Maike van Leeuwen, Frank Heinen, Benja Bruijning en Bram Tankink.

 • *** Named a best podcast of 2021 by Time, Vulture, Esquire and The Atlantic. ***
  Each Tuesday and Friday, Ezra Klein invites you into a conversation on something that matters. How do we address climate change if the political system fails to act? Has the logic of markets infiltrated too many aspects of our lives? What is the future of the Republican Party? What do psychedelics teach us about consciousness? What does sci-fi understand about our present that we miss? Can our food system be just to humans and animals alike?

 • Buspraat is een wekelijkse no-nonsense-podcast waarin Life Planner Joris Evens spontane, openhartige en diepgaande gesprekken voert met ondernemende mensen. Bijzondere, grappige maar ook emotionele verhalen over het maken van (levens)keuzes op belangrijke momenten in hun leven. Over hun drijfveren, passies, talenten en dromen. Verhalen die een inspiratie voor anderen mogen zijn.

 • Crimes rĂ©solus ou meurtres sans rĂ©ponses , ce podcast vous permettra de plonger au coeur des plus grandes histoires criminelles survenues dans le monde lors du siĂšcle dernier .

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • Les meilleurs experts nous racontent le monde qui se transforme, et où tout s'accélère. Rendez-vous sur l'application Radio France pour découvrir tous les autres épisodes.

 • Through interesting conversations (or at least I hope so!), I want to help you improve your French listening skills or maybe just get you familiar with the French language.

  If you like my podcast and you wish for some more content, you can help me by contributing on : https://www.patreon.com/talkslowfrench

  For some questions, you can contact me on my instagram account :
  https://www.instagram.com/nagisa_morimoto/?hl=fr

  Music composed by Corrodile :
  http://hyperurl.co/Clumsy

 • [NL] In de podcast Let’s Talk, heeft het VBO afspraak met een sleutelfiguur uit ondernemend BelgiĂ«. Wie is de mens achter de topvrouw of -man? Welke toewijding drijft hem of haar om een bedrijf 24 op 7 te runnen? De cijfers, de genen, ambitie, 
? Let’s Talk 
 vertelt een persoonlijk verhaal, een dynamische businesscase voor en achter de schermen. Luister mee, elke laatste donderdag van de maand.  [FR] Dans Let’s Talk, la FEB vous fixe rendez-vous avec une figure clĂ© du monde entrepreneurial en Belgique. Qui se cache derriĂšre la femme ou l’homme chef d’entreprise ? Quel est le moteur qui la ou le pousse Ă  faire tourner son activitĂ© 24h sur 24, 7j sur 7 ? La passion des chiffres, les gĂšnes, l’ambition 
? Let’s Talk vous propose de dĂ©couvrir une personnalitĂ© du monde du business, devant et derriĂšre les coulisses. À Ă©couter chaque dernier jeudi du mois.

 • Welkom bij Onopgelost, de podcast over de meest spraakmakende cold cases van Amerika en de rest van de wereld. David Lucieer vertelt je waargebeurde verhalen over misdaad en moord, die, om welke reden dan ook, allemaal nog geen einde hebben.

  De afleveringen zijn geproduceerd door Dag en Nacht Media en zijn een remake van de Amerikaanse podcast Unresolved. Onopgelost is een podcast van Podimo.

 • Avec la série " Les Téméraires ", Bart Van Loo vous emmène au coeur du Moyen Âge dans les pas des Ducs de Bourgogne. Un voyage merveilleux et dangereux à travers les bûchers et les banquets festifs, les épidémies de peste et les tournois de chevaliers, aux côtés de Jeanne d'Arc, Philippe le Bon ou encore Jan van Eyck et ses chefs d’oeuvre. Ce pan de notre histoire dévoile l'origine passionnante de nos contrées façonnées par les Ducs de Bourgogne, les pères fondateurs des Plats Pays, le berceau de ce qui deviendra la Belgique et les Pays-Bas !


  Les Téméraires. Quand la Bourgogne défiait l’Europe (8 épisodes : le vendredi, du 2 juillet au 20 août, de 13.10 à 15.00).

 • CĂŽtoyer le succĂšs pour inventer le sien... c'est l'ambition que je me suis fixĂ©e avec ce podcast.

  Dans ce podcast, je décortique avec mes invités leur parcours, erreurs, réussites, astuces ou philosophies.

  Mon objectif : vous aider, via ces mentors virtuels Ă  devenir la meilleure version de vous-mĂȘme.

  Je m'appelle Pauline Laigneau, et suis - en plus de votre hĂŽte sur le podcast ! - cofondatrice de la marque de joaillerie Gemmyo.

 • Tous les jours, Faustine Bollaert accueille dans Ça commence aujourd'hui des hommes et des femmes qui évoquent des événements marquants de leur existence, pour permettre à d'autres d'avancer dans leur parcours, avec la présence éclairante de nos experts - avocat, psychiatre, psychologue, nutritionniste... : un rendez-vous positif et optimiste.

 • Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius recenseren elke week iets, van vloerbedekking tot make-up, van Willem-Alexander tot het kapitalisme. Er worden veel meningen geventileerd, er worden zijpaden behandeld, en uiteindelijk klinkt op de xylofoon zeer luid het eindoordeel: het aantal sterren. De roddelbladen worden nauwgezet doorgenomen, en aan het eind lossen de hosts het probleem van een luisteraar op. Dan is het alweer tijd voor ‘Tot dan dan!’

  ❀ Insta: @marcmarieenaafvindeniets

  đŸŽ„ YouTube

  📧 [email protected]

 • Hoe en waardoor wordt iemand slachtoffer van nepnieuws?

  De Deventer Mediazaak is een zesdelige podcastserie over hoe de Deventer moordzaak ontaardt in een mediazaak. Van verslaggeving en waarheidsvinding via infotainment naar een hetze. Feit en fictie gaan een eigen leven leiden en er vallen meer slachtoffers dan alleen de vermoorde weduwe. Journalisten, redacteuren van talkshows, opiniemakers, BN’ers en andere betrokkenen vertellen hoe ze onderdeel werden van deze mediadynamiek.

  Podcastmaker Annegriet Wietsma borduurt daarmee voort op het boek De Deventer Moordzaak; het complot ontrafeld van journalist Bas Haan. In de podcast is een belangrijke rol weggelegd voor Michael de Jong, die door de media verdacht werd gemaakt en bestempeld als ‘de klusjesman’. Hij vertelt hoe de affaire zijn leven tot op de dag van vandaag bepaalt.

 • ON THE VERGE parle de sexe au masculin, sans tabou ni jugement. Un entretien d’environ 1heure, dĂ©coupĂ© en 3 parties durant lesquelles l’invitĂ© se raconte Ă  travers 3 pĂ©riodes de sa vie intime et sexuelle. "Avant" : De son 1er souvenir liĂ© Ă  la sexualitĂ©, ses premiers flirts Ă  sa premiĂšre fois. Puis "Maintenant" : Quelle est sa sexualitĂ© aujourd'hui ? sa libido ? ses pratiques ? ses fantasmes ? ses envies et ses tabous. Et enfin "AprĂšs" : Et demain ? Quelle place aura le sexe dans sa vie ? Un moment d'introspection intense qui balaie de nombreux sujets sur la masculinitĂ©, la sexualitĂ© et l'intime.

  Voir Acast.com/privacy pour les informations sur la vie privée et l'opt-out.

 • The comedy podcast that takes history seriously. Greg Jenner brings together the best names in comedy and history to learn and laugh about the past.